Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

35 χρόνια φυλάκιση για την απάτη των 2.000.000 €

Στην φυλακή οδηγήθηκαν, την Παρασκευή  το απόγευμα, δύο από τους κατηγορουμένους για απάτη. Ο Γ.Μ., δικηγόρος Καλαμάτας, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης, χωρίς αναστολή, ο Δ.Κ. σε 20 χρόνια κάθειρξης ,χωρίς αναστολή και αυτός ενώ ο τρίτος Μ.Τ. απαλλάχτηκε των κατηγοριών του.
Συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2001 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2002, ο Γ.Μ. και ενώ είχε ήδη πουλήσει την οικογενειακή του επιχείρηση σε τρίτους ,ένας από τους οποίους ήταν και ο πρώτος των κατηγορουμένων, ενεργούσε  σαν  νόμιμος εκπρόσωπός της προσκομίζοντας χαρτιά και συνάπτοντας δάνεια με τράπεζες. Ο Δ.Κ. χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα , υπέγραφε και εισέπραττε  χρηματικά ποσά από δάνεια που έπαιρναν για την επέκταση της εταιρείας. Αποτέλεσμα ήταν να καταφέρουν να πάρουν από την Alpha Bank και ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ το συνολικό ποσό των 2.000.000 ευρώ.
Στην απολογία του  ο πρώτος κατηγορούμενος  Δ.Κ. ομολογήσει την απάτη, υποστηρίζοντας όμως πως δρούσε κατόπιν εντολών του δικηγόρου και είναι θύμα κι αυτός της απάτης. Ο δεύτερος των κατηγορούμενων Γ.Μ, εξήγησε ότι ο πατέρας του ήθελε να πουλήσει την εταιρεία . Έτσι ξεκίνησε η όλη ιστορία. Επίσης, ήταν πεπισμένος οτι ο Δ.Κ. είναι μεγαλοεπενδυτής, ενώ έμαθε για την απάτη όταν αποκαλύφθηκε από την τράπεζα.
Στην  αγόρευσή της η κ. Εισαγγελέας δήλωσε ότι δεν  πίστεψε τους δύο πρώτους κατηγορούμενους  και ζήτησε την καταδίκη τους, ενώ για τον τρίτο ζήτησε την απαλλαγή του, γιατί όπως δήλωσε δεν ήξερε ότι τα χρήματα που πήρε ήταν προϊόν εγκλήματος.
Οι συνήγοροι Πολ. Αγωγής ζήτησαν την καταδίκη των κατηγορουμένων. Ο συνήγορος του πρώτου των κατηγορουμένων Δ.Κ. ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, τονίζοντας ότι  ο πελάτης του ομολόγησε τις πράξεις του  και έχει επιδείξει καλή συμπεριφορά. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γ.Μ.  δήλωσαν σίγουροι ότι είναι αθώος, επέρριψαν ευθύνες στις τράπεζες και το σύστημα ελέγχου όλων αυτών των συναλλαγών. Οι αγορεύσεις ολοκληρώθηκαν με αυτήν του συνηγόρου του τρίτου των κατηγορουμένων , συντάχθηκε με την πρόταση της κ. Εισαγγελέως για απαλλαγή του πελάτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου