Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Οι δραστηριότητες του Υποψ. Περ. Πελόπον. Δ. Δράκου

Στην Αθήνα μετέβη την Πέμπτη 23/9 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, στην οποία είναι πρόεδρος. Βασικά θέματα στην  ατζέντα της συνεδρίασης ήταν η Κατάρτιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Περιφερειών και το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση και λειτουργία της «Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας».
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δημήτρης Δράκος, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με θέμα: «Σχέδια προεδρικών διαταγμάτων για τους Οργανισμούς των Περιφερειών». Σε ένα από πιο χαρακτηριστικά σημεία της επιστολής του ο Δ. Δράκος αναφέρει συγκεκριμένα:
«Μια σειρά από λάθη που ξεκίνησαν με το ζήτημα των μετατάξεων του προσωπικού από και προς τις Περιφέρειες κινδυνεύει να εξελιχθεί σε βρόγχο για τη δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία, από 1.1.2011, φαίνεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών λόγω της παράλυσης των υπηρεσιών μας και του υδροκεφαλισμού που τείνει να παγιωθεί με τους οργανισμούς αυτούς.
Κύριε Υπουργέ, οι Οργανισμοί των 13 Περιφερειών μας διαβιβάσθηκαν σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία έχουν ολοκληρωθεί οι εκούσιες μετατάξεις, από τις 8.8.2010 - οι οποίες, ελλείψει οργανισμών, έγιναν στα «τυφλά» – ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν οι αναγκαστικές μετατάξεις, για τις οποίες ουδείς γνωρίζει ποια κριτήρια θα ακολουθηθούν και τι ανατροπές στη ζωή των υπαλλήλων θα επιφέρουν.
Οι Ν.Α. πάσχουν ήδη από έλλειψη προσωπικού και μάλιστα εξειδικευμένου. Με τον «Καλλικράτη», δυστυχώς, επισφραγίζεται η στελεχιακή τους αφαίμαξη και κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο περιθώριο της νέας διοικητικής πραγματικότητας».
 
Να σημειωθεί ότι το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι δυνατό να βρεθεί στη διεύθυνση: http://www.enae.gr/nea.asp?NewsYear=2010&id=1130
Το βράδυ της Τετάρτης 22/9 ο Δημήτρης Δράκος, συνοδευόμενος από το νομάρχη Κορινθίας και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Ταγαρά, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της 2ης Πανελλήνιας Έκθεσης «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2010», που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Κορινθίας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος υποδέχθηκε στις πύλες της Έκθεσης τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος του έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την άρτια διοργάνωση της Έκθεσης, ενώ παράλληλα τόνισε την σημασία ύπαρξης ανάλογων πρωτοβουλιών ιδιαίτερα σε δύσκολες οικονομικές εποχές και υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη περνάει μόνο μέσα από οργανωμένες κινήσεις προβολής της επιχειρηματικότητας».
Ο Δ. Δράκος στη συνέχεια συνομίλησε με πλήθος επισκεπτών, εμπόρους και εκθέτες  και δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στην αναπτυξιακή πορεία της επιχειρηματικότητας στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, που με μεθοδευμένες κινήσεις, όπως δήλωσε, θα μπορέσει ο επαγγελματικός κόσμος να αναπνεύσει μέσα από την οικονομική κρίση.
Ο Δ.Δράκος τόνισε χαρακτηριστικά: « Έιναι δεδομένο ότι η οποιαδήποτε προβολή της επιχειρηματικότητας στη Πελοπόννησο θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ανταγωνιστικότητα αλλά και στο άνοιγμα της αγοράς που εδώ και καιρό έχει επέλθει σε σημείο καθίζησης και η Πανελλήνια Έκθεση Κορινθίας αποτελεί ένα εφαλτήριο για το άνοιγμα αυτό».
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 24-25/9
Την Παρασκευή 24/9 το πρόγραμμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δ. Δράκου περιλαμβάνει σειρά επαφών με αυτοδιοικητικά στελέχη και συσκέψεις με στελέχη του επιτελείου του προεκλογικού του αγώνα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το Σάββατο 25/9 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νομό Αργολίδας.
Συγκεκριμένα στις 9.00 το πρωί, με αφετηρία την Πλατεία Αγίου Πέτρου μπροστά από το Δημαρχείο Άργους, θα ξεκινήσει περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά και στα καταστήματα της πόλης.
Το απόγευμα, γύρω στις 5.30 μ.μ. θα ξεκινήσει περιοδεία σε Φιχτιά, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Κουτσοπόδι, Σχοινοχώρι, Μαλαντρένι, με αφετηρία και πάλι την Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου