Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Την άδεια κυνηγού ανανέωσε ο Υποψ.Περφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

Την άδεια θήρας του ανανέωσε για μια ακόμη χρονιά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης στον οποίο είναι μέλος αρκετά χρόνια.
Στον Σύλλογο τον υποδέχτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και κυνηγοί που ήθελαν να του ευχηθούν καλή επιτυχία και να του θέσουν  τους προβληματισμούς  τους γύρω από το κυνήγι, ανησυχίες εξάλλου που τις μοιράζεται και ο ίδιος αφού είναι πάντα παρών σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου προσφέροντας παράλληλα πολύτιμα βοήθεια απ όποια θέση κι αν βρίσκεται σε προβλήματα του κυνηγίου.
Όπως κάθε χρόνο επέλεξε να εκδώσει γενική άδεια θήρας αφού όπως και ο ίδιος δήλωσε το κυνήγι γι αυτόν είναι μια διέξοδος στην  δύσκολη καθημερινότητα του, είναι το μεράκι του για τις λίγες ελεύθερες ώρες που του  μένουν, ο συνδετικός κρίκος με το χωριό του και τους συντοπίτες του.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ρουμελιώτης και μέλος του Δ.Σ της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου καλωσόρισε τον κύριο Τατούλη και αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που υπάρχει τόσα χρόνια σε όλες τους τομείς, του ανέφερε επίσης τα τρέχοντα προβλήματα του κυνηγίου και του ζήτησε να δεσμευτεί πως την επόμενη μέρα των εκλογών θα ενσκύψει πάνω στο κυνήγι και θα αναπτυχθεί ένα πλάνο δράσεων που θα αναβαθμίσει την κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή και θα δώσει οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους κυνηγούς.. Οι κυνηγοί δήλωσε ο πρόεδρος είναι ίσως η μοναδική κοινωνική εφεδρεία που προσφέρει με ανιδιοτέλεια στη φύση, στο περιβάλλον, στην οικονομία, στην κοινωνία και πρέπει να στηριχθούν.
Είναι ιδιαίτερη τιμή μας που ένα μέλος κυνηγός μας, ένας πολιτικός που έχει δώσει τόσα χρόνια μάχες με ήθος, αξιοπρέπεια και ξεκάθαρους στόχους ξεκίνησε τον αγώνα του από τον Σύλλογο του και προσωπική τιμή που ο Πέτρος Τατούλης με επέλεξε για το ψηφοδέλτιο του. .
Ο Πέτρος Τατούλης συνομίλησε με όλους τους κυνηγούς για πολύ ώρα και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται και ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία από έναν πολύ γνώριμο χώρο, αυτό των κυνηγών , τον Σύλλογο που ανήκει τόσα χρόνια,  δίπλα σε ανθρώπους που τόσα χρόνια υπάρχει μια άψογη συνεργασία και έτσι ακριβώς θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Και συνέχισε «ο χώρος των κυνηγών είναι μια νέα δυναμική κοινωνική ομάδα που έχει να επιδείξει μόνο θετικά δείγματα εθελοντισμού και προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Εξάλλου οι κυνηγοί είναι οι μόνοι που πληρώνουν ακριβά το χόμπυ τους, προσφέρουν στη φύση και στο περιβάλλον και δεν ζητάνε τίποτα, μην ξεχνάμε πως πάνω από 22 επαγγέλματα δραστηριοποιούνται γύρω από το κυνήγι. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου λοιπόν είναι βασικό να στηριχθεί το κυνήγι και να αναπτυχθεί όσο περισσότερο μπορεί ο κυνηγετικός τουρισμός.
Ο νέος αυτός θεσμός του αιρετού Περιφερειάρχη είναι ένα σημαντικό βήμα και μια μοναδική ευκαιρία στη λογική της επανασυγκρότησης του κράτους. Αν το εγχείρημα αυτό χαθεί τότε τα πράγματα θα είναι πραγματικά δύσκολα για τον τόπο μας. Ο νέος αυτός θεσμός μετά την επανασυγκρότηση του Νέου Ελληνικού Κράτους,  για πρώτη φορά μπαίνει σε άλλη λογική αναστροφής των αρμοδιοτήτων από το Κράτος δηλαδή στις Περιφέρειες. Κατά αυτό τον τρόπο οι αιρετοί Περιφερειάρχες θα αποτελούν μια μικρή κυβέρνηση που θα εκφράζει απόλυτα τους πολίτες σε περιφερειακό επίπεδο και όπως είναι επόμενο θα υπάρχει άμεση επαφή μαζί τους.
Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε, να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε μια Γενική Γραμματεία που θα αποτελέσει πρότυπο και θα βοηθήσει καταλυτικά στο να λυθούν σημαντικά προβλήματα και να γίνει η αρχή ώστε να βγει από το αδιέξοδο αυτή η χώρα. .Οι κυνηγοί είναι μια ομάδα που κινείται μέσα σε ξεκάθαρα πλαίσια με διάθεση προσφοράς και συμμετοχής και χαίρομαι που με τον Πρόεδρο του Συλλόγου δεν θα είμαστε μόνο συνοδοιπόροι στα βουνά αλλα θα δώσουμε μαζί τον αγώνα μας για μια δυνατή Περιφέρεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου