Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Υποχωρεί το Υπουργείο στον αντικαπνιστικό νόμο

Τα μαζεύει σιγά - σιγά το Υπουργείο Υγείας ,πρίν περάσουν τρείς μήνες από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου,μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των  καταστηματαρχών.
Ο υπουργός κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι : «η ελληνική Πολιτεία γελοιοποιείται και ότι η νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί με λογική».
Οι καταστηματάρχες  διαμαρτύρονται ότι έχει μειωθεί η πελατεία τους πάρα πολύ  με την απαγόρευση σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση πολλά εστιατόρια αλλά μπαράκια και καφέ απειλούνται με  λουκέτο.
Έχουν γίνει κάποιες προτάσεις προς το Υπουργείο ώστε να βρεθεί μια μέση λύση στην «διαμάχη» Υπουργείου και καταστηματαρχών:
Ø  Να επιτρέπεται το κάπνισμα μετά τις 21:00 στα μπαρ.
Ø  Να υπάρξει άδεια που θα επιτρέπει τη χρήση καπνού μόνο για τα καφέ, μέτρο που εφαρμόστηκε πρόσφατα και στην Ολλανδία, όταν και εκεί φάνηκε ότι η καθολική απαγόρευση δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Ø  Να εφαρμοστεί πλήρης απαγόρευση στα εστιατόρια, όπου όμως θα είναι αυστηρή και θα τηρηθεί, αφήνοντας εκτός τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ.
Ø  Να μην επιτρέπεται σε νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος σε μπαρ όπου επιτρέπεται το κάπνισμα.
Ø  Σε μικρά μπαρ, όπου δεν υπάρχουν υπάλληλοι και την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία τους έχουν οι ιδιοκτήτες τους, θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι αν θέλουν οι πελάτες τους να καπνίζουν στο μπαρ ή όχι, καθώς δεν θα μπορούν να κατηγορηθούν ότι εξαναγκάζουν τους υπαλλήλους τους εάν αυτοί δεν είναι καπνιστές, να καπνίζουν παθητικά στο χώρο εργασίας τους.
Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν , για τους καπνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου