Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Tην Παρασκευή το βράδυ έγιναν τα εκαίνια του εκλογικού κέντροου του υποψήφιουδήμαρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη,στο Δώριο

Εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή στις 7.00 το απόγευμα το εκλογικό κέντρο του κ. Φίλιππου Μπάμη στο Δώριο, παρουσία του λαού του νέου Δήμου Οιχαλίας, που κατέκλυσε το χώρο της συγκέντρωσης μέχρι τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Μετά τον αγιασμό ανέβηκε στο βήμα ο κ. Αντώνης Τάκης. Επευφημούμενος και χειροκροτούμενος, καλωσόρισε τον κ. Μπάμη στο Δήμο και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την εκλογική νίκη στις 7 Νοεμβρίου. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το Δώριο θα κάνει τη διαφορά».

Απευθυνόμενος στο σίγουρο αυριανό δήμαρχο κ. Μπάμη, του ζήτησε να μην ξεχάσει το Δώριο και τις τοπικές του κοινότητες και να ολοκληρώσει ό,τι δεν τελείωσε η Δημοτική Αρχή Δωρίου.

Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον κ. Μπάμη, ο οποίος συγκινημένος από την υποδοχή, δεσμεύτηκε ότι δε θα ξεχάσει κανέναν και ότι όλες οι περιφέρειες που συγκροτούν το νέο Δήμο Οιχαλίας θα έχουν ισόρροπη ανάπτυξη.

Με αισιοδοξία για την τελική νίκη, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και εξήγησε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του συνδυασμού του για το νέο Δήμο Οιχαλίας. Είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε στις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης, πιστεύουμε ότι με την ευκαιρία των δημοτικών εκλογών οι ζωντανές, δημιουργικές δυνάμεις του τόπου δοκιμάζουν συνεργασίες, χτίζουν σχέσεις, βρίσκουν κοινό βηματισμό για τα προβλήματα, τις πραγματικές ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών, όπως κάνουμε και στην εκλογική περιφέρεια Δωρίου και θα έχει μεγάλη επιτυχία».

Σε άλλο σημείο: «Αναζητήσαμε τους άξιους, τους νέους ανθρώπους, με όρεξη για δουλειά, τους καταξιωμένους και έμπειρους, που είναι έτοιμοι να προσφέρουν. Εσείς επιλέξτε το δικό μας ψηφοδέλτιο, επιλέξτε υπεύθυνους, αξιόπιστους, εργατικούς άνδρες και γυναίκες».

Στη συνέχεια, παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού και τις δεσμεύσεις για: την οργάνωση και διοίκηση του Δήμου, τα οικονομικά, την τοπική οικονομία και απασχόληση, τη βιομηχανία και βιοτεχνία, την ύδρευση, το περιβάλλον και το πράσινο, τα απορρίμματα και το βιολογικό καθαρισμό, τα κοιμητήρια, τον τουρισμό και τις επενδύσεις, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την παιδεία και τη νεολαία, τον άνθρωπο και την κοινωνική προστασία.

Προσωπικά, ο κ. Μπάμης δεσμεύτηκε από 1/1/11 άμεσα να προχωρήσει ως δήμαρχος στα εξής:

«1. Άμεση ανάθεση πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού για όλο το νέο Δήμο, γιατί είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης και ορθής λειτουργίας του.

2. Άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων ύδρευσης, όπου υπάρχει ανάγκη, και δεσμευόμαστε για ενιαία διαχείριση νερού με ίδρυση Δημοτικής Εταιρείας Ύδρευσης – Αποχέτευσης.

3. Ανακύκλωση τώρα σε συνεργασία με Εταιρεία Ανάκτησης και Ανακύκλωσης.

4. Εκπαίδευση προσωπικού στη νέα νομοθεσία, τις νέες αρμοδιότητες και τις νέες τεχνολογίες.

5. Αγορά οικοπέδου για βιοτεχνικές δραστηριότητες και κατασκευή Βιοτεχνικού Πάρκου αποκλειστικά για δημότες του νέου Δήμου.

6. Αγορά οικοπέδου για κατασκευή δημοτικής πισίνας και κολυμβητηρίου.

7. Οργάνωση δημοτικής συγκοινωνίας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και αξιοποίηση των δημοτικών λεωφορείων.

8. Στελέχωση υπηρεσιών του Δήμου με γεωπόνους και κτηνιάτρους από τις μετατάξεις και τις μετακινήσεις των υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

9. Δημοτικό σφαγείο για την Άνω Μεσσηνία

10. Οργάνωση υπηρεσίας αναζήτησης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων ανάπτυξης για περισσότερες εισροές στο ταμείο του Δήμου». 

Μετά κάλεσε, από το φιλόξενο Δώριο, όπως είπε, όλους τους πολίτες να συμπορευτούν μαζί του, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς αποκλεισμούς, να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου.

Στο τέλος παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της εκλογικής περιφέρειας Δωρίου και υποψήφιους συμβούλους των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι δέχθηκαν τα χειροκροτήματα και την αποδοχή του κόσμου.

Ακολούθησε δεξίωση με ψητό και άφθονο κρασί από τους φιλόξενους Δωριείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου