Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Το Σχέδιο Δράσης παρουσίασε ο υπ. Περ. Πελ. Π. Τατούλης με ευθεια επιθεση στον Δ. Δράκο

Το Σχέδιο Δράσης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στην κατάμεστη από πολίτες της Μεσσηνία, αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας απόψε.
Την συζήτηση συντόνισε ο Αρης Μπουλούκος. Εισηγήσεις για το Σχέδιο Δράσης και την εκπόνηση του παρουσίασαν οι:  Λυκούργος Λιαρόπουλος, Καθ. Οικον. Υγείας,  Διευθ. Εργ. Οργ. και Αξιολόγησης Υπηρ. Υγείας, Τμ. Νοσηλ., Πανεπιστημίου Αθηνών, Ντίνος Μακρόπουλος, Διευθ. Ερευνών «Δημόκριτος», Ανδρέας Κανάκης, πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας, γεωπόνος,  Σωτήρης Βαρελάς, υποψήφιος Διδάκτωρ Παν. Πειραιά ,Επικεφαλής τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης για τη «Νέα Πελοπόννησο»
Ο Πέτρος Τατούλης από την αρχή της ομιλία του περιέγραψε το χαρακτήρα του συνδυασμού: «Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ξεκάθαρα μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία. Είναι ανεξάρτητη γιατί πηγάζει από μια νέα αντισυμβατική κοινωνική συλλογικότητα ,γιατί δεν εμφορείται από μικροπολιτικές εξαρτήσεις και προσωπικές ιδιοτέλειες.Αυτή η ομάδα, σε συνδυασμό με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς ήδη εργάζεται για την επόμενη ημέρα»
Στην αρχή της ομιλίας του ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε συνδυασμό με την κρίση της χώρας. «Μια κρίση που ξεσκέπασε την γύμνια του Πολιτικού μας συστήματος. Ο «Καλλικράτης» δίνει την εξουσία στους πολίτες να δημιουργήσουν ένα νέο κράτος.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο κύριος Τατούλης περιέγραψε το πολιτικό σκηνικό
«Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλει καθαρές κουβέντες. Η αλήθεια είναι ότι την κρίση την έφεραν οι πολιτικές τις τελευταίες δεκαετίες, ο υπέρμετρος δανεισμός. Διλήμματα που τίθενται ευκαιριακά, για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας, δεν είναι απλώς ανόητες σοφιστείες,μας οδήγησαν εδώ.»
 Συνδέοντας την εφαρμογή των παραπάνω πολιτικών που εφαρμόστηκαν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Πέτρος Τατούλη αναφέρθηκε στον αντίπαλο του υποψήφιο, νυν Νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκο:
« Κάποιοι αρκούνται στο να δηλώνουν αυτοδιοικητικοί.  Ξεχνώντας ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες μάχονταν ενάντια στον «Καλλικράτη» .Πώς είναι δυνατόν όταν δεν τον πιστεύουν, να τον υπηρετήσουν; Και πολύ περισσότερο πώς μπορεί να περιμένουμε από αυτούς αποτέλεσμα;
Τον δικό σας νομάρχη, τον κ. Δημήτρη Δράκο, τον γνωρίζετε καλύτερα εσείς από τον καθένα. Ζήσατε μαζί του 14 χρόνια. Προσωπικά, σέβομαι τον κ. Δράκο και τον εκτιμώ ως πολιτικό μου αντίπαλο. Συμφωνώ με τον κ. Δράκο σε ορισμένες από τις θέσεις. Συμφωνώ όταν διαπιστώνετε ότι επί των ημερών του απερχόμενου νομάρχη λίγα πράγματα άλλαξαν στον τόπο σας. Ο κ. Δράκος έρχεται σήμερα να δεσμευτεί για όσα δεσμεύτηκε το 1999, το 2003 και το 2007. Πού είναι τα σύγχρονα οδικά δίκτυα που θα έβγαζαν την Μεσσηνία από την απομόνωση και θα της έδιναν καινούρια πνοή; Πού είναι η μαχητικότητα και η διεκδίκηση για ένα καλύτερο μέλλον για τους αγρότες της Μεσσηνίας, όταν όλη η Ελλάδα έχει πάρει ονομασία προέλευσης και ο πρώτος ελαιοκομικός νομός της χώρας, η Μεσσηνία, με τα 16 εκατ. Ελαιόδεντρα δεν έχει καταφέρει να έχει ελαίολαδο ΠΟΠ; Τι έχει να δικαιολογηθεί για τα εκατομμύρια ευρώ που χάνονται από προγράμματα, ενισχύσεις και επιδοτήσεις; Πού είναι η αποτελεσματική συνδρομή των δήθεν ευαίσθητων για τον αγροτικό τομέα νομαρχιακών αρχών, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών ελαιολάδου, που επλήγησαν σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν το 2008 από τους παγετούς, δεν έλαβαν τις αποζημιώσεις ;Οταν απέτυχε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο ή ένα λειτουργικό λιμάνι, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πύλες εισόδου για όλην την Πελοπόννησο; Πού είναι η αναπτυξιακή πορεία που εξασφάλισαν οι αυτοδιοικητικές αρχές για τον τόπο σας, όταν η Μεσσηνία καταβυθίζεται αδικαιολόγητα στην ευρωπαική κατάταξη;
Χαρακτηρίζοντας ψευτοδίλημμα το «ναι ή όχι στο μνημόνιο» η ακόμα και απόπειρα πολιτικής απάτης, έθεσε το δίλημμα που η πρόταση του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» φέρνει: «Ναι ή όχι σε ένα σύγχρονο κράτος»; «Ναι ή όχι σε ένα μέλλον που θα το ορίζουμε εμείς ή ίδιοι και όχι κάποιοι άλλοι που για δεκαετίες μας ζημίωσαν»; «Ναι ή όχι σε ένα καλύτερο μέλλον; Το μνημόνιο είναι το οδυνηρό αποτέλεσμα των δικών τους αναποτελεσματικών ιδιοτελών πολιτικών, της δικής τους επιλογής να μιλούν με ψέματα και όχι με αλήθειες, της δικής τους διαχρονικής σιωπής και αβουλίας. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και της δικής τους διαφθοράς»
Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε:
 «Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι λέμε μεγάλα λόγια. Όμως, εμείς εδώ αναπτύσσουμε μια άλλη, πρωτόγνωρη διαλεκτική. Εμείς, εσείς κι εγώ είμαστε ισότιμοι στις σχέσεις μας, είμαστε συμμέτοχοι στην πρόκληση, θα είμαστε μαζί στον αγώνα, θα ζήσουμε μαζί τα οφέλη, την προοπτική, την ευημερία και την ανάπτυξη. Θα φτιάξουμε μαζί το φωτεινότερο μέλλον μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου