Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Στην Καλαμάτα σήμερα ο Υπ. Περιφ. Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης


Στα πλαίσια των επαφών του ο κ. Τατούλης συνοδευόμενος από το τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χρήστο Μαλαπάνη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους,  επισκέφτηκε το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, όπου είχε σύντομη συνάντηση και συνομιλία με  τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη .
Απαντώντας σε σχετικά αιτήματα που του έθεσε ο κ. Μαργέλης  τόνισε ότι  έχοντας η μη αρμοδιότητα παρέμβασης , θα στηρίξει την προσπάθεια του Δικ. Συλλόγου Καλαμάτας για δημιουργηθούν οι υποδομές και να έχουμε ένα σωστό σωφρονιστικό σύστημα. Τόνισε , ότι έχει  έρθει σε επαφή με τον Υπουργείο Δικαιοσύνης και με την ΘΕΜΙΣ , οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι σύντομα θα έχουν θετικές εξελίξεις όσον αφορά την δημιουργία φυλακών στον νομό Μεσσηνίας. Αφού και η τοπική κοινωνία είναι θετική στην δημιουργία σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή.  Μιλώντας για τις υπάρχουσες φυλακές της Τρίπολης, τις χαρακτήρισε « όνειδος » για την τοπική κοινωνία και ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέο σωφρονιστικό κατάστημα. Σημείωσε ότι , σε περίπτωση εκλογής του η συνεργασία και οι επαφή του με τον Δ.Σ. Καλαμάτας θα είναι καθημερινή. Έκανε πρόταση να δημιουργηθεί ένα άτυπο συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων Πελοποννήσου ώστε να προωθούν και να προβάλουν τα προβλήματα και αιτήματά τους.
Κάνοντας αναφορά στην λειτουργία του νέου θεσμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου  ο κ. Τατούλης , τόνισε ότι είναι μονόδρομος η επιτυχία της μεταρρύθμισης αυτής γιατί από την επιτυχία αυτή κρίνεται το μέλλον όλων μας. «Δεν πρόκειται για ένα νέο αυτοδιοικητικό θεσμό  αλλά για την ίδρυση  ενός νέου  κράτους  στην ελληνική επικράτεια» , είπε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας , ανέφερε, ότι είναι ανεξάρτητος ο συνδυασμός του, γιατί δεν έχουν  υποθηκεύσει  την πολιτική τους παρουσία  σε κανένα πολιτικό κόμμα και αν χρειαστεί να συγκρουστεί με την κυβέρνηση  θα το κάνει.
Μετά ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε την Εφορία Καλαμάτας, το Τελωνείο, το Λιμενικό Ταμείο και στο Λιμεναρχείο όπου και ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστη το κτίριο από το προχθεσινό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου