Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ένταση σήμερα στην δίκη για το έγκλημα στην Ασκούταινα

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του 66χρονου που είχε πυροβολήσει πέρσι σε αγροτική περιοχή της Ασούταινας εναντίον ζευγαριού κτηνοτρόφων. Αποτέλεσμα  ο θάνατος 64χρονης  και ο τραυματισμός του 72χρονου συζύγου της. Σήμερα κατέθεσε ο γιός της θανούσης που ήταν και ο πρώτος που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και περιέγραψε τι ακριβώς αντίκρισε στον τόπο του εγκλήματος.
Κατά την ακροαματική διαδικασία ένταση  δημιουργήθηκε ανάμεσα  στην Πρόεδρο της Έδρας και στους συνηγόρους Πολιτικής  Αγωγής, με αφορμή  την επισήμανση της κ.Προέδρου ότι ο πατέρας του μάρτυρα  είχε τραυματισθεί κυρίως στο πόδι χωρίς να αναφερθεί  στα υπόλοιπα σοβαρά τραύματα. Αποκορύφωμα της έντασης ήταν η παρατήρηση που έκανε η Πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού στην πλευρά των συνηγόρων της Πολ.Αγωγής στις  συνεχείς διακοπές στην εξέταση των μαρτύρων είτε από την έδρα είτε από τους συνηγόρους Υπεράσπισης, ότι η έδρα έχει αρχίσει να εκνευρίζεται.
Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι συνήγοροι Πολ. Αγωγής να καταθέσουν αίτημα εξαίρεσης της κ. Πρόεδρου από την σύνθεση του δικαστηρίου γιατί  όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν « Η κ. Πρόεδρος δεν διευθύνει την ακροαματική διαδικασία  με τρόπο ουδέτερο και ο τρόπος εξέτασης των μαρτύρων είναι μη αμερόληπτος. Έχει αντιδικονομική συμπεριφορά    και προσβλητική τόσο προς τους μάρτυρες όσο και προς τους συνηγόρους Πολ. Αγωγής.»
Στο σημείο αυτό το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίαση για να εξετάσει το αίτημα της Πολ. Αγωγής. Επανήλθε μετά από τρείς  ώρες και αφού τοποθετήθηκαν τόσο ο κ. Εισαγγελέας όσο και οι  συνήγοροι Πολ. Αγωγής και Υπεράσπισης απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης  ως ουσία αβάσιμη. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Τετάρτη 29 /9 με την κατάθεση των υπολοίπων μαρτύρων Πολ. Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου