Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Το 4ο Φεστιβάλ Δρόμου στην Καλαμάτα

Το 4ο Φεστιβάλ Δρόμου που διοργανώνει ο οργανισμός ΚΑΝΕ και το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα απο τις 12:00μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ., στην πλατεία Φραγκόλιμνας. Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να αναδείξει τους δημόσιους χώρους της Καλαμάτας ως πεδία έκφρασης της δημιουργικότητας και ενεργούς κοινωνικοποίησης των νέων της πόλης.
Οι ποδηλάτες και οι skaters της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στις δύο πίστες που θα στηθούν, οι δημιουργοί «γκραφιτι» θα έχουν τον δικό τους χώρο και σπρέι που θα τους παρέχει το φεστιβάλ για να εκφράσουν την τέχνη τους, ενώ ζογκλερικά θα λαμβάνουν μέρος καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ. Ο κόσμος θα μπορεί και να ακούσει μουσική, να συμμετέχει σε εργαστήρια που θα γίνουν (χειροτεχνία, κουκλοθέατρο κ.α.), να παρακολουθήσει εκθέσεις φωτογραφίας και προβολές βίντεο. Για τα παιδιά θα υπάρχει και ζωγραφική προσώπου. Επίσης, στην πλατεία Φραγκόλιμνας θα γίνει και το καθιερωμένο πια χαριστικό παζάρι, όπου ο καθένας θα μπορεί να ανταλλάξει ή να χαρίσει ρούχα και αντικείμενα. Προς το τέλος του Φεστιβάλ, θα γίνει κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς με δώρα ποδήλατα, ρούχα κ.α.

Το Φεστιβάλ Δρόμου  είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη και δημιουργική χρήση των δημοσίων χώρων μιας όμορφης πόλης. Σκοπός του είναι να προσφέρει ένα ανοικτό πεδίο για την ελεύθερη και δημιουργική έκφραση των νέων της πόλης αλλά και μια εναλλακτική πρόταση διασκέδασης.
Την Διοργάνωση την έχει ο οργανισμός Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων και το Κέντρο Νέων Καλαμάτας.
Αναφέρεται σε όλους τους κατοίκους της πόλης και κυρίως σε αυτούς που θέλουν να εκφραστούν μέσα από τις "τέχνες του δρόμου" ή απλά θέλουν να περάσουν ένα όμορφο Κυριακάτικο απόγευμα.
Το φεστιβάλ Δρόμου είναι μια δράση που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να προσφέρεις κάτι όμορφο στον κόσμο. Συνήθως  αναζητούνται οι απαραίτητες χορηγίες για να καλυφθούν τα βασικά έξοδα, αλλά το όλο εγχείρημα στηρίζεται στην προσωπική εργασία των εθελοντών του Κέντρου Νέων Καλαμάτας και των συνεργαζόμενων φορέων. Στους καιρούς που διανύουμε είναι και μια απόδειξη ότι οι άνθρωποι δημιουργούν πάντα το κάτι όμορφο και όχι τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου