Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Απεγνωσμένη κραυγή βοήθειας από τον πατέρα τοξικομανή

Κατά τη διάρκεια αναβολής που ζητήθηκε σήμερα για δίκη νεαρού κατηγορούμενου για ναρκωτικά , ξετυλίχτηκε το δράμα που ζει άλλη μία οικογένεια   που το παιδί της έχει μπλέξει στα ναρκωτικά.
Στην διαδικασία ζήτησε τον λόγο ο πατέρας  του κατηγορουμένου ζητώντας την συμβολή του δικαστηρίου ώστε δικαστεί το παιδί του και να μπει στην φυλακή ή να διαταχθεί από το δικαστήριο η εισαγωγή του σε θεραπευτική κοινότητα
«Αν το αφήσετε να φύγει θα ξαναπάρει ναρκωτικά. Στην αναβολή που δώσατε μπορεί να μην ζει. Δεν αντέχω άλλο, έχω εξαθλιωθεί και εξαντληθεί οικονομικά. Φοβάμαι την ώρα που κοιμάμαι ,γιατί έρχεται την νύχτα και μου σκίζει το μαξιλάρι μου  για να πάρει τα λεφτά.» φώναζε ο πατέρας ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια από την έδρα του Δικαστηρίου.
Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ζήτησε και αυτός την βοήθεια του δικαστηρίου ώστε να μπει σε θεραπευτική κοινότητα και να απεξαρτηθεί. Τελειώνοντας ζήτησε από το Δικαστήριο να τον κλείσουν φυλακή γιατί αν μείνει έξω θα πεθάνει ,όπως χαρακτηριστικά είπε, αφήνοντας άφωνο το ακροατήριο.
Κλείνοντας ο αδελφός του κατηγορούμενου ρώτησε το Δικαστήριο αν μπορούν να κάνουν αίτηση στον Εισαγγελέα αναγκαστική νοσηλεία. Η απάντηση από την έδρα ήταν θετική και ανέφεραν μάλιστα και τις «ευεργετικές»  συνέπειες που θα έχει ο κατηγορούμενος αν ακολουθήσει το πρόγραμμα ,τόσο σε σχέση με την δίκη όσο και σε σχέση με την απεξάρτησή του από τις ουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου