Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η ομιλία του Υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη στην Καλαμάτα

Μπροστά σε πλήθος κόσμου ,αλλά και στον υφυπουργό Οικονομίας  κ.Κουσελά, καθώς επίσης και  τους βουλευτές  κ. Γιαννακοπούλου και κ. Βουδούρη ,πραγματοποίησε την ομιλία του ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Αφού ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή  που του επιφύλαξαν, μίλησε για τον συνδυασμό του χαρακτηρίζοντας τον ως ένα οργανισμό πολυσυλλεκτικό, υπερκομματικό και διαδραστικό, ενώ  σκοπεύει να υπηρετήσει την περιφέρεια με άδολο και ακομμάτιαστο πατριωτισμό.
Μιλώντας για τον υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη τον χαρακτήρισε ως
έναν άνθρωπο με σημαντικές γνώσεις, διοικητική εμπειρία, και μεγάλες τεχνοκρατικές ικανότητες.
Κάνοντας απολογισμό στην προεκλογική του διαδρομή ανέφερε:
«Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα είναι μια μεγάλη γιορτή, όχι μόνο γιορτή εκλογικής νίκης. Δεν είναι καιρός για πανηγυρικές ομιλίες. Δεν μένουμε σε δοκιμασμένες, πλην όμως αποτυχημένες επιλογές. Η ελπίδα μας είμαστε  εμείς οι ίδιοι.
Μίλησα με χιλιάδες ανθρώπους. Άκουσα πολλά. Ένιωσα την οργή, κυρίως των νέων. Έζησα την καθολική αγωνία για το αύριο .Άκουσα πολλές φορές το «Πέτρο μπορούμε, μπορούμε να βγούμε απ’ τη μιζέρια. Απ’ τη μιζέρια που δεν μας αξίζει. Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Πολλά μπορούμε να αντέξουμε. Την καταδίκη στη μιζέρια όμως όχι.»
Για να συνεχίσει λέγοντας ότι το μήνυμα θα πρέπει να  δοθεί από τον κόσμο την Κυριακή το βράδυ, στο μοντέλο της παραδοσιακής πολιτικής που είναι αποτυχημένο διαχρονικά και που είναι υπεύθυνο για το ναυάγιο όλων των μεγάλων αλλαγών, που είχε ανάγκη η χώρα.
Όσο για τον συνδυασμό του ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ την χαρακτήρισε « παιδί του κόσμου», τονίζοντας: «Είναι η δική σας απάντηση σε όλους εκείνους τους μικρούς νομάρχες, τους μικρούς Δράκους, που νομίζουν ότι ποδηγετούν τους πολίτες με τα κακόγουστά τους συνθήματα. Σε όλους εκείνους που αρκούνται να δηλώνουν με υπερηφάνια αυτοδιοικητικοί, που ξέρουν μόνο να δανείζονται έργα άλλων φορέων και να μιλούν με στοιχεία ψεύτικα, προκειμένου να κρύψουν τη δική τους γύμνια κι ανικανότητα ,που νόμισαν ότι περιφερειακό πρόγραμμα μπορεί να προκύψει από την ασύνεκτη παιδική κοπτορραπτική παλιών και χιλιοεπιωμένων νομαρχιακών προγραμμάτων. Σε εκείνους που συνήθισαν να είναι επαίτες μπροστά από τις πόρτες υπουργείων, και τώρα πια που τα λεφτά τελειώσανε, ξέρουνε μόνο να γκρινιάζουν και να αναπωλούν περασμένα μεγαλεία σπατάλης ζωής . Σε όλους εκείνους που αναπνέουν με ξένον αέρα. Σήμερα εσείς φέρατε το τέλος της αυθεντίας. Χρειαζόμαστε συνολικό όραμα για τον τόπο, φιλοσοφία ανάπτυξης κι ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η Νέα Περιφέρεια είναι η μεγάλη μας ευκαιρία.
 Είμαστε απολύτως έτοιμοι να χειριστούμε για πρώτη ουσιαστικά φορά σε περιφερειακό επίπεδο τα προβλήματά μας την καθημερινότητά μας, την οικονομία μας. Η Πελοπόννησος, η Μεσσηνία μπορεί να φύγει από σήμερα κιόλας μπροστά.
Η Νέα Περιφέρεια έχει αναβαθμισμένο ρόλο. Συνομιλεί επί ίσοις όροις με τα κοινοτικά όργανα. Διαχειρίζεται η ίδια τους πόρους της. Έχουμε πάρει την απόφαση να κλείσουμε τα αυτιά σε όλους εκείνους τους γνωστούς γκρινιάρηδες που επειδή  δεν τους βαστούν τα πόδια τους και δεν τους φτάνει η αναπνοή τους για την κούρσα ταχύτητας που τώρα ξεκινά, θέλουν να καθηλώσουν κι όλους εμάς σαν θεατές στην κερκίδα.
Έχουμε ιεραρχήσει τους στόχους μας. Έχουμε υπολογίσει τα κόστη. Έχουμε θέσει και αυστηρά χρονοδιαγράμματα.
Επιδιώξαμε ο σχεδιασμός μας να υπακούει σε τρεις βασικούς κανόνες:
Πρώτον ρεαλισμό στις παραδοχές. Δεύτερον έξυπνες επιλογές που θα εξασφαλίζουν μικρό κόστος και μεγίστη ανταπόδοση και τρίτον γρήγορο αποτέλεσμα γιατί η αγορά απαιτεί να κινηθούμε  με τους δικούς της ρυθμούς.
Ο σχεδιασμός μας στοχεύει να κάνει:  την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ μια   ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ένα ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ παράδειγμα για την  ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.»
Για την εξασφάλιση των πόρων που χρειάζονται ώστε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του συνδυασμού του, ο κ. Τατούλης είπε ότι θα  καλυφτούν από τους θεσμοθετημένους τακτικούς πόρους καθώς και το ΕΣΠΑ, θα απευθυνθούμε απευθείας τόσο στις Βρυξέλες για να αξιοποιήσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία όσο και στην ελεύθερη αγορά για άντληση κεφαλαίων από  Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα.
Για την οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας  δήλωσε ξεκάθαρα οτι  οι ευθύνες βαραίνουν τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και το σαθρό σύστημα εξουσίας  που εμπλέκει τους πολιτικούς.
Αναφερόμενος  στον Νομάρχη Μεσσηνίας είπε: «Ο απερχόμενος νομάρχης Μεσσηνίας δηλώνει με υπερηφάνια αυτοδιοικητικός και με μοναδικό εφόδιο αυτήν την ιδιότητα, χωρίς πολιτική πρόταση, χωρίς στρατηγική και με ένα πρόγραμμα προϊόν παιδικής χαρτοκοπτικής ζητά αυτήν την κρίσιμη στιγμή να αναλάβει την τύχη της Πελοποννήσου. Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω εγώ για το έργο του. Μιλάτε εσείς για εμένα.»
Την ομιλία του αυτή έκλεισε παρουσιάζοντας τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του Νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου