Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Οι επαφές του Δ.Δράκου στην Λακωνία



Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Κυριακή 19/9 το πρωί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Σπάρτης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου με παρουσία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου.
Στη συνέχεια, ο Δ. Δράκος  συμμετείχε με την παρουσία του στις εκδηλώσεις για επέτειο της Γενοκτονίας των Μικρασιατών και Ποντίων και κατέθεσε στεφάνι στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα στη Σπάρτη, συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα.
Ο Δ. Δράκος επισκέφτηκε και την Επισκοπή και ευχήθηκε προσωπικά στον Μητροπολίτη κ. κ. Ευστάθιο για την αυριανή ονομαστική του εορτή.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Δ. Δράκος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με την Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας καθώς και με ομάδα Βιοκαλλιεργητών, στη διάρκεια των οποίων τονίστηκε η σημασία του γενικού αλλά και ειδικού αναπτυξιακού σχεδιασμού στον Αγροτικό Τομέα. Ο Δ. Δράκος δεσμεύτηκε για την δημιουργία του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής στην  Πελοπόννησο με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δεδομένα υπάρχουν στη Γεωργία και στο αγροτικό εισόδημα.
Σκοπός του Συμβουλίου πρόκειται να είναι η καταγραφή αλλά και ο σχεδιασμός όλων των παραμέτρων εκείνων που θα οδηγήσουν την Πελοπόννησο σε μια επιτυχημένη πορεία αγροτικής ανάπτυξης.
Ο Δ. Δράκος επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του για ίδρυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Κέντρου Επιμόρφωσης Αγροτών σε επιστημονικό επίπεδο, με σκοπό την άμεση ενημέρωση σε θέματα τεχνολογίας αλλά και νέων καλλιεργειών, μέσα σε ένα πλαίσιο που θα καταγράφει αλλά και θα προτείνει τάσεις σε όλο τον αγροτικό κόσμο.

Το βράδυ του Σαββάτου 18/9 ο Δ. Δράκος βρέθηκε στο Γύθειο Λακωνίας και συνάντησε αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ ξεναγήθηκε και στη τοπική εμποροπανήγυρη.
Στη συνέχεια περιηγήθηκε σε ολόκληρη τη πόλη, ήρθε σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες, συνομίλησε μαζί τους και κατέγραψε τους προβληματισμούς τους. Επανειλλημένως ετέθη στις συνομιλίες αυτές το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια. Ο Δ Δράκος τόνισε την σημασία της άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού που αντιμετωπίζει όχι μόνο το Γύθειο αλλά και πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα παίξει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελική επίλυσή του.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Δ. Δράκος μετέβη στο Νομό Αργολίδας και πιο συγκεκριμένα σε Κιβέρι, Μύλους, Σκαφιδάκι και Νέα Κίο, όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών τόσο με κατοίκους, όσο και με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου