Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η παρουσίαση του συνδυασμού του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκου

T
ην ιδιαίτερη πατρίδα του διάλεξε ο υποψήφιος για την θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δράκος χθές βράδυ, παρουσία πλήθους κόσμου και στελεχών της Ν.Δ.,τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον συνδυασμό του.

Ο κ.Δράκος αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει κατά την διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχης Μεσσηνίας λέγοντας χαρκτηριστικά :
Αναφερόμενος στην είσοδό μας στο ΔΝΤ και την επιβολή του Μνημονίου είπε :
Το παρόν έδωσαν ο πρώην Υπουργός Εθν. Αμύνης και βουλευτής Ι. Λαμπρόπουλος ,o στενός συνεργάτης του Προέδρου της Δ. Δημοκρατίας Δ. Κανελλόπουλος ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και πολιτευτής Δ.Σαμπατζιώτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης Σ. Αναστασόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλου –Νέστορος Δ.Καφαντάρης και η υποψήφια για τον Δήμο Μελιγαλά Ελένη Αλιφέρη. Αίσθηση προκάλεσε, η παρουσία του Υποψήφιου για τον Δήμο της Καλαμάτας Ν.Φωτέα , ο οποίος παρακολούθησε την ομιλία του κ. Δράκου.«Με ξέρετε και σας ξέρω. Είστε εδώ, γιατί αναγνωρίζετε το τεράστιο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία μας. Το γνωρίζετε καλά, έχουμε δώσει άριστα δείγματα γραφής. Κάναμε έργο χειροπιαστό, με αγώνες και θυσίες.» αναφέρθηκε στα εγγειοβελτιωτικά έργα που έγιναν, τα έργα αγροτικού εξηλεκτρισμού, έργα στήριξης γεωργίας κτηνοτροφίας. Προβολη των τοπικών προιόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στήριξη στην κατασκευή της ΠΟΤΑ,αλλά και συντονισμένη μπροσπάθεια προβολής του Νομού . «Αυτή η ιδεολογικοπολιτική μεταλλαγή  της δεν θα είναι χωρίς συνέπειες. Η κατάσταση μοιάζει με ερμητικά κλεισμένη χύτρα. Και η εγκλωβισμένη δύναμη του ατμού, θα πυροδοτήσει κοινωνική έκρηξη με ανυπολόγιστες ζημιές. Χρειαζόμαστε αλήθειες για να μετατρέψουμε την Οργή των χαμένων θυσιών των πολιτών σε Ελπίδα. Χρειαζόμαστε: * Τόνωση της οικονομίας για να σταματήσουμε τα λουκέτα και να βάλουμε φρένο στην ανεργία.*
Χρειαζόμαστε:
Συστηματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. * M
Για μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το περιβάλλον είναι ανάπτυξη, είναι πόρος ζωής και δημιουργίας.
Δίνουμε βάρος στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος με σχέδιο πρώτης προτεραιότητας. Για μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
έτρα Ανάπτυξης, γιατί η οικονομία είναι πρωτίστως ψυχολογία. Και χρειαζόμαστε θετική ψυχολογία για την Ανάκαμψη. Μια άλλη αναπτυξιακή οικονομική προσέγγιση.  Ώστε να μη χάνεται ούτε χρήμα, ούτε χρόνος. » Εδωσε σε τίτλους το σχέδιο του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας :
κίνητρα και στήριξη σε νέους τύπους παραγωγών, δημιουργία οργανισμού προβολής αγροτικών προϊόντων, σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τις αγορές, δημιουργία του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών, δημοπρατήρια προϊόντων ανά νομό, όπου κι όταν είναι έτοιμοι οι αγρότες. Στον τουρισμό, επενδύουμε με ένα κεντρικό πλάνο προβολής στην επέκταση της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες και σε όλη την έκταση της Περιφέρειας. Σε ότι αφορά στις υποδομές, η Πελοπόννησος αξίζει σύγχρονους αυτοκινητόδρομους ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Χρειαζόμαστε ενίσχυση των θαλασσίων και εναέριων συγκοινωνιών. Για μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
«Τοπικό σήμα πιστοποίησης για τα προϊόντα μας, ενίσχυση των έργων εγγείων βελτιώσεων, » κλείνοντας την ομιλία του και πρίν παρουσιάσει τους υποψήφιους συμβούλους για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Δράκος είπε : «Η ισχυρή αυτή ομάδα είναι εγγύηση επιτυχίας, όχι μόνο για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αλλά κυρίως, για την ευθύνη που αναλαμβάνουμε αμέσως μετά τη νίκη μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου