Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δημοψήφισμα οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την κυβέρνηση προσέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως αναμένονταν, στη διακαναλική συνέντευξη που παρεχώρησε.
«Δεν είναι στην πρόθεσή μου να βαρύνω την κατάσταση, αλλά αν δω ότι η χώρα μπαίνει σε αδιέξοδο και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει κάποιες αποφάσεις τότε τον λόγο θα τον έχει ο λαός», είπε χαρακτηριστικά.
Για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, ο πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά, κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι λιποτάκτησε.
Την κατηγόρησε μάλιστα  ως «ξεδιάντροπη», γιατί έστειλε  όπως είπε ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα στην EUROSTAT, μόλις δύο μέρες πριν από τις εκλογές.
«Με τα 110 δισ. που πήραμε  αιμοδοτήσαμε την αιμορραγούσα οικονομία μας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, το 2010 ήταν χρονιά αποτροπής της χρεωκοπίας, το 2011 είναι χρονιά ολοκλήρωσης των διαρθρωτικών αλλαγών, το 2012 προσβλέπουμε σε ανάπτυξη με θετικό πρόσημο και το 2013 θα είμαστε εκτός Μνημονίου με υγιή θεμέλια για το αύριο της χώρας μας», τόνισε.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, προαναγγέλλοντας την πάταξη της φοροδιαφυγής και  φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων. Δεν δείλιασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πάρει αποφάσεις.
Σε ό, τι αφορά τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε  στις αρμοδιότητες των αιρετών περιφερειαρχών, οι οποίοι  θα είναι αρμόδιοι για τα χρηματοδοτικά  προγράμματα ΕΣΠΑ , γι’ αυτό όπως είπε «θα πρέπει να είναι ικανοί, σωστοί και πετυχημένοι».
Εξάλλου, σε ερώτηση για το μεταναστευτικό πρόβλημα και κυρίως για τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας ευθύνες για την καλύτερη αστυνόμευση επέρριψε στον Δήμο Αθηναίων. Δήλωσε δε ότι όσοι από τους μετανάστες έχουν ενταχθεί στην ελληνική πραγματικότητα και είναι χρόνια στην Ελλάδα  είναι  Έλληνες πατριώτες!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου