Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Το Φυσικό Αέριο στην Μεγαλόπολη.

Προέγκριση για την επέκταση του Φυσικού αερίου και στην Πελοπόννησο έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ώστε να τροφοδοτεί την νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής  της ΔΕΗ.
Το έργο θα ξεκινήσει από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας , θα περάσει στο Αργος, στο Ναύπλιο  και θα καταλήξει στην Μεγαλόπολη  στην μονάδες λιγνίτη της ΔΕΗ οι οποίες τίθενται σιγά σιγά εκτός λειτουργίας  λόγω εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Εκεί φτιάχνετε νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με ισχύ 811 megawatt.
Αναμένεται προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια των σωλήνων υψηλής  πίεσης και   η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων .
Το μήκος του αγωγού θα είναι 159 χιλιόμετρα και η κατασκευή του αναμένετε να ξεκινήσει το 2011 και να ολοκληρωθεί το 2012.
Ο σχεδιασμός του αγωγού είναι τέτοιος που θα  επιτρέπει  την επέκτασή του και στις υπόλοιπες πόλεις της Πελοποννήσου να συνδεθούν με τον αγωγό, Πάτρα, Καλαμάτα, Σπάρτη.
Το μόνο που μένει είναι να πιέσουν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Μεσσηνίας να επεκταθεί το έργο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην Καλαμάτα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου