Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Προσφυγή κατά του Δ.Ν.Τ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

Την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού ,συμμετέχοντας στην προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
ΘΕΜΑ 8ο
Αίτηση Ακύρωσης Μνημονίου (Δανειακή Σύμβαση μεταξύ Ελλάδος, ΕΕ, ΔΝΤ).
ΣΧΕΤ.:α. Μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής μεταξύ Ελλάδος, ΔΝΤ και ΕΕ. (Δανειακή Σύμβαση).
β.Νομοθετικό Διάταγμα υπ’ αρ. 1171/72 άρθρο 2 παρ.1β και 1ε (ΦΕΚ 82 Α 1972).
γ. Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αρ. 576/78 (ΦΕΚ 124 Α/1978) άρθρο 13α.
Δια των σχετικών (α) και (β) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΝ που την εκπροσωπεί, έχει ως σκοπό την επιμέλεια των συμφερόντων και προώθησης προς επίλυση παντός θέματος γενικού ενδιαφέροντος των Μελών της Ενώσεως (ως π.χ. Συνταξιοδοτικού, οικονομικού, παροχής Νομικών Συμβουλών).
2. Μετά το σχετικό (α) ψηφίστηκαν νόμοι (όπως 3833/10 και 3863/10, 3847/10 διά των οποίων επήλθε μείωση των αποδοχών των Μελών της ΕΑΑΝ, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο προηγούμενο θέμα (Περί Μνημονίου και νόμων μείωσης των αποδοχών των αποστράτων).
3. Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβανομένου υπόψη και της αύξησης του πληθωρισμού στο 5% περίπου, το ΔΣ/ΕΑΑΝ αποφάσισε:
α. Την συμμετοχή στην προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ασκώντας αίτηση ακυρώσεως κατά των διατάξεων του Μνημονίου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή άλλων αρμοδίων αρχών εσωτερικού ή εξωτερικού, λόγω περικοπής των συντάξεων των Μελών της ΕΑΑΝ (επιβολή ΕΑΣ, περικοπή επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, περικοπή επιδομάτων, απαγόρευση εργασίας ή μείωση συντάξεων σε εργαζόμενους συνταξιούχους, συντάξεις άγαμων θυγατέρων κλπ).
β. Την εξουσιοδότηση του Προέδρου της ΕΑΑΝ, Αντιναυάρχου ε.α. Σ. Περβαινά ΠΝ, όπως εκπροσωπεί την ΕΑΑΝ ενώπιον παντός Δικαστηρίου και Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου