Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Περιοδεία του Δ.Δράκου στην Λακωνία


Ο Δ.Δράκος με τον αντινομάρχη
Λακωνίας  Παναγιώτη Φαρλέκα
και το δήμαρχο Σκάλας Λακωνίας
 Γιάννης  Γρηπιώτης. 

Σήμερα Τετάρτη 15/9 ο Δημήτρης Δράκος επισκέφτηκε το Παλαιομονάστηρο στην κοινότητα Βρονταμά του Δήμου Σκάλας και παραβρέθηκε στην επέτειο του ολοκαυτώματος του Βρονταμά από τους Τούρκους. Το Δ. Δράκο συνόδεψαν ο αντινομάρχης Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα και ο δήμαρχος Σκάλας Λακωνίας Γιάννης Γρηπιώτης.

Κατάθεση στεφλανου στους πεσόντες
στο Παλαιομονάστηρο

Ο Δ. Δράκος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων ηρώων μέσα στο Παλαιομονάστηρο, όπου τελέστηκε θεία λειτουργία από τον επίσκοπο Ανδρούσης Θεόκτιστο.






Ο Δ.Δράκος με επισκέπτες
στο Παλαιομονάστηρο
Μετά το πέρας του εορτασμού, ο Δ. Δράκος συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής συζητώντας  θέματα που θα αφορούν στο δήμο, σχετικά με τον «Καλλικράτη».
Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα της βελτίωσης του οδικού δικτύου της περιοχής, αλλά και η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, καθώς και η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου.
Σημείο αναφοράς για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από τον αγροτουρισμό που θα βελτιώσει και τοπικά αλλά και περιφερειακά την οικονομία.
Στη συνέχεια ο Δ. Δράκος περιόδευσε στα χωριά Γράμουσα, Περιστέρι και στην έδρα του δήμου τη Σκάλα, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Γρηπιώτη αλλά και παραγωγικούς φορείς.
Ο Δ. Δράκος με κατοίκους στη
 Σκάλας  Λακωνίας
Στην παραπάνω συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των έργων και η υλοποίηση αυτών, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής με το αγροτικό εισόδημα και με τις καλλιέργειες ελιάς, εσπεριδοειδών και κηπευτικών, που είναι οι κύριες καλλιέργειες στη Σκάλα.
Ως γνώστης της Αυτοδιοίκησης, ο Δ. Δράκος τόνισε την αναγκαιότητα της αναπτυξιακής πορείας στη Γεωργία, μέσα από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και υπογράμμισε ότι θα κινηθεί δυναμικά στην υπόθεση υποστήριξης του αγροτικού εισοδήματος. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Με σχεδιασμένες επιλογές και την  υποστήριξη των υποδομών στον Αγροτικό Τομέα αλλά και της υποστήριξης της παραγωγικής διαδικασίας, θα μπορεί πλέον να δοθεί κυρίαρχος ρόλος στη Γεωργία αλλά και στην αναβάθμιση της βιολογικής παραγωγής και των προϊόντων προέλευσης. Οφείλουμε να δούμε στενά την προώθηση του εμπορικού προϊόντος και με στρατηγικές που θα δεχθούν και οι αγρότες, να επιτύχουμε συλλογικά την ανταγωνιστική διείσδυση στις ντόπιες και ξένες αγορές».
Για το βράδυ της Τετάρτης 15/9 ο Δ. Δράκος είναι προγραμματισμένο να επισκεφτεί τη γιορτή κρασιού «Τρύγος 2010» στην πλατεία Αρτεμισίου στο Δήμο Μαντινείας, η οποία είχε αναβληθεί το Σάββατο λόγω κακοκαιρίας.

Στο Νομό Κορινθίας θα  μεταβαίνει την Πέμπτη 16/9 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος για συνεργασία με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και νομάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά και επαφές με τοπικούς παράγοντες και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου