Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Δ.Δράκος στην Καλαμάτα

Με σειρά επαφών στη Καλαμάτα συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή 17-9-2010 η περιοδεία του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου.
Ο Δ. Δράκος επισκέφτηκε τις Ιατρικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ Καλαμάτας και συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ΙΚΑ Στάθη Λευθεριώτη. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Καλαμάτας και συναντήθηκε με τον Διευθυντή Περικλή Γεωργακόπουλο.
Στη συνάντηση αυτή αναπτύχθηκε εκτενώς το θέμα του Ασφαλιστικού με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε γενικότερο πρίσμα τα ταμεία της χώρας.



Επόμενος σταθμός για τον Δημήτρη Δράκο ήταν το Λιμενικό Ταμείο και η συνάντηση με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής Καλαμάτας Νικόλαο Τζάνε. Τα θέματα των έργων αλλά και οι μελέτες που είναι σε εξέλιξη ήταν τα κύρια στοιχεία που αναπτύχθηκαν στην συνάντηση αυτή. Όπως σημειώθηκε το master plan για το λιμάνι της Καλαμάτας βρίσκεται σε τελική ευθεία με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τελική έγκριση από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Επίσης, τονίστηκε η σημασία της εξομοίωσης όλων των λιμανιών της Μεσσηνίας και η καταγραφή των παρεμβάσεων για την ύπαρξη οργανωμένης ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα. Ο Δ. Δράκος τόνισε: «Με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση ανοίγει και ο δρόμος για την αναδιάρθρωση των λιμανιών. Η αναπτυξιακή πορεία της Πελοποννήσου πέραν των οδικών δικτύων συνεπάγεται και με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και είναι μονόδρομος η συμβολή της Περιφέρειας σε όποια προσπάθεια που θα τείνει προς εκεί». «Πλέον η Πελοπόννησος δεν αλλάζει μόνο διοικητικά αλλά αλλάζει και αναπτυξιακά. Είναι χρέος μας να δώσουμε την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και συνομίλησε με τον Λιμενάρχη Καλαμάτας Αντιπλοίαρχο Γεώργιο Καλλιανό.
Η συζήτησε συγκεντρώθηκε γύρω από θέματα ασφάλειας και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Δ. Δράκος «το Σώμα των Λιμενικών είναι η θαλάσσια ασπίδα της Περιφέρειας και θα είμαστε αρωγοί σε όποια προσπάθεια»
Το Τελωνείο Καλαμάτας ήταν η επόμενη επίσκεψη με συζητήσεις που περιστράφηκαν γύρω από τις εισαγωγές τις εξαγωγές και το εμπόριο. Τονίστηκε η δυναμική του Τελωνείου Καλαμάτας που η δραστηριότητα του να το συγκαταλέγει στις πρώτες θέσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Τέλος, ο Δημήτρης Δράκος συναντήθηκε με τον Διευθυντή της ΔΟΥ Καλαμάτας κ. Μαθιώπουλο Φώτη σε μια συνάντηση που αναπτύχθηκαν θέματα γύρω από τα εργασιακά αλλά και τα οικονομικά δεδομένα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση.
Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης 16/9 ο Δημήτρης Δράκος παρέμεινε στο γραφείο του στην Τρίπολη για σειρά συναντήσεων εργασίας με το εκλογικό του επιτελείο και επαφές με τοπικά στελέχη, ενώ είχε και συνάντηση με τη ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, με το προεδρείο και τα μέλη της οποίας αντάλλαξαν απόψεις, τόσο για τα ζητήματα που απασχολούν έντονα τους λειτουργούς στον χώρο της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, όσο και για τις συνθήκες που διαμορφώνονται αυτή την περίοδο για την Οικονομία και την Κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου