Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου υποψήφιου Δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα

Παρουσία πλήθους κόσμου , υποψηφίων του συνδυασμού του αλλά και στελεχών της Ν.Δ. έγιναν απόψε τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του νυν  και υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου.  
Το παρόν έδωσαν ο Νομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, ο Αντινομάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος,  ο Αντινομάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος , ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος αλλά και η πρώην υπουργός Παιδείας  και Βουλευτή του Ευρωπαϊκοί Κοινοβουλίου, ο πρωήν Βουλευτής Μεσσηννίας Δ. Σαμπατζίωτης, ο Α. Μπουλούκος  
Την εκδήλωση συντόνισε ο Σωτήρης Φωτέας , γιος του αειμνήστου Νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη  Φωτέα, ο οποίος και διάβασε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά.



Τον λόγο πήρε στην συνέχεια η κ. Γιαννάκου  και αναφερόμενη στην ανάπτυξη της Καλαμάτας από το 1990 και μετά την χαρακτήρισε  ως τις Κάννες τις Ελλάδος .
Μιλώντας για τον Καλλικράτη ανέφερε χαρακτηριστικά : « Ο Καλλικράτης  είναι  πλέον πραγματικότητα. Στην περιφερειακή διοίκηση θα υπάρχουν οι λήψεις αποφάσεων θα είναι σε περισσότερα χέρια.  Θα πρέπει, λοιπόν, να φροντίσουμε τα χέρια αυτά να είναι ικανά, να μετρούν και να αξιολογούν τις αποφάσεις που θα καλούνται να πάρουν».
Αναφερόμενη στον κ. Νίκα τόνισε  ότι  μπορεί, συνεχίζει έχει όραμα και σχέδιο για την πόλη της Καλαμάτας,  και έχει όλες τι προϋποθέσεις να συνεχίσει, μαζί με τον κόσμο που τον υποστηρίζει. Μιλώντας  στον «Φίλο της Παναγιώτη»  τόνισε ότι δεν βρίσκεται εδώ από πολιτική ή φιλική υποχρέωση αλλά με χαρά και ανοιχτή καρδιά.
Κλείνοντας και αναφερόμενη στον Υποψ. Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Δράκο αλλά και σε όλα τα στελέχη  του Δήμου και της Περιφέρειας  τους ευχήθηκε καλή και μεγάλη επιτυχία, να  εργαστούν  στα ίδια πλαίσια  και όλοι μαζί.  Η μάχη δεν θα λήξει την επομένη των εκλογών αλλά θα συνεχιστεί. « Θα είμαστε κοντά στον Παναγιώτη και τον Δημήτρη, να τα δώσετε όλα για μια  καλύτερη   Ελλάδα. Ας είμαστε σε όλα παρόντες» .
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κ. Παναγιώτης Νίκας.  Αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που τον τίμησαν με την παρουσία τους  έκανε αναδρομή στα πεπραγμένα  του Δήμου.
 «Κέρδισε η Καλαμάτα σε ποιότητα και ελκυστικότητα και, μάλιστα, σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης» ,τόνισε ο κ. Νίκας . Θύμισε   τα έργα που έγιναν στην θητεία του, για την ανάπλαση των πεζόδρομων, την βελτίωση του αποχετευτικού και υδρευτικού δικτύου. Αναφέρθηκε στην κατασκευή του ποδηλατοδρόμου. Πέτυχε  η πόλη της Καλαμάτας να είναι πρωταθλήτρια στην ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να επιβραβευθεί  με επιδότηση ύψους 150.000 ευρώ . στον τομέα του πολιτισμού την διαλυμένη κατάσταση που παρέλαβε ,κατάφερε να την μετατρέψει  και να έχει καλή λειτουργία με πολλαπλασιασμό των εκδηλώσεων  και χωρίς την χρηματοδότηση από το κράτος.
Μιλώντας για την εκχώρηση του παλαιού νοσοκομείου είπε ότι  εντός του Οκτωβρίου γίνετε η δημοπράτηση του έργου ,ώστε οι  800 υπάλληλοι του Δήμου να είναι στεγασμένοι σε κατάλληλο κτίριο.  Για τις επιδόσεις του Δήμου στον κοινωνικό τομέα , ο κ. Νίκας . νοιώθει πολύ υπερήφανος, γιατί όπως τόνισε έχουν γίνει σημαντικά βήματα  όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το δημοτικό ιατρείο ,κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών και όλα αυτά  λειτουργούν σωστά με την εθελοντική δουλειά πολλών  συνανθρώπων μας.
Αναφερόμενος στον Καλλικράτη  είπε χαρακτηριστικά : «Μνημόνιο, Καλλικράτης, μείωση πόρων κατά 40%, στάση πληρωμών από το κράτος, φτώχεια, ανεργία, μισοτελειωμένα έργα, ένταση των κοινωνικών προβλημάτων, αδιέξοδα κάθε μορφής χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία σήμερα». Ευχαρίστησε τους  Υπουργούς  της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. για την βοήθειά τους σε έργα πνοής για την πόλη της Καλαμάτας και τόνισε ότι δεν στην περίπτωση που βοηθήσουν και Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης  σε  αιτήματα που θα υποβληθούν τεκμηριωμένα και ύπαρξη ανταπόκριση και υποστήριξη , θα αναφερθεί στα ονόματά τους με την ίδια θέρμη, χωρίς να κάνει εξαιρέσεις.
Υποσχέθηκε να δημιουργήσει πεζόδρομο που «εμείς και οι επισκέπτες μας θα μπορούμε να πεζοπορούμε από το Κάστρο στο Ιστορικό Κέντρο, στην Αριστομένους, στο Πάρκο και την Παραλία, μέχρι το Filoxenia, ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ και με πλήρη ασφάλεια».
Κλείνοντας την ομιλία του  είπε χαρακτηριστικέ : «Ας είμαστε ενωμένοι. Στις δυσκολίες, θα ρθουν και οι καλές ημέρες. Ας αγωνισθούμε όλοι μαζί για ένα Δήμο και μια Πόλη αντάξια του Πολιτισμού και της Ιστορίας της. Σας θέλω δίπλα μου μέχρι τις εκλογές. Αγωνιζόμαστε μέρα και νύκτα. Εργαζόμαστε για το Συνδυασμό και τη μεγάλη ΝΙΚΗ. Σας ανταποδίδω την εκτίμηση και την αγάπη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου