Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ο Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σ. Παναγιωτόπουλος μιλά στο messinia.report24

Λίγο πριν το νήμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Mεσσηνίας  κ.Παναγιωτόπουλος δίνει το στίγμα του για την Μεσσηνία άλλα απαντά και σε προκλήσεις που αμφισβήτησαν την ορθότητα της απόφασης του να εκπροσωπήσει την ΝΔ σε ένα νέο ρόλο.
1. Στην περίπτωση εκλογής του κ. Δράκου στην θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε στην Μεσσηνία?
Η Μεσσηνία είναι ένας τόπος με μεγάλες δυνατότητες, αλλά σε ορισμένες περιοχές το επίπεδο ανάπτυξης είναι χαμηλό. Ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, έχω θέσει επτά (7) προτεραιότητες στην πολιτική ανάπτυξης που θα ακολουθήσω. Αυτές είναι:
1. Πολιτική κοινωνικής αρωγής.
2. Πρόγραμμα αξιοποίησης του φυσικού πλούτου και σύνδεση του με τον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό του Νομού.
3. Εκσυγχρονισμός και επέκταση του συνόλου των υποδομών του Νομού μας.
4. Πλήρη αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής.
5. Ευρύτερες επενδύσεις και Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Ανάπτυξης.
6. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αξιοποίησης της Δημόσιας και Δημοτικής ακίνητης περιουσίας του Νομού.
7. Ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης με εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του θεσμού του Αντιπεριφερειάρχη.
Συνοπτικά θα σας πω ότι θα επιδιώξουμε να κάνουμε ελκυστικό το Νομό ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να αντισταθμίσουμε τα μειωμένα κεφάλαια που μας δίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο «κουτσουρεμένος Καλλικράτης» μας δυσκολεύει αλλά δεν μας φοβίζει. Οι επενδύσεις που θα προσελκύσουμε θα φέρουν έσοδα για το Δημόσιο αλλά και θέσεις εργασίας για τους Μεσσήνιους. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε σαν Αυτοδιοίκηση να επικεντρωθούμε στην πρώτης μας προτεραιότητα, την Κοινωνική Αρωγή. Γιατί για τον συνδυασμό μας αλλά και για εμένα προσωπικά προέχει η φροντίδα στους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας. Αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι που ζουν απομονωμένοι, οι πολύτεκνοι, οι αγρότισσες και εργαζόμενες μητέρες. Αυτοί οι συμπολίτες μας αξίζουν να είναι οι πρώτοι που θα ευεργετηθούν από την πολιτική ανάπτυξης και ευημερίας που θα ακολουθήσουμε.

2. Για ποιό λόγο αποφασίσατε τελικά να κάνετε στροφή από την τοπική στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Τι έχετε να απαντήσετε σε φήμες που υπάρχουν ακόμα και τώρα για απόφαση του κόμματος και όχι δική σας?
Καμιά στροφή δεν έκανα δεδομένου ότι συνεχίζω να υπηρετώ τον τόπο μου μέσα από τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Σκοπός μου ήταν και είναι η ανάπτυξη του τόπου μου, της Μεσσηνίας μας, η ευημερία των συμπολιτών μας και τίποτε άλλο.
Για μένα οι θέσεις και τα αξιώματα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσο για να υπηρετήσω τον τόπο μου. Όσο για τις φήμες που ακούγονται έχω απαντήσει και καλό είναι να μην επαναλαμβάνουμε πάντα κάποια πράγματα γιατί δεν ενδιαφέρουν και τόσο πολύ τον κόσμο.
3. Ανήκετε στην Ν.Δ., όπως και ο υποψήφιος για την περιφέρεια Πελοποννήσου Π. Τατούλης. Πώς κρίνεται την στάση του στο κόμμα και το γεγονός ότι εξακολουθεί να δηλώνει ανεξάρτητος με το σύνολο των Υποψήφιων Αντιπεριφερειαρχών που ανακοίνωσε, να ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ?
Εδώ θα διαφωνήσουμε. Εγώ υπηρετούσα και συνεχίζω να υπηρετώ τον Μεσσηνιακό λαό, αλλά και το κόμμα μου τη Ν.Δ. Ο κ. Τατούλης, έχει επιλέξει τον δικό του δρόμο. Συμπορεύεται με το ΠΑΣΟΚ. Για το αν δηλώνει «ανεξάρτητος» λίγο με ενδιαφέρει. Όλοι ξέρουν όμως ότι τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Ξέρετε κάτι, η εμπειρία μου με έχει διδάξει να μην εξετάζω τι λέει κάποιος αλλά τι πράττει. Προσωπικά δεν με αφορά σε ποιο κόμμα ανήκουν οι Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του κ. Τατούλη στην Πελοπόννησο, αν είναι ΠΑΣΟΚ όλοι ή όχι.
Για τις επιλογές του κ. Τατούλη δεν θέλω να προσθέσω κάτι άλλο, γιατί πριν από λίγες ημέρες τα είπε όλα ο κ. Μπαρούτσας (Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αρκαδίας, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) όπου απέδιδε στον κ. Τατούλη αν δεν κάνω λάθος και δεκαεπτά (17) συνολικά χαρακτηρισμούς!
Πιστεύω ότι ο λαός της Πελοποννήσου, την Κυριακή θα μαυρίσει τους υπηρέτες του Μνημονίου που υποδούλωσαν τη χώρα μας στο Δ.Ν.Τ. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου