Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η ομιλία υποψ. υπ. Περιφ. Πελοποννήσου κ. Δ. Δράκου στην Τρίπολη

Μιλώντας υποψ. υπ. Περιφ. Πελοποννήσου κ. Δ. Δράκος στην εκδήλωση που διοργάνωσε για τα ΜΜΕ είπε:
«Η παρουσία σας δεν είναι απλή στήριξη, είναι εγγύηση νίκης για μας, είναι εγγύηση πως μαζί θα φτιάξουμε μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Το  ψηφοδέλτιο μας είναι ψηφοδέλτιο δουλειάς και ευθύνης, που συμπυκνώνει την πείρα και την γνώση  των παλαιών αυτοδιοικητικών,  με την εξειδίκευση και τη διάθεση για προσφορά των νέων.»
Μιλώντας για τους 5 υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες  τόνισε : «Για τους πέντε αυτούς ανθρώπους, θέλω να τονίσω ότι αποτελεί τιμή και προνόμιο για μένα που συμπορεύονται και μετέχουν στην κοινή προσπάθεια για τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Όπως μεγάλη τιμή αποτελεί και η απόφαση του συμπατριώτη μας Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του Αντώνη Σαμαρά, να με επιλέξει ανάμεσα σε τόσους άξιους, για υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.»
Αναλύοντας το πρόγραμμά του συνδυασμού του ο κ.Δράκος είπε:
«Τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, τα αφήνω για τους άλλους, αυτούς που είναι περαστικοί από τους θεσμούς. Που ζητάνε την ψήφο σας στην περιφέρεια για να την εξαργυρώσουν αύριο σε άλλα επίπεδα. Εμείς έχουμε δουλειά να ολοκληρώσουμε. Οι μέρες που ζούμε μόνο συνηθισμένες δεν είναι, έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Η οικονομική κρίση και το Μνημόνιο με τις πολιτικές δυνάμεις που το επέβαλαν και επιμένουν να το στηρίζουν, που σημαίνει ανεργία, φτώχεια, οπισθοδρόμηση, φόβο στην κοινωνία μας.
Ζούμε μια πραγματικότητα που θέλει μόνο αλήθειες και πολλή δουλειά, μόνο έτσι θα μετατρέψουμε την οργή που σιγοβράζει μέσα μας, σε Ελπίδα.
Προχωράμε σε μια σειρά από καινοτομίες: Περιφερειακό Σήμα Ποιότητας και Πιστοποίησης για τα προϊόντα μας. Δημιουργία του Πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής. Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών. Δημοπρατήρια Προϊόντων ανά νομό, όπου κι όταν είναι έτοιμοι οι αγρότες. Δημιουργία Οργανισμού Προβολής-Διαφήμισης-Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων.
Πελοπόννησος όμως σημαίνει και τουρισμός. Επενδύουμε στην επιχειρηματικότητα,
τόσο άμεσα, με αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, όσο και έμμεσα, με σταθερότητα στις πράξεις της διοίκησης σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Εδώ στην Τρίπολη, ιδρύουμε Κέντρο Επιχειρηματικότητας.
ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει περιβάλλον.
Επενδύουμε τα χρήματα των πολιτών σε αξιόπιστα και χρήσιμα έργα υποδομών: σύγχρονα, ασφαλή δίκτυα αυτοκινητοδρόμων, εθνικών και επαρχιακών οδών, εναλλακτικά μέσα μετακίνησης και μεταφοράς, όπως ο σιδηρόδρομος  που διεκδικούμε να αναβαθμιστεί και να συνεχίσει να μας εξυπηρετεί, λιμενικά και αλιευτικά καταφύγια, αναβαθμισμένα λιμάνια, λειτουργικές πύλες εισόδου στην περιφέρεια, στρατηγικά τοποθετημένα κέντρα που θα διευκολύνουν την εμπορική δραστηριότητα χωρίς να υποβαθμίζουν το περιβάλλον. Έτσι θα προσελκύσουμε ανάπτυξη από τον ιδιωτικό τομέα.
Προχωράμε σε παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε έργα για την προστασία της παραλιακής ζώνης, έργα του υδάτινου δυναμικού, των εδαφών, των οικοσυστημάτων, του δασικού πλούτου, σε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα
Προχωράμε σε παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
σε έργα για την προστασία της παραλιακής ζώνης, έργα του υδάτινου δυναμικού, των εδαφών, των οικοσυστημάτων, του δασικού πλούτου,σε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα
Παράλληλα, αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τις διαθέσιμες υποδομές παιδείας,
τα σχολειά και τα πανεπιστήμια μας. Όχι μόνο δε θα φύγουν οι σχολές μας, αλλά θα κινηθούμε να προσελκύσουμε κι άλλες.
Κλείνοντας παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και  τόνισε Έχουμε ένα όνειρο. Για τον ευλογημένο και ολοφώτεινο ιστορικό τόπο μας.Να είναι η Πελοπόννησος πρώτη όπως της πρέπει. Πρώτη όπως της αξίζει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου