Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Δραστηριότητες Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δ.Δράκου

Αγιασμός
Κοντά στη μαθητική νεολαία της Καλαμάτας βρέθηκε τη Δευτέρα 13-9-2010, με την ιδιότητα του Νομάρχη Μεσσηνίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης. Δράκος, ο οποίος παρακολούθησε τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά 2010-2011 σε σχολεία της περιοχής και ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες καλή και δημιουργική χρονιά.
Αμέσως μετά παρέστη στην θεία Λειτουργία και στον Όρθρο στον Ιερό Ναό «Γενέθλιου της Θεοτόκου Φαρών» στην Καλαμάτα, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια στην συνοδεία της εικόνας «Παναγίας Δημιοβίτισσης» προς την Ιερά Μονή Δημιόβης.
Ο Δ>Δράκος με συνδικαλιστές
Λίγο πριν ξεκινήσει την απογευματινή του περιοδεία, ο Δ. Δράκος δέχθηκε στο γραφείο του στη Νομαρχία, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων του Ν. Μεσσηνίας. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να του επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο εξέφραζαν την έντονη αντίδρασή τους στις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Ο Νομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού άκουσε τα αιτήματά τους, τόνισε τη σημασία του αγώνα τους και δεσμεύτηκε να παραμείνει στο πλευρό τους μέχρι τέλους. «Καλή είναι η πίεση αυτή η οποία γίνεται γιατί δημιουργεί και συμμαχίες και αναγκάζει αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να ξαναβλέπουν δεύτερη και τρίτη φορά τα θέματα, να τα επανατοποθετούν, αλλά είναι και νομικό το θέμα. Γι’ αυτό σας προτρέπω να μην αφήσετε αχρησιμοποίητα τα νομικά όπλα» συνέστησε στους ιδιοκτήτες των φορτηγών αυτοκινήτων ο Δ. Δράκος.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, περιόδευσε στο δήμο Κορώνης Μεσσηνίας και πιο συγκεκριμένα το Βασιλίτσι, τη Χρυσοκελαριά, το Χαροκοπειό και την Κορώνη, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Παναγιωτόπουλο.


Ο Δ.Δράκος με
 τον αντινομάρχη Παν.Φαρλέκα
Χθες Κυριακή 12/9, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου περιόδευσε στο νομό Λακωνίας και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Πελλάνας του νομού Λακωνίας και τα χωριά του Ταϋγέτου, συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Παναγιώτη Φαρλέκα. Η επίσκεψη ξεκίνησε από τον Λογγανίκο, όπου συζήτησε με τους κατοίκους του χωριού. Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του έργου της διάνοιξης του οδικού άξονα Λεύκτρου - Σπάρτης και η αναπτυξιακή τροχιά που μπορεί να επέλθει στην περιοχή.


Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Αγόριανη και αμέσως μετά στο χωριό Γεωργίτσι.
Εκεί, ο Δ. Δράκος περιηγήθηκε σε όλο το χωριό, το οποίο χαρακτήρισε «Πήλιο της Λακωνίας», τονίζοντας παράλληλα τις ομορφιές ολόκληρου του δήμου Πελλάνας και τη συμβολή που μπορεί να έχει η Περιφέρεια, ώστε να δοθεί η πρέπουσα σημασία και να αλλάξει η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
Θερμή υποδοχή του επιφύλαξαν οι κάτοικοι του χωριού Πελλάνα, όπου είναι η έδρα του δήμου και από εκεί σηματοδοτήθηκε μια νέα εποχή, όσον αφορά στο ιστορικό πλούτο της περιοχής. Ο Δ. Δράκος εστίασε στην ιστορία και τα μνημεία της Πελλάνας και τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης αλλά και της προβολής του ιστορικού χώρου. «…Τα μνημεία είναι η πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά και θα είμαστε πρώτοι στην ανάδειξη όχι μόνο της ιστορικής Πελλάνας αλλά και ολόκληρου του ιστορικού θησαυρού της Λακωνίας …» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στους κατοίκους της περιοχής.
Με κατοίκους του
Δήμου Πελλάνας
Τέλος, ο Δ. Δράκος είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς και κατοίκους του χωριού Καστόρι, όπου κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους δόθηκε έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, αλλά κυριώς στο πλήγμα που έχει δεχθεί το αγροτικό εισόδημα με την οικονομική κρίση.
Η περιοδεία του Δ. Δράκου συνεχίστηκε στην πόλη της Σπάρτης, όπου συνομίλησε με νέους της περιοχής, στέλνοντάς τους σαφές μήνυμα: «Έχουμε μπροστά μας μια νέα διοικητική μεταρρύθμιση με το σχέδιο Καλλικράτη και οι νέοι της Περιφέρειας θα έχουν λόγο αλλά και ρόλο στα νέα δεδομένα της Πελοποννήσου».


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΗΣ 14/9


Την Τρίτη 14-9-2010, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Δράκος θα παραστεί στην Τοπική Θρησκευτική Εορτή και στη Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό «Ευαγγελιστρίας της Θεοτόκου» και ώρα 10.00 στην Κυπαρισσία.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα μεταβεί στην Τρίπολη όπου και θα έχει συναντήσεις εργασίας με τοπικούς φορείς, αυτοδιοικητικά στελέχη και συνεργάτες από το εκλογικό του επιτελείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου