Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Γύθειο, πόλη - πρότυπο, με ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής του ταυτότητας

Για ένα «Γύθειο, πόλη - πρότυπο, με ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής του ταυτότητας» έκανε λόγο ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας που έκανε στη λακωνική πόλη το βράδυ της Παρασκευής 22/10, εμφανιζόμενος μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα, το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.
«Το Γύθειο υπήρξε κάποτε το μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου, ενώ και σήμερα ακόμη έχει μοναδικό πολιτιστικό χαρακτήρα και απαράμιλλες φυσικές ομορφιές» ανέφερε ο Δ. Δράκος και υπογράμμισε στη συνέχεια: «Δεν είναι λοιπόν δυνατό να μην έχει θέση στον πανευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη. Ήρθε η ώρα, με τη συμμετοχή όλων των παραγόντων, να περάσουμε στην αντεπίθεση, επενδύοντας στην ανάπτυξη του τουρισμού της πόλης και της περιοχής, αλλά και στην τόνωση του εμπορίου και της επιχειρηματικότητάς της».
Ομιλία έκανε και στην ιστορική Αρεόπολη ο Δ. Δράκος, παρουσία του Π. Φαρλέκα και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ιστορικότητα και στην πολιτιστική αξίατων μνημείων της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τονίζοντας την ανάγκη γιατην περαιτέρω ανάδειξή τους, τόσο στην ίδια την χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.
Ο Δ. Δράκος αναφέρθηκε στις δυο του ομιλίες και σε άλλα βασικά θέματα, όπως είναι η οδική σύνδεση της Καλαμάτας με Αρεόπολη, Γύθειο και Γερολιμένα για την οποία τόνισε ότι έχει φτάσει ο χρόνος για την ολοκλήρωσή της, ενώ στάθηκε με έμφαση και στα μείζονα ζητήματα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, αλλά και του βιολογικού καθαρισμού, δεσμευόμενος πως θα διεκδικήσει την οριστική επίλυσή τους.
«Με όπλο μας την Περιφέρεια, θα δώσουμε στην Πελοπόννησο, αλλά και στην ιστορική Μάνη την αναπτυξιακή προεία που τους αξίζουν» τόνισε στις ομιλίες του ο Δ. Δράκος και πρόσθεσε ότι «όπως πρωτοστάτησε η Μάνη στον ηρωικό αγώνατου Γένους των Ελλήνων για τη λευτεριά, έτσι και τώρα θα κυρηχθεί η απαρχή ενός νέου αγώνα για ανάπτυξη και προκοπή».
Στις επισκέψεις τους σε Γύθειο και Αρεόπολη, οι Δ. Δράκος, Παν. Φαρλέκας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, είχαν μαζί τους, τους βουλευτές Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και Γρηγόρη Αποστολάκο, τον πρώην βουλευτή Λακωνίας και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Παναγιώτη Σκανδαλάκη και την πολιτευτή Λακωνίας και πρώην Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Φεβρωνία Πατριανάκου.
Νωρίτερα, οι Δ. Δράκος και Παν. Φαρλέκας είχαν επισκεφθεί το Επιμελητήριο Λακωνίας και είχαν πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο Κώστα Πανδή και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με αντικείμενα συζήτησης το εμπόριο, την τυποποίηση και τη μεταποίηση. «Το μέλλον μας, μπορούμε να το καθορίσουμε μόνοι μας, κάνοντας ανοίγματα στις διεθνείς αγορές, προωθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τοπικά προϊόντα μας, μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα, σε συνεργασία Περιφέρειας και Επιμελητηρίου» τόνισε ο Δ. Δράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου