Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Οι δραστηριότητες των υποψηφίων στην Μεσσηνία

Το πρόγραμμα του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Θεόδωρου Σαμπαζιώτη

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της «Εθνικής Συσπείρωσης» Θεόδωρος Σαμπαζιώτης θα περιοδεύσει την Κυριακή στο Νομό Λακωνίας.







Το πρόγραμμα της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Δήμητρας Λυμπεροπούλου
Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με το συνδυασμό «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά», Δήμητρα Λυμπεροπούλου, θα επισκεφτεί την Δευτέρα στις το πρωί το δήμαρχο Καλαμάτας και στις το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Επίσης, το απόγευμα θα συναντηθεί με το Σύλλογο Φίλων των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Μπάμπη Βακαλόπουλου
Αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Οικολογικής Συνεργασίας», με επικεφαλής τον Μπάμπη Βακαλόπουλο, την Κυριακή το πρωί θα περιοδεύσει σε Κοπανάκι, Βασιλικό, Καλλιρρόη, Μελιγαλά και Ζευγολατιό, ενώ το απόγευμα θα βρίσκεται στα χωριά του Ταϋγέτου.




Θόδωρος Μπρεδήμας, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας
Στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου βρέθηκε το Σάββατο το πρωί  ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Θόδ. Μπρεδήμας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του. Ο υποψήφιος δήμαρχος έγινε αποδέκτης παραπόνων από καταστηματάρχες και κατοίκους, με κυριότερο αυτό των απορριμμάτων.

Ταυτόχρονα, επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας» επισκέφθηκε το απόγευμα την περιοχή της παραλίας, ενώ για την Κυριακή έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην περιοχή του Ταΰγετου.


Σταμάτης Μπεχράκης, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας
Α) Για τους παιδικούς σταθμούς

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών του Δήμου Καλαμάτας ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των φιλοξενούμενων παιδιών στους Δημοτικούς

Παιδικούς Σταθμούς “Η Αλληλεγγύη“,  κ. Δημήτρη Τζανετάκο και την ενημέρωση  που ακολούθησε για τα θέματα που τους απασχολούν δηλώνει: « Είναι απαράδεκτο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης  οι γονείς 200 περίπου παιδιών(πλην επιδοτούμενων στο ΕΣΠΑ, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών) να πληρώνουν τα τροφεία που επιβλήθηκαν από πέρυσι. Η κοινωνική μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας  πρέπει έμπρακτα να στηρίζει τις οικογένειες των εργαζόμενων με  μικρά παιδιά, που δεν έχουν άλλη λύση φιλοξενίας , εκτός από τους παιδικούς σταθμούς. Να τηρούνται με διαφάνεια οι όροι εγγραφής σ’ αυτούς με βάση το οικογενειακό εισόδημα. Η αύξηση του αριθμού των παιδιών  που φοιτούν σε συνάρτηση με την κατάργηση των τροφείων ουσιαστικά επιβαρύνει τους ασθενέστερους οικονομικά συνδημότες μας. Εξάλλου πόσο δυσβάσταχτο μπορεί να είναι για τη παρούσα  Δημοτική Αρχή το ποσό των 10.000 ευρώ  περίπου το μήνα που απαιτούνται για το φαγητό των παιδιών όταν οι δαπάνες για άλλες  λειτουργίες του Δήμου είναι τεράστιες. Τελικά αποδεικνύεται μ’ αυτό τον τρόπο περίτρανα και τι αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο. Πάντως η κοινωνική του συνεισφορά και ευαισθησία είναι  μηδαμινή.

Ζητάμε άμεσα να προσφέρονται τα τροφεία. Να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, ασφάλειας και υγιεινών συνθηκών φοίτησης των παιδιών και των παιδαγωγών. Να πληρωθούν τα χρέη και να παραδοθούν τα νέα κτήρια  του 4ου (Λεΐκων) και του 5ου Παιδικού Σταθμού(Νησάκι). Να αντιμετωπιστούν συνολικά όλα τα προβλήματα των παιδικών σταθμών σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους γονείς με την καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση των πόρων της κοινωνικής πολιτικής, που διαθέτει ο Δήμος.

Β) Ανοιχτή συζήτηση- παρέμβαση οργανώνει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δήμου Καλαμάτας με θέμα : «ΓΥΝΑΙΚΑ-ΔΗΜΟΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» την Κυριακή 24/10/10 στο χώρο της Δημοτικής Κίνησης, Νέδοντος 75 στις ώρα μ.μ. Συζητάμε με τις γυναίκες για τα προβλήματα της πόλης μας, την ποιότητα ζωής, τους συλλογικούς τρόπους παρέμβασης, το όραμά μας για μια πόλη βιώσιμη, ανθρώπινη, φιλική, αλληλέγγυη. Ανταλλάσσουμε απόψεις για την εργασία, την κοινωνική πρόνοια, τη μητρότητα και τις ίσες ευκαιρίες που δίνονται σήμερα στις γυναίκες.

Γ) Το Σάββατο 23/10/10 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Μπεχράκης μαζί με Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους επισκέφτηκε την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και διάφορα καταστήματα της γύρω περιοχής.

Την Κυριακή 24/10 ο επικεφαλής του συνδυασμού Ενωτική Δημοτική Κίνηση Δήμου Μεσσήνης, Νίκος Τζώρτζης και οι υποψήφιοι του συνδυασμού, θα επισκεφθούν τα παρακάτω δημοτικά διαμερίσματα του ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Ανάληψη, Δρακονέρι, Βελίκα, Νιοχώρι, Αβραμιού, Λευκοχώρα, Μυρτοποταμιά και Μάδενα με σκοπό να συζητήσουν με τους δημότες των τοπικών κοινωνιών για τα ζητήματα που τους αφορούν.

Επίσης, την Παρασκευή 22/10 ο επικεφαλής του συνδυασμού Ενωτική Δημοτική Κίνηση Δήμου Μεσσήνης, Νίκος Τζώρτζης, επισκέφθηκε το ΙΚΑ και την Εφορία Μεσσήνης, συζήτησε και αντάλλαξε σκέψεις-απόψεις με τους υπαλλήλους για τρέχοντα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.
Νίκος Τζώρτζης, υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης

Δημήτρης Σωτηρόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας
Ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος την Κυριακή το απόγευμα, από τις θα περιοδεύσει στα εξής δημοτικά διαμερίσματα: Φαρακλάδα, Σπηλιά, Αρμενιοί, Στασιό, Ξηρόκαμπο.







Ο υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Πύλου-Νέστορος με τον συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας» Δημήτρης Καφαντάρης θα περιοδεύσει στις κάτωθι τοπικές κοινότητες τη Δευτέρα 25/10/2010.
ΒΟΥΝΑΡΙΑ

ΚΟΜΠΟΙ

ΦΑΛΑΝΘΗ

ΧΩΜΑΤΕΡΟ

ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου