Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΧΗ, ΤΟ «ΑΛΛΟ» ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Απο τον Κατενίζογλου Κωνσταντίνο,Πτυχιούχο του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς

Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πλέον παρελθόν. Ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να εκλέξουν σε αιρετά αξιώματα πολιτικούς εκπορευόμενους από κόμματα αλλά και δικούς τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών δυνάμεων μίλησαν για το μήνυμα που έλαβαν. Αλήθεια, ένα μήνυμα στην πολιτική πόσες ερμηνείες μπορεί να έχει; Το μεγαλύτερο παράδειγμα στην πιο πάνω διατύπωση για την ερμηνεία των μηνυμάτων αποτελεί η Νέα Δημοκρατία.
Η Νέα Δημοκρατία προερχόμενη από μια εκλογική συντριβή πριν από ένα χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, με διαφορά μεγαλύτερη των 10 μονάδων, κατάφερε να συσπειρώσει σχεδόν 1.000.000 Έλληνες πολίτες που στηρίζουν αυτή την παράταξη και να τους οδηγήσει στις εσωκομματικές κάλπες, εκθέτοντας τους και δημόσια για την πολιτική τους πεποίθηση με την εγγραφή τους στο κόμμα. Σήμερα μετά από ένα χρόνο και την εκλογή του κ.κ. Σαμαρά στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, η δημοκρατική φιλελεύθερη παράταξη κατάφερε να εκμηδενίσει ουσιαστικά την ήττα στις Εθνικές εκλογές με μια ήττα κάτω των 2 μονάδων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Όμως παρόλα αυτά η αποχή ήταν μεγάλη και η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν ήταν σταθερή και ικανοποιητική όπως στον πρώτο γύρω.
Άκουσα πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μιλούν για το μήνυμα, το ίδιο είχα ακούσει και πριν από ένα χρόνο στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος. Ποιο μήνυμα όμως εννοούν; Οι 4.000 και πλέον σύνεδροι του κόμματος είναι γνωστό ότι θα εξέλεγαν στην Προεδρία του κόμματος την κυρία Μπακογιάννη, οι 500.000 Έλληνες πολίτες απλοί υποστηρικτές του κόμματος χωρίς κομματικές φιλοδοξίες και προνόμια εξέλεξαν τον κύριο Σαμαρά. Τον κύριο Σαμαρά του οποίου έδωσαν την δυνατότητα να μειώσει την διαφορά με το ΠΑΣΟΚ κάτω από τις 2 μονάδες την στιγμή που το κόμμα υπέστη μια εκλογική συντριβή στην Περιφέρεια Κρήτης χωρίς την στήριξη της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο απλός φίλος Νεοδημοκράτης στις περσινές εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου ήταν ξεκάθαρος, ζήτησε Πρόεδρο του κόμματος τον κύριο Σαμαρά με μια ενωμένη παράταξη μαζί με την κυρία Μπακογιάννη. Οι πληροφορίες μιλούν για την ίδρυση νέου κόμματος υπό την κυρία Μπακογιάννη σε λίγο καιρό, προσωπική μου πεποίθηση είναι πως ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από νέα κομματική παράταξη, έχει ανάγκη να ακουστούν επιτέλους η πολιτική του επιταγές που ο λαός ορίζει. Όσο το πολιτικό σύστημα κωφεύει τόσο ο λαός θα τους γυρίζει την πλάτη με την αποχή από τις κάλπες.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου