Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ταφόπλακα στις ελπίδες των αγροτών

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Δράκος με αφορμή το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ που κατατίθεται στην Βουλή, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ που στέλνεται στην Ολομέλεια της Βουλής αποτελεί ταφόπλακα για τις τελευταίες ελπίδες σωτηρίας που διατηρούσε ο αγρότης. Γι’ αυτό πρέπει να ανακληθεί, ή να καταψηφιστεί.
Μέχρι σήμερα, ο ΕΛΓΑ επιτελούσε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό ρόλο, καθώς στήριζε τον αγρότη στην ατυχία του.
Τώρα του ζητάει τις εισφορές προκαταβολικά, κατά εκβιαστικό τρόπο, με την απειλή μάλιστα συνεπειών, ακόμη και αν είναι κατεστραμμένος.
Από την άλλη πλευρά, δεν του εγγυάται τις αποζημιώσεις, εάν τα αποθεματικά είναι ανεπαρκή.
Εμείς οι άνθρωποι της Ελληνικής Περιφέρειας έχουμε ζήσει και ζούμε τις αγωνίες του αγρότη.
Ως αυτοδιοικητικοί παράγοντες που εκπροσωπούμε και την Αγροτική Τάξη, γνωρίζουμε πόσο απαραίτητο είναι για την επιβίωσή της, να νιώθει ότι δίπλα της στέκει συμπαραστάτης, μία ευαίσθητη Πολιτεία. Ένα υπεύθυνο κράτος.
Τώρα, σε αυτή την κρίσιμη και μεταβατική εποχή, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο χρέος και ευθύνη να απευθυνθούμε στην κυβέρνηση, κάνοντας έκκληση να μην επιμείνει σε μία πολιτική απόφαση, η οποία δηλώνει άγνοια για την ζωή του αγρότη, ή ακόμη χειρότερα, αναλγησία.
Σε αυτή την πρόκληση, που έρχεται να προστεθεί στα δεινά που επιβάλλει στην Ελληνική Κοινωνία το Μνημόνιο της ύφεσης, της φτώχιας και της ανεργίας, ουδείς δικαιούται να μένει σιωπηλός.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου