Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Διήμερη περιοδεία στη Μεσσηνία του υπ. Περιφερειάρχη Πελ. κ. Πέτρος Τατούλης.

«Την άλλη Κυριακή, στις 7 Νοεμβρίου, οι Μεσσήνιοι θα έχουμε ήδη αλλάξει σελίδα». Με αυτή τη φράση στην κατάμεστη από εκατοντάδες πολίτες πλατεία της Μεσσήνης, ο Πέτρος Τατούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έστειλε μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή στους πολίτες της Πελοποννήσου.
Ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» που συνοδευόταν από τον Χρήστο Μαλαπάνη, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας καθώς και από όλους τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους απευθύνθηκε στους πολίτες της Μεσσήνης σημειώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κερδίσει η αδράνεια. Δεν θα καταδικάσουμε τον εαυτό μας στην μιζέρια. Δεν θα περιμένουμε πότε το ελληνικό κράτος θα βγει από την κρίση για να μας δώσει κι εμάς μερικά ψίχουλα. Εμείς δεν είμαστε συμβιβασμένοι. Εμείς δεν εγκαταλείπουμε το πλοίο. Εμείς θα στηριχτούμε στη Νέα Περιφέρεια και θα φτιάξουμε το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας»
 Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε και στην αδυναμία του αντιπάλου του να φέρει σε πέρας το έργο του σήμερα, αλλά και στις κενές περιεχομένου υποσχέσεις του, νυν νομάρχη Μεσσηνίας, για τις εκλογές: «Ακούμε τελευταία τον κ. Δράκο μονότονα να λέει ότι ο Καλλικράτης δεν δίνει λεφτά. Μόνος του δημιουργεί από σήμερα άλλοθι για την αυριανή αδυναμία του να παράγει έργο. Τι σας έλεγε μέχρι σήμερα; «Εγώ θέλω, μα οι κυβερνήσεις δεν μου δίνουν λεφτά». Τι θα έλεγε αύριο στην περιφέρεια; «Εγώ θέλω, μα δεν έχω λεφτά»
Τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μεσσηνίας τα γνωρίζουμε όλοι καλά» σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης . «Όπως επίσης και τα προβλήματα, που για πολλά χρόνια έμειναν άλυτα και δεν μας επέτρεψαν να αξιοποιήσουμε τα πλούσια αγαθά μας».
Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε αναλυτικά στις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού που επικεντρώνονται για την Μεσσηνία σε δύο άξονες. Αφενός τις υποδομές και αφετέρου την εμπέδωση μιας νέας πολιτικής για την αγροτική ανάπτυξη.
«Ο εκσυγχρονισμός των οδικών δικτύων και των υποδομών, που για δεκαετίες έχουν βαλτώσει στις μελέτες, είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε πραγματική τουριστική ανάπτυξη, αλλά και να αναδείξουμε τη Μεσσηνία σε διαμετακομιστικό κέντρο για όλην την χώρα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πελποόννησος» και προσέθεσε «στο θέμα της αγροτικής οικονομίας, ενώ όλη η Ελλάδα έχει πάρει ονομασία προέλευσης, ο πρώτος ελαιοκομικός νομός της χώρας, με 16 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και παραγωγή το 20% της εθνικής και με μια ποιότητα άριστη, την καλύτερη στον κόσμο με ένα όνομα «Καλαμάτα» φημισμένο στα πέρατα της γής, η Μεσσηνία δεν έχει καταφέρει να έχει ελαιόλαδο ΠΟΠ».
«Η μη κατάκτηση του αυτονόητου» επεσήμανε ο Πέτρος Τατούλης «έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε καλές τιμές, να χάνονται προγράμματα και ενισχύσεις, να μην αξιοποιούμε σημαντικούς πόρους και να χάνετε όλοι εσείς πολλά χρήματα. ΠΟΠ διαθέτει μόνο η επαρχία Καλαμάτας, ενώ ο υπόλοιπος νομός, λόγω κάκιστων χειρισμών και παραλείψεων έχει μείνει σε αυτό το θέμα πολύ πίσω.» Εμείς λοιπόν θεωρούμε, συνέχισε ο κ. Τατούλης ότι «το ΠΟΠ Μεσσηνίας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Και ακόμη παραπέρα. Εμείς λέμε σήμερα ότι θα είμαστε δίπλα στους οινοποιούς και αμπελουργούς της Μεσσηνίας, με το εξαιρετικό τους κρασί, δίπλα στους συκοπαραγωγούς, που βλέπουν χρόνο με τον χρόνο την παραγωγή τους να φθίνει.»
«Θα είμαστε δίπλα για την ανάπτυξη αλλά και για τις ζημιές» υπογράμμισε ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα ξανασυμβεί αυτό που συνέβη το 2008, όταν οι παγετοί κατέστρεψαν σχεδόν ολοσχερώς τα ελαιόδεντρα της Μεσσηνίας, και παρά ταύτα οι αποζημιώσεις δεν καταβλήθηκαν ποτέ στους ελαιοπαραγωγούς«.
«Την ίδια στιγμή που οι όμοροι νομοί αποζημιώθηκαν πλήρως, και παρότι ο ΕΛΓΑ έχει έτοιμα τα πορίσματα να πληρώσει, ο απερχόμενος Μεσσήνιος νομάρχης αδράνησε για τους Μεσσήνιους«, προσέθεσε ο Πέτρος Τατούλης, για να καταλήξει «το αποτέλεσμα γνωστό, πολλοί συντοπίτες μας να βρίσκονται μπροστά σε τρομερά αδιέξοδα. Εμείς, θα έχουμε μια άλλη λογική συνεργασίας. Εμείς θα φτιάξουμε μια ισχυρή πελοποννησιακή , μεσσηνιακή αγροτική οικονομία, πρότυπο και για την υπόλοιπη Ελλάδα.»
«Λέμε όχι στα σκοτεινά νομαρχιακά γραφεία. Λέμε όχι στις κλειστές πόρτες. Λέμε όχι στις γραφειοκρατικές δεισιδαιμονίες. Λέμε όχι στις περιχαρακώσεις»
Με τις φράσεις αυτές ο Πέτρος Τατούλης κάλεσε τους πολίτες της Μεσσηνίας, δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς να ξεκινήσουν την νικηφόρα πορεία.
Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Τατούλης επισκέφτηκε τη Λαϊκή Αγορά στην Καλαμάτα, όπου ενημερώθηκε από τους επαγγελματίες για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Ο κόσμος στην αγορά, αλλά και οι παραγωγοί – έμποροι τον υποδέχθηκαν θερμά και συζήτησαν μαζί του. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η οικονομική κρίση που μαστίζει την αγορά.
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» περιηγήθηκε για αρκετή ώρα στο κέντρο της πόλης και επισκέφτηκε πολλά καταστήματα, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον επιχειρηματικό κόσμο της Καλαμάτας, αλλά και με τους πολίτες. Τα θέματα της συζήτησης στράφηκαν ως επί το πλείστον γύρω από την ανάπτυξη της περιφέρειας και ειδικότερα του νομού.
Το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Τατούλης περιόδευσε στις περιοχές Βαλύρα και Αρφαρά, όπου κι εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους που του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου