Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σοβαρές ζημιές απο το περασμα του ανεμοστρόβιλου

Ξεριζωμένο δέντρο στο πάρκο του λιμενικού
Εκτεταμένες ζημιές δημιούργησε ο χθεσινοβραδινός, ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την Καλαμάτα. Τα σημεία που χτύπησε περισσότερο είναι το καρνάγιο, το κτίριο του Λιμεναρχείου και το πάρκο του λιμενικού.
Το κτίριο στο καρνάγιο έχει σημαντική κλίση και έχουν γείρει τα τειχία του που το καθιστά μη λειτουργικό, με τις κολώνες να  έχουν φύγει από την θέση τους.
Στο κτίριο του Λιμεναρχείο ο δυνατός άνεμος ξυλώσε την στέγη με αποτέλεσμα να μπουν νερά στο εσωτερικό του και να μείνουν όλο το βράδυ εχθές χωρίς ρεύμα. Σήμερα το Λιμεναρχείο  επισκέφτηκαν ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλους , όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο. Παράλληλα ζητήθηκε η συνδρομή  από την Νομαρχία Μεσσηνίας ,που έστειλε κλιμάκιο αποτελούμενο από δύο μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας για να εξετάσουν τις ζημιές και να αποφανθούν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών.
Στο πάρκο του λιμενικού δέντρα έχουν ξεριζωθεί και κλάδες έχουν σπάσει.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος το Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας κ. Τζάνες δήλωσε ότι ως προτεραιότητα έχουν την άμεση αποκατάσταση των ζηλιών του κτιρίου το Κ. Λιμεναρχείου και κατόπιν την αποκατάσταση του πάρκου. Επίσης, όπως ανέφερε, αύριο αναμένεται να  έρθει μηχανικός του Υ.Ε.Ν.
Ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε  ότι, οι κάτοικοι της πόλης είναι ανάστατοι και σε κακή κατάσταση. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε καινοφανές το φαινόμενο και δήλωσε ότι, ενώ υπάρχουν προβλήματα διάβρωσης από το λιμάνι της Καλαμάτας που φτάνουν έως και τις Κιτριές, δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα από τη χθεσινή νεροποντή και τον ανεμοστρόβιλο και δεν κόπηκε ο δρόμος .
Το μεσημέρι έγινε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να βρουν τρόπο αντιμετώπισης των ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου