Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόγραμμα υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δ. Δράκου

Σήμερρα 16/9 το πρωί, ο Δημήτρης Δράκος επισκέφτηκε το νομό Κορινθίας όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το νομάρχη και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Ταγαρά.
Οι Δ. Δράκος και Ν. Ταγαράς είχαν σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες και αυτοδιοικητικά στελέχη, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν σε βάθος, θέματα που αφορούν στο Νομό Κορινθίας.  Κύρια έμφαση δόθηκε στη Γεωργία και τον Τουρισμό της περιοχής καθώς και στην αξιοποίησή τους μέσα από μία οικολογική προσέγγιση.
Αμέσως μετά, οι Δ. Δράκος και Ν. Ταγαράς επισκέφθηκαν εμπόρους της Κορίνθου και σταφυλοπαραγωγούς στην περιοχή Στιμάγκα, η οποία φημίζεται για την καλύτερη ποιότητα σουλτανίνας παγκοσμίως.
Οι παραγωγοί και ιδιοκτήτες συσκευαστηρίων σουλτανίνας ενημέρωσαν αναλυτικά τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Λαμβάνοντας με τη σειρά του το λόγο, ο Δ. Δράκος τόνισε την ανάγκη αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, ώστε η παραγωγή να γίνεται σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος και επομένως, να επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές και καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών.
Οι Κορίνθιοι καλλιεργητές και τυποποιητές ανάφεραν ακόμη στο Δ. Δράκο ότι είναι ανάγκη να βελτιωθούν τα έργα υποστήριξης της πρωτογενούς παραγωγής και ακόμα ζήτησαν τη γενικότερη αντιγραφειοκρατική λειτουργία των περιφερειακών υπηρεσιών Γεωργίας και Εμπορίου προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται στο θέμα της διάθεσης και εμπορίας νωπών προϊόντων.
Ο Δ. Δράκος από την πλευρά του, δεσμεύτηκε για μία ανοικτή συνεργασία των παραγωγών και των τυποποιητών με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και επανέλαβε την πάγια θέση του για τη δημιουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, καθώς και την ίδρυση περιφερειακού κέντρου επιμόρφωσης νέων αγροτών πάνω στα καινούργια επιστημονικά δεδομένα. Να σημειωθεί, ότι και οι ίδιοι οι παραγωγοί έθεσαν στο Δ. Δράκο το πόσο αναγκαία βρίσκουν την συνεχή επιστημονική τους επιμόρφωση.
Επιπλέον, ο Δ. Δράκος δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση προγραμμάτων στήριξης των υποδομών στον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών διαδικασιών και των τυποποιητικών εγκαταστάσεων.
Έδωσε επίσης συγχαρητήρια στους παραγωγούς και τους τυποποιητές, που επιδίδονται στην παραγωγή προϊόντων αξεπέραστων σε ποιότητα, φημισμένων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, όπως είναι η σουλτανίνα. Και αυτό, ενώ επικρατούν ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, ειδικά αυτή την περίοδο, τόσο σε ότι αφορά την Οικονομία γενικότερα, όσο και τον ανταγωνισμό.

Στο νομό Μεσσηνίας έχει προγραμματίσει να βρίσκεται το πρωί και το μεσημέρι της  Παρασκευής 17/9  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος για σειρά επισκέψεων σε δημόσιες υπηρεσίες.
Οι πρώτες επισκέψεις του Δημήτρη Δράκου θα πραγματοποιηθούν στο ΙΚΑ Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα στις 10.00 π.μ. στις Ιατρικές Υπηρεσίες και στις 10.30 στις Διοικητικές Υπηρεσίες.
Στις 11.00 π.μ. ο Δημήτρης Δράκος θα μεταβεί για επίσκεψη στο Λιμεναρχείο και στο Λιμενικό Ταμείο.
Στις 11.30 π.μ. θα επισκεφτεί το Τελωνείο και στις `12.00 την Εφορία.
Το απόγευμα, ο Δημήτρης Δράκος θα ταξιδέψει στο Λεκανοπέδιο Αττικής για μία σειρά προγραμματισμένων επαφών, ενώ το βράδυ επιστρέφει στην Τρίπολη προκειμένου να έχει συσκέψεις με το εκλογικό του επιτελείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου