Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

145 χρόνια για μεταφορά λαθρομεταναστών

Σε ποινή κάθειρξης 145 ετών καταδικάστηκαν σήμερα απο τοΤριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας,  δύο Τούρκοι υπήκοοι , οι οποίοι τον Μάιο  του 2010 πιάστηκαν από άντρες του Λιμενικού Σώματος  ,να μεταφέρουν 29 λαθρομετανάστες.
Ποιο συγκεκριμένα στις 6 Μαΐου 2010, κατά την διάρκεια περιπολίας του πλωτού  σκάφους του Λιμεναρχείου Νεαπόλεως Βοιών , εντοπίστηκε στο Λιμένι Λακωνίας ,σκάφος 10 μέτρων ,με το όνομα ΟΥΤΟΠΙΑ να μεταφέρει 29 λαθρομετανάστες Αφγανικής και Περσικής  υπηκοότητας, ανάμεσά τους και 16  παιδιά. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των λαθρομεταναστών είχαν πληρώσει από 1.500 ευρώ μέχρι και 10.000 δολάρια, για να τους μεταφέρουν από την πατρίδα τους  στην Ιταλία με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα,αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι φοβήθηκαν για την ζωή τους, κατά την διάρκεια του ταξιδιού, γιατί από την δεύτερη μέρα το σκάφος αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα και τα σωσίβια δεν ήταν αρκετά για όλους. Αφού στο σκάφος υπήρχαν μόνο δύο σωσίβια και στις κουλούρες που είχαν αντιστοιχούσε μία κουλούρα για δύο άτομα, όπως τόνισε και η κ. Εισαγγελέας.
Και οι  δύο κατηγορούμενοι  αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας ότι ήταν απλοί ναυτικοί στο σκάφος αυτό και ότι δεν ήξεραν το καπετάνιο του πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου