Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψήφιος περιφερειάρχης ο Θανάσης Πετράκος

Την υποστήριξη στον Θανάση Πετράκου, νομαρχιακό σύμβουλοςΜεσσηνίας και  επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», ανακοίνωσε η Γραμματεία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου».
«Η απόφασή μας αυτή πάρθηκε, αφού συνεκτιμήθηκαν η ανάγκη να δοθεί με τον πιο επαρκή τρόπο η εκλογική μάχη απέναντι στον υποψήφιο της Ν.Δ. και τον κοινό υποψήφιο ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ, οι δυνατότητες, η γνώση των προβλημάτων της Περιφέρειας και της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και η αγωνιστική πορεία και δράση του υποψήφιου περιφερειάρχη.
Απευθύνουμε και πάλι κάλεσμα εκλογικής συνεργασίας σε όλες τις συσπειρώσεις και παρατάξεις που κινούνται στο χώρο της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Οικολογίας και με τις οποίες είμαστε σε ένα συνεχή διάλογο.
Τα προβλήματα της Περιφέρειας και του λαού της Πελοποννήσου και η σημερινή πολιτική και αυτοδιοικητική συγκυρία απαιτούν την πιο ευρεία συνεργασία, συμπόρευση και κοινή δράση, στη βάση των κοινών προγραμματικών στόχων και θέσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θ. Πετράκος έκανε την εξής ανακοίνωση :
«Αποτελεί τιμή για μένα το γεγονός ότι οι 5 αυτοδιοικητικές παρατάξεις, που στηρίζονται από τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με επέλεξαν στη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει μέρος στις περιφερειακές εκλογές.
Ο “Καλλικράτης”, παρά την καθιέρωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, διαχρονικό αίτημα των παρατάξεών μας και της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δυστυχώς είναι στην ουσία του μια συντηρητική μεταρρύθμιση με αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά.
Οι εκλογές διεξάγονται σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και το λαό, που απαιτεί την πιο πλατιά συσπείρωση για να ανατραπούν τα σχέδια της τρόικας και να αποκρουσθούν οι συνέπειες του Μνημονίου.
Δεν αγνοούμε την αυτοδιοικητική διάσταση των εκλογών, αντιθέτως πιστεύουμε ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, για την οποία οι δυνάμεις της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς αγωνίζονται εδώ και χρόνια, πέφτει θύμα αυτών των πολιτικών.
Δεν αγνοούμε την περιφερειακή διάσταση των εκλογών, αντιθέτως πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη της Πελοποννήσου προς όφελος των πολιτών, στραγγαλίζεται στο ασφυκτικό πλαίσιο των πολιτικών που υπαγορεύονται από τους διεθνείς κερδοσκόπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου