Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η ομιλία του στην Αργολίδα και η επίσκεψη του στην ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης του Υπ.Περ. Πελοποννήσου Δ. Δράκου

Η Πελοπόννησος έχει Περιφερειάρχη, το Δημήτρη Δράκο και η Αργολίδα Αντιπεριφερειάρχη, το νυν νομάρχη της, Βασίλη Σωτηρόπουλο. Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που εξέπεμψαν το βράδυ της Κυριακής 31/10 οι κάτοικοι της Αργολίδας που συγκεντρώθηκαν κατά εκατοντάδες στην αίθουσα «Πανταζής Ρουαγιάλ» προκειμένου να ακούσουν στην κεντρική προεκλογική ομιλία τους για τις Περιφερειακές Εκλογές, τον επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας.
Στη δική του τοποθέτηση, ο Βασ. Σωτηρόπουλος ανέπτυξε με σαφήνεια και συγκεκριμένα στοιχεία το έργο που κατέθεσε η Νομαρχία Αργολίδας την τελευταία τετραετία, ενώ περιέγραψε τους στρατηγικούς άξονες μαζί με τις επιμέρους προτάσεις, που είναι αναγκαίοι για να γίνει πράξη το αναπτυξιακό όραμα που έχει για το νομό ο συνδυασμός στον οποίο μετέχει ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης.
Λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Δημήτρης Δράκος, έθεσε το συνολικό πλαίσιο, πολιτικό και αυτοδιοικητικό μέσα στο οποίο πραγματοποιούνται οι Περιφερειακές Εκλογές, δίνοντας έμφαση στα δεινά που επισωρεύει στην Οικονομία και στην Κοινωνία το Μνημόνιο.  Συγκεκριμένα, ο Δ. Δράκος μίλησε «για ένα θλιβερό παρόν, που δεν μπορεί να είναι και μέλλον» και πρόσθεσε ότι «το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, είναι το αύριο που αξίζει να έχει η Πελοπόννησος». Ο Δ. Δράκος έκανε ακόμη λόγο για τις «βολικές γενικότητες που χαρακτηρίζουν πρόγραμμα» οι αντίπαλοι, καθώς και για «πολιτικούς χαμαιλέοντες» στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Πέτρο Τατούλη για τον οποίο είπε ότι «στηρίζει το Μνημόνιο, γιατί δεν του κοστίζει προσωπικά τίποτα».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ανέπτυξε επίσης το κεντρικό πλαίσιο του προγράμματος του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, επικεντρώνοντας στα σχέδια και στις προτάσεις του για Οικονομική, Κοινωνική και Περιβαλλοντική Ανάπτυξη.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ
ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ  ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Την Δευτέρα 1/11 το πρωί, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη επισκέφθηκαν την Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, όπου συνάντησαν επιχειρηματίες.
Ο Δ. Δράκος, τόνισε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με τους επιχειρηματίες ότι η Ανάπτυξη της Βιομηχανίας στην Πελοπόννησο, είναι δυνατό να έρθει μόνο μέσα από την ενίσχυση της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών, καθώς και με την υιοθέτηση των σύγχρονων τάσεων της Επιχειρηματικότητας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σύνδεσε ακόμη την παρούσα οικονομική κρίση, με το ζήτημα της Επιχειρηματικότητας και της Ανάπτυξης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Δράκος: «Μέσα στο κυκεώνα της οικονομικής κρίσης είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση της Επιχειρηματικότητας και φυσικά, της ευρύτερης Οικονομικής Ανάπτυξης που προέρχεται μέσα από αυτή. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, ως Περιφέρεια θα διεκδικήσουμε την δημιουργία ενός Κέντρου Επιχειρηματικότητας που θα πλαισιώνει τους επαγγελματίες σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, Περιβάλλοντος και Οικονομίας, έχοντας δεδομένη την αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ μας. Η λειτουργία της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης είναι αποδεδειγμένα πολύ σημαντική με τις θέσεις εργασίες που προσφέρει στηρίζοντας την Τοπική αλλά και την Περιφερειακή Οικονομία».
Μετά την επίσκεψη στη ΒΙ.ΠΕ. ο Δ. Δράκος επέστρεψε στο γραφείο στη διεύθυνση Ισαάκ και Σολωμού 20, στην Πλατεία Πετρινού, όπου πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων με στελέχη του εκλογικού του επιτελείου, ενόψει της εμφάνισής του και ομιλίας του στην ανοικτή συγκέντρωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης με τον πρόεδρο της Νάς Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου