Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

15 χρόνια για έναν από τους εννέα κατηγορούμενους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Με ένα αρκετά βαρύ κατηγορητήριο εμφανίστηκαν εχθές ενώπιων του Τριμελούς Κακουργοδικείου επτά από τους 9 κατηγορούμενους  αλβανικής καταγωγής ,για  σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Στα μαλακά έπεσαν όλοι έκτος του δεύτερου των κατηγορουμένων.
Ο πρώτος που  κατηγορείτο ως εγκέφαλος της σπείρας αθωώθηκε από το Δικαστήριο .
Ο δεύτερος καταδικάστηκε σε κάθειρξη  15 χρόνων και έξι μηνών και με χρηματική ποινή 53.000, με την έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Το τρίτος καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκισης  με αναστολή και οι υπόλοιποι σε 10 μήνες ,7 μήνες , 1 χρόνο και 3 μήνες , και 7 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα και καταβολής χρηματικής ποινής έως και 5.000 ευρώ με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
 Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες το καλοκαίρι του 2009 και κατόπιν πληροφοριών που υπήρχαν στην Αστυνομική Διεύθυνση άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών άρχισαν να παρακολουθούν τον δεύτερο κατηγορούμενο.  Κάνοντας έρευνα στο σπίτι κάποιων από τους κατηγορούμενους  βρέθηκαν  συνολικά  11 κιλά χασίς ,  3 ζυγαριές ακριβείας  και 1 αναλογική, 1 τάπερ με ναρκωτικές ουσίες μέσα , 45 γραμμάρια κοκαΐνης.
Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι μόνο ένας παραδέχθηκε οτι γνώριζε για τις ναρκωτικές ουσίες,  που όμως του τις άφησε  ένας φίλος του και θα τις έπαιρνε κάποια στιγμή αργότερα., ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν ότι γνώριζαν την ύπαρξη των ναρκωτικών ουσιών στο συγκεκριμένο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου