Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η ομιλία του υπ. Δημάρχου Μεσσήνης στους ετεροδημότες

Στους ετεροδημότες στην Αθήνα μίλησε απόψε ο Υπ. Δήμαρχος Μεσσήνης κ Στάθης Αναστασόπουλος. Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές θέλησε να συνομιλήσει μαζί τους για τις σκέψεις, τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους από τον νέο διευρυμένο Δήμο Μεσσήνης. Ένα τόπο που αποτελεί γενέτειρα προσωπικοτήτων, πολιτικών, λογοτεχνών, καλλιτεχνών, ευεργετών, οι οποίοι με τη δράση τους, έκαναν πλουσιότερη την ιστορία της Χώρας μας.
Αμέσως μετά ανέπτυξε του 3 αναπτυξιακούς άξονες που θα κινηθεί, την επόμενη μέρα της εκλογής του:
Αξιοποίηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου με κορωνίδα την Αρχαία Μεσσήνη. Ενίσχυση της γεωργικής, κτηνοτροφικής παραγωγής και του αλιευτικού τομέα που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του Δήμου. Για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί Δημοτικό Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Και τρίτον θα προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες, για την τουριστική ανάπτυξη, ολόκληρου του Δήμου.
Προωθείται η τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη, όχι μόνο της παράκτιας ζώνης, από Μπούκα έως Νέα Κορώνη, αλλά και του Αγροτουρισμού στη πανέμορφη ενδοχώρα. Για τον λόγο αυτό προχωρά άμεσα, η πολεοδόμηση των προβλεπομένων από το Γ.Π.Σ. περιοχών, ώστε οι ιδιοκτήτες γης να μπορούν να οικοδομήσουν. Πέρα από τα προαναφερόμενα δεσμεύτηκε, παρόλο ότι δεν προβλέπεται από τον Νόμο του Καλλικράτη ,για:
Βελτίωση της καθημερινότητας και εξυπηρέτηση των πολιτών,πάγωμα δημοτικών τελών, εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, σε όλους τους δημότες, δημιουργώντας ισχυρή Δημοτική Αστυνομία.
Στόχοςδικός του αλλά και των συνεργατών του είναι η  Κοινωνική Αλληλεγγύη και Φροντίδα, και η  ενίσχυση της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, δίνοντας προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες. Θα διεκδικήσει  τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Η πρόταση του συνδυασμού του κ. Αναστασόπουλου ,θέλει το νέο Δήμο Μεσσήνης κοντά στον Δημότη, κοντά στην καθημερινότητά του, στη χαρά και στη λύπη, κοντά στα προβλήματά του και  τις ανησυχίες του.
Κλείνοντας την ομιλία του  σημείωσε:
«Προχωράμε μαζί μπροστά, για ένα Δήμο δίπλα στον  πολίτη και τα προβλήματά του!
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για το αύριο του Δήμου Μεσσήνης!
Συμμετέχουμε ενεργά, σε όλα αυτά που μας αφορούν!
Εργαζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν!
Συμμετέχουμε ενεργά στην ανάπτυξη του νέου Δήμου Μεσσήνης, με σεβασμό στον συνδημότη μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου