Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Φωτιά σε κατάστημα σκαφών στην Καλαμάτα

Σε  εμπρησμό, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία οφείλεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Δυτική παραλία της Καλαμάτας σε κατάστημα σκαφών αναψυχής.
Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής βρέθηκε αμέσως στο σημείο.
Στον πίσω αύλειο χώρο  της επιχείρησης καήκαν συνολικά 7 σκάφη,καθώς και ένα  μέσα σ'αυτήν. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποσώβησε τον κίνδυνο καταστροφής των υπολοίπων σκαφών και τον τραυματισμό εργαζομένων.
 Από τα καμένα σκάφη τα τρία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφοριες, ήταν μεγάλης αξίας.

Το σημείο που βρέθηκε το μπιτόνι με την βενζίνη

Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κ.Χαράλαμπος Αφάλης. Στο τέλος της επιχείρησης   ο κ.Αφάλης προέβη στην εξής δήλωση :
''Ενδείξεις για εμπρησμό, είπε πως έχει'' ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας
« Είμαι προβληματισμένος και στεναχωρημένος γιατί αυτό δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά μια κακόβουλη ενέργεια.Χθες άναψε πάλι φωτιά, περιμετρικά, στον άδειο χώρο και την σβήσαμε.  Σήμερα πάλι στο ίδιο σημείο ,πίσω από το ανάχωμα βρέθηκε βενζίνη και αυτό δημιουργεί  πολλά ερωτηματικά .Έχουμε επιληφθεί και θα βρούμε τον δράστη.  
Οι πυροσβέστες  υπερέβαλαν εαυτούς και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό  σε μια δύσκολη φωτιά με τοξικούς καπνούς .
Κατάφεραν να μην γίνει μεγάλη ζημιά, να σώσουμε το κατάστημα και τα περισσότερα σκάφη και να καούν ελάχιστα αυτά που στην ουσία ήταν καταδικασμένα από την αρχή.
 Οταν χθές στο ίδιο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά  και κάηκε ένα μικρό σκαφάκι  και σήμερα στο ίδιο σημείο βρέθηκε μπιτόνι με βενζίνη και έχουμε την μεγάλη πυρκαγιά ,αυτά τα στοιχεία μας δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό.
Θέλω να τονίσω, ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην προκαλούμε κοινό κίνδυνο σε ανθρώπους  για να είναι ομαλή η κοινωνική ζωή του τόπου μας», κατέληξε ο κ. Αφάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου