Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πνοή στα χωριά θα δώσουν γεωργία και κτηνοτροφία - δήλωσε ο κ. Δράκος

Για την ενεργό στήριξη του πρωτογενούς τομέα σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για τακτική ανοικτών θυρών της Περιφέρειας Πελοποννήσου απέναντι στους γεωργούς, στους κτηνοτρόφους αναφορικά με όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, δεσμεύτηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Δράκος σε επίσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 28/9 στο Δήμο Ζάρακα του νομού Λακωνίας.
Ο Δ. Δράκος συναντήθηκε με τους επικεφαλής και με μέλη του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Λακωνίας και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματά τους. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τάσος Βλάχος ανέφερε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι είναι τόσο χαρακτηριστικές, που τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η βιωσιμότητα του κλάδου. Στάθηκε δε ιδιαίτερα, στο ζήτημα της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.

ΠΝΟΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Λαμβάνοντας το λόγο ο Δ. Δράκος, προέβη σε μία ευρεία τοποθέτηση πάνω στα ζητήματα της Κτηνοτροφίας και του Πρωτογενούς Τομέα, χωρίς ωστόσο να διστάσει να συμπεριλάβει επιμέρους επισημάνσεις, καθώς και ρητές δεσμεύσεις. «Ο Πρωτογενής Τομέας, είναι η πηγή της ανθρώπινης ζωής με τα αγαθά που παράγει και είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να έχει διαφορετική αντιμετώπιση από όλους τους φορείς» χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε: «Εμείς από την Περιφέρεια δεσμευόμαστε να έχουμε πάντα τις πόρτες ανοιχτές και να συζητάμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν στο τομέα αυτό. Στόχος μας, είναι να δώσουμε στον Πρωτογενή Τομέα τη σημασία που του αξίζει και να τον στηρίξουμε σε όλα τα επίπεδα. Όσο για το θέμα των αδειοδοτήσεων των σταβλικών εγκαταστάσεων, θα πιέσουμε για τη δημιουργία ειδικού φορέα που θα αποτελείται από ειδικευμένους επιστήμονες, με σκοπό την απλούστευση της διαδικασίας, τη μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και την ανάθεση των εξόδων στη Πολιτεία. Το θεωρούμε δεδομένο ότι στο πρόβλημα θα δοθεί λύση και μάλιστα άμεσα».
«Είναι στο χέρι μας να δώσουμε την πνοή και πάλι στα χωριά της Περιφέρειας και αυτό, θα γίνει μόνο με οργανωμένες επεμβάσεις τόσο στη Γεωργία όσο και στην Κτηνοτροφία» υπογράμμισε ο Δ. Δράκος, καταλήγοντας στην τοποθέτησή του.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Το πρωί της Πέμπτης 29/9, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφτηκε το νομό Αργολίδας και πιο συγκεκριμένα, την πόλη της Ερμιόνης, συνοδευόμενος από το νομάρχη Αργολίδας Βασίλη Σωτηρόπουλο, καθώς και από ομάδα νομαρχιακών συμβούλων και άλλων αυτοδιοικητικών στελεχών. 
Η λαϊκή αγορά ήταν ο πρώτος σταθμός του Δ. Δράκου στην πόλη και εκεί, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με εμπόρους – παραγωγούς, καθώς και με έναν πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων. Στη συνέχεια, περιόδευσε στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης και συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων, καθώς και με σημαντικούς συντελεστές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της πόλης. Κατά τις επαφές του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την εξαιρετική σημασία της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ναυπλίου – Επιδαύρου, ενώ ειδική αναφορά έκανε και για το κομμάτι Αγία Ελαιούσα – Κ.Υ. Λιγουριού. Επίσης υπογράμμισε την αναγκαιότητα του οδικού άξονα Κρανίδι – Φούρνοι που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της μελέτης και που πρόκειται να δώσει πνοή στην εύρυθμη διέλευση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας. «Το οδικό δίκτυο της Αργολίδας αλλά και γενικά ολόκληρης της Περιφέρειας είναι έργα που θα επιφέρουν την Ανάπτυξη αλλά και τη προβολή της Πελοποννήσου» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Δ. Δράκος.
Το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει περιοδεία σε Φούρνους, Δίδυμα, Λουκαϊτι, Ηλιόκαστρο, Θερμήσι.

Την Παρασκευή 1/10, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος παραμένει στο νομό Αργολίδας με προγραμματισμένη περιοδεία σε Κοιλάδα, Πόρτο Χέλι και Κρανίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου