Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η προτομή της ντροπής

 Τις πρώτες μέρες τις λειτουργίας του blog μας είχαμε ασχοληθεί με τον θέμα τον βανδαλισμό του  αγάλματος της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη. Δεν ξεχνάμε τα θέματά που έχουμε αναδείξει και έτσι σήμερα επανερχόμαστε.
Πριν δυο μήνες το άγαλμα,που βρίσκεται στο πάρκο του ΟΣΕ,  το είδαμε ,και όχι μόνο εμείς, να  είναι «κουκουλομένο» με μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Αναφερθήκαμε στο θέμα ,όπως και άλλα τοπικά ΜΜΕ, και περιμέναμε ότι κάτι θα γίνει.
Περνώντας από το σημείο που βρίσκεται το άγαλμα , συνεργάτης  μας , βρέθηκε απέναντι σε ένα θέμα φρικτό. Η μαύρη σακούλα έχει αφαιρεθεί και έχει αποκαλυφθεί ο βανδαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ολόκληρη η προτομή βαμμένη μαύρη , η περιοχή των ματιών έχει κόκκινο χρώμα που μοιάζει με αίμα.
Πέρσι ο κ. Δήμαρχος αλλά και όλες οι αρχές του τόπου μας , υπερηφανεύονταν που κάποια από τα πλάνα του σήριαλ για την ζωή του ποιητή μας Καρυωτάκη θα γυρίζονταν στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Όλοι δήλωναν υπερήφανοι και έκαναν αναφορές πλέκοντας το εγκώμιο της ποιήτριας που πέρασε τα γυμνασιακά της χρόνια στην Καλαμάτα.
Άραγε πόσο περήφανη θα ήταν η ίδια η Πολυδούρη ,αν έβλεπε  την κατάσταση της προτομής της, για τους τιμητές της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου