Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η κεντρική ομιλία του υποψ.για τον Δήμο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου

Την κεντρική του ομιλία πραγματοποίησε απόψε στην πλατεία την Μεσσήνης ο υποψήφιος για τον Δήμο Στάθης Αναστασόπουλος.
Κάνοντας μια αναδρομή στην προεκλογική αυτή εκστρατεία ο κ. Αναστασόπουλος, αναφέρθηκε στις πρώτες μέρες της ανακοίνωσης του ονόματός του για τον Δήμο Μεσσήνης και στο γεγονός ότι οι περισσότεροι τον έβλεπαν σαν ένα ξένος ανάμεσα τους. Η πορεία του όμως στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του νομού αποδεικνύει το αντίθετο.
Κατόπιν μίλησε για το πρόγραμμα του συνδυασμού του λέγοντας ότι έιναι προσαρμοσμένο στις σημερινές απαιτήσεις του πολίτη. Οι πυλώνες της ανάπτυξης που θα κινηθεί είναι οι έξης  :
 Βελτίωση της Καθημερινότητας και Εξυπηρέτηση του Πολίτη. Οργάνωση των υπηρεσιών  του Δήμου με γνώμονα τη γρήγορη του πολίτη. Καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου. Καταγραφή υπαλλήλων του Δήμου για την καλύτερη κατανομή αρμοδιοτήτων. Εκμετάλλευση της τεχνολογίας  προς όφελος των δημοτών. Πάγωμα των Δημοτικών Τελών. Αναβάθμιση των ΚΕΠ ώστε κάθε δημότης θα εξυπηρετείται στην περιοχή του. Δημιουργία χώρων στάθμευσης για να «αναπνεύσει» το κέντρο της πόλης και  ενίσχυση και αναβάθμιση των Αστυνομικών Τμημάτων όλου του Δήμου.
Κοινωνική Φροντίδα και Αλληλεγγύη για το Δημότη μας. Ενίσχυση και αναβάθμιση των κοινωνικών δομών. Δημιουργία περισσότερων ΚΑΠΗ Συνεργασία με την Μητρόπολη θα κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα στους  άπορους. Έκπτωση σε δημοτικά τέλη και κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, για τους τρίτεκνους .Δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών. Ειδική μέριμνα για  τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες και στήριξη της ανάπτυξης εθελοντικών ομάδων. Στον τομέα της Υγεία διεκδικεί : αναβάθμιση και στελέχωση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης. Στελέχωση και αναβάθμιση των αγροτικών ιατρείων.
Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη-Οικονομία:   Στο θέμα της χωροταξίας προχωρά άμεσα η πολεοδόμηση των προβλεπομένων περιοχών. Στήριξη επενδύσεων που: είναι φιλικές προς το περιβάλλον,δ ημιουργία γραφείου πληροφόρησης για επιχειρηματικά θέματα.
Στον πρωτογενή τομέα  αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ανάδειξη και πιστοποίηση της άριστης ποιότητας των  προϊόντων. Δημιουργία Δημοτικού Γραφείοιυ Αγροτικής Ανάπτυξης και Κέντρο Αγροτικής Τεκμηρίωσης και Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην Εύα ή στου Αβραμιού, και ίδρυση και λειτουργία ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.
Υποδομές: συντήρηση και διαπλάτυνση των δρόμων αλλά και αγροτικών. Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Κατασκευή  μικρών και μεγάλων εγγειοβελτιωτικών  έργων. Επέκταση του ηλεκτροφωτισμού σε κάθε γειτονιά. Αναπλάσεις πλατειών, κατασκευή και αποκατάσταση πεζοδρομίων, κατασκευή υποδομών για ΑΜΕΑ.
Περιβάλλον : Δημιουργία Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Αξιοποίηση οικοσυστημάτων. Αξιοποίηση οικοσυστημάτων. Περιφερειακός Σχεδιασμός Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : Συντήρηση και επισκευή, διασφάλιση της υποδομής για πρόσβαση των μαθητών στο διαδίκτυο. Συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών αλλά και την μαθητική κοινότητα.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : Σύνταξη και υλοποίηση σχεδίου ολοκληρωμένης προβολής. Διεκδίκηση διοργάνωσης συμποσίων και συνεδρίων. Διατήρηση και ανάδειξη των τοπικών εορτων.
Τουρισμός : Σύνταξη ενός ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης. Στήριξη μικρών επενδυτών για ένταξη στον αγροτουρισμό. Αλλά και στον αθλητισμό θα γίνουν παρεμβάσεις στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων.
Όμως έχοντας υπόψη του προτάσεις των δημοτών, οι οποίοι συμπλήρωσαν σχετικά ερωτηματολόγια, δεσμεύθηκε , ότι θα πραγματοποιήσει ποδηλατόδρομο  για τους νεώτερους αλλά και χώρο αναψυχής στον Πάμισο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου