Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η δίκη για το έγκλημα στην Ασούταινα

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η δίκη με
 κατηγορούμενο τον 66χρονο Α.Λ. ,ο οποίος  στις 13/9/2010 στην περιοχή Π. Βρύσης της κοινότητας Τριπυλίας πυροβόλησε εναντίον 72χρονου τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά και της 64χρονης συζύγου του την οποία και σκότωσε.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια ,τόσο που η κ.Πρόεδρος της έδρας ζήτησε να γίνεται σωματικός έλεγχος και στις γυναίκες και ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε με αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Ο κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος, αρνήθηκε όμως ότι είχε πρόθεση  και ότι είχε προμελετήσει το έγκλημα. Ο κ. Εισαγγελέας διάβασε το βούλευμα 4/2010  Πλημ. Κυπαρισσίας με το οποίο ο Θ.Λ. κατηγορείται για δύο κακουργήματα, τετελεσμένη ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας ,και 2 πλημμελήματα, παράνομη οπλοκατοχή  και οπλοχρησία.
Η εξέταση των μαρτύρων Πολιτικής Αγωγής ξεκίνησε με τον  72χρονο σύζυγο του θύματος και αυτόπτη μάρτυρα, κτηνοτρόφο στο επάγγελμα.  
Εξηγώντας πως βρέθηκε με την σύζυγο του το πρωί της 13 Σεπτεμβρίου 2010 είπε πως πήγαν στην Π. Βρύση για δουν τα ζώα τους ,γιατί τους είχαν ειδοποιήσει τα παιδιά τους ότι την προηγούμενη μέρα ο κατηγορούμενος είχε πυροβολήσει και σκοτώσει μια από τις αγελάδες του. Αφού έφτασαν ,πήρε η γυναίκα του τα υπόλοιπα  ζώα, όπως ανέφερε, και αυτός γύρισε πίσω να πάρει το αυτοκίνητο του. Διανύοντας μια απόσταση περίπου 20 μέτρων είδε την γυναίκα του να μιλάει με τον κατηγορούμενο. Κατέβηκε από το αμάξι του και πλησίασε. Φτάνοντας είδε ότι ο κατηγορούμενος κρατούσε όπλο και χωρίς να προλάβει να αντιδράσει ο κατηγορούμενος  πυροβόλησε, μέσα από το αυτοκίνητο του , πρώτα αυτόν και μετά την σύζυγο του, τραυματίζοντας αυτόν σοβαρά  και την γυναίκα του. Η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο όπου διακομίσθηκαν  και οι δύο. Σε  ερώτηση του εισαγγελέα σχετικά με τον λόγο για τον οποίο πυροβόλησε ο κατηγορούμενος , ο μάρτυρας ανέφερε ως ηθικό αυτουργό έναν άλλο κάτοικο της περιοχής και όπως χαρακτηριστικά  είπε «αυτός όπλισε το χέρι του κατηγορούμενου». Αναφέρθηκε στην πολύμηνη παραμονή του σε νοσοκομεία τόσο της Καλαμάτας όσο και της Αθήνας και για τα σοβαρά προβλήματα που έχει η υγεία του ακόμα και σήμερα έχοντας ακόμα στην σπονδυλική του στήλη μια σφαίρα η οποία δεν μπορεί να αφαιρεθεί.
Οι συνήγοροι  υπεράσπισης, αναφέρθηκαν  σε  επίσημα  έγγραφα για τα  οποία ο μάρτυρας έλεγε ότι ήταν ψέματα όλα. Αναφέρθηκαν  σε  αναφορά που είχε κάνει ο Πρόεδρος της κοινότητας σε πέντε διαφορετικές διοικητικές  υπηρεσίες για επιβολή κυρώσεων στον 72χρονο γιατί τα ζώα το κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο χωριό και προξενούσαν ζημιές.
Στην συνέχεια εξετάστηκε ο 39χρονος γιός της θανούσης , ο οποίος δεν ήταν παρόν στο περιστατικό. . Ειδοποιήθηκε όπως είπε από την αδελφή του και πηγαίνοντας στον τόπο του εγκλήματος είδε το ασθενοφόρο και γύρισε και το ακολούθησε. Σαν ηθικό αυτουργό, και αυτός, υπέδειξε τον ίδιο άνθρωπο με τον πατέρα του . ο λόγος όπως ανέφερε ήταν η ζήλεια του για τους γονείς του επειδή είχαν αγοράσει αρκετά κτήματα στην περιοχή.
Το Δικαστήριο θα συνεχιστεί την άλλη εβδομάδα με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου