Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Στην Καλαμάτα το πλοίο που θα επιχειρήσει την διαδρομή του Τιτανικού


Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο «BALMORAL»  , από τις 11:00 το μεσημέρι  και θα παραμείνει μέχρις και τις 6:00 το απόγευμα.
Με 710κομψές και άνετες καμπίνες και με μήκος που φτάνει 218 μέτρα , μεταφέρει  1.300 περίπου, Άγγλους στην πλειοψηφία τους , επιβάτες. Το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει κατά τον απόπλου του από το λιμάνι της Καλαμάτας είναι  Πειραιάς- Τουρκία – Ρόδος.

Συμφώνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πλοίο τον Αύγουστο του 2012, θα επαναλάβει το ταξίδι που είχε κάνει ο Τιτανικός , με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την βύθισή του. Θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 8 Απριλίου 2012 από το Σάουθαμπτον της Βρετανίας και ακολουθώντας την ίδια ακριβώς πορεία ,που είχε ακολουθήσει ο Τιτανικός πριν 100 χρόνια , θα περάσει από το λιμάνι του Σερμπούργκ στη Γαλλία και του Κομπ στην Ιρλανδία. Εν συνεχεία θα διασχίσει τον Ατλαντικό τη νύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου 2012 στο ακριβές σημείο όπου ο Τιτανικός χτύπησε το παγόβουνο με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να παρασύρει στο θάνατο 1.500 επιβάτες.
Μια μικρή ειδική τελετή θα γίνει στο σημείο του ναυαγίου εις μνήμη των θυμάτων, πριν το κρουαζιερόπλοιο συνεχίσει το ταξίδι του για τη Νέα Υόρκη.
Επιβάτες του θα είναι μέλη των οικογενειών των θυμάτων αλλά και επιζώντες. Το ταξίδι αυτό το διοργανώνει το γραφείο οργάνωσης  ταξιδίων Miles Morgan Travel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου