Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Εκδίκαση υποθέσεων για κλοπές σήμερα στο Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας

Σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάστηκαν  υποθέσεις με ναρκωτικά και κλοπές.
Στα Φιλιατρά Μεσσηνίας τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο 2009τέσσερις  Ρουμάνοι υπήκοοι σε διάστημα 1 ½ μήνα  είχαν διαπράξει 13 κλοπές ,από τις οποίες για τις 12 βρέθηκαν τα κλοπιμαία στο σπίτι ενός από τους κατηγορούμενους. Από τους τέσσερις  παρόντες ήταν οι τρείς.  Κρίθηκαν ένοχοι όλοι και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον καθένα για την τέταρτη των κατηγορούμενων διατάχθηκε η σύλληψή της , ενώ η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Στο Αχλαδοχώρι  στις 10-2- 2010 τέσσερις  Ρουμάνοι υπήκοοι, από τους οποίους ήταν μόνο οι δύο παρόντες  μετά από  παρότρυνση μίας εκ των κατηγορουμένων, μπήκαν σε σπίτι κατοίκου της περιοχής με σκοπό την ληστεία. Πριν μπουν όμως μπουν ,ένας από τους δράστες πήρε από την αυλή του σπιτιού ένα ξύλο. Επειδή ήταν νωρίς το απόγευμα ,6:30 περίπου, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν ξύπνιος με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίθεση ενός εκ των κατηγορουμένων ,ο οποίος και δέθηκε την κατηγορία. Τραυμάτισαν τον άτυχο ιδιοκτήτη στο κεφάλι και τον άφησαν στο πάτωμα , αφού είχαν κόψει και το καλώδιο του τηλεφώνου πριν, παίρνοντας από το πορτοφόλι του 500 ευρώ  σε χαρτονομίσματα των 20.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους  για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, και τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 6 χρόνων και 4 μηνών με την έφεση να μην έχει και σε αυτήν την περίπτωση ανασταλτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου