Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Αποστρέφομαι τις πολιτικές ταλαντεύσεις υπό μορφή εκκρεμούς

«Καμία ψήφος δεν θεωρείται δεδομένη ενώ οι πολίτες είναι πλέον πολιτικά ώριμοι και καταλαβαίνουν ποιος τους μιλάει στα ίσα και ποίος πηγαίνει να τους παραπλανήσει με έωλα επιχειρήματα» είπε εχθές σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Η ΧΩΡΑ ο Νομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος.
Απευθυνόμενος στους Μεσσήνιους πολίτες τόνισε πως παρότι είναι 13 χρόνια Νομάρχης είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει κάθε μέρα την συνέπεια και την αφοσίωσή του στις ανάγκες του τόπου. Όσο για την περιοχή της Αρκαδίας είπε πως έχει εγκατασταθεί εκεί τον τελευταίο καιρό και έτσι ζει από κοντά την καθημερινότητα και τα προβλήματά της περιοχής. Ενώ μιλώντας σε όλους τους Πελοποννήσιους ανέλαβε ρητή δέσμευση να οδηγήσει την περιφέρεια στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.
Σε σχετική ερώτηση για την υποψηφιότητα του Π. Τατούλη, ο κ. Δράκος ανέφερε ότι μη έχοντας ξεκαθάρισε το σκηνικό των υποψηφίων δεν μπορούμε να μιλάμε για βασικό αντίπαλο. Ζητά την ψήφο του κάθε πολίτη αλλά δεν θα εμπλακεί σε καμία αντιπαλότητα. Το μόνο που επιδιώκει είναι να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για το αύριο της Πελοποννήσου ώστε να τον εμπιστευθεί ο κάθε Πελοποννήσιος.
Αναφερόμενος στην επιβολή το Μνημονίου και εξηγώντας για τις συνεχείς τοποθετήσεις του ενάντια σε αυτό είπε χαρακτηριστικά : « προσωπικά αξιολογώ την φιλοσοφία του Μνημονίου ως μονοδιάστατη, αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική. Δηλαδή, εντελώς αδιέξοδη». Το εισόδημα των πολιτών περιορίζετε με αποτέλεσμα η αγορά να ασφυκτιά με αδιάθετα προϊόντα στα ράφια ή σε αποθήκες, λουκέτα επιχειρήσεων και την ανεργία να αυξάνετε. Με αυτή την καθημερινότητα έρχομαι αντιμέτωπος κάθε μέρα. Το μοντέλο της Περιφερειακής Διοίκησης που έφτιαξε η κυβέρνηση είναι στα μέτρα της Τρόικας και όχι αυτό για το οποίο πάλεψαν οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης. Ένα μοντέλο Διοίκησης που θα διακρινόταν από οργάνωση, σχέδιο, όραμα και στόχο. Έχει στόχο να αξιοποιήσει όλο το ανθρώπινο δυναμικό της περιφέρειας από τους εργάτες της οικοδομής και τα χωράφια έως του επιστήμονες ,επιχειρηματίες που είναι όλοι τους ικανοί και έμπειροι άνθρωποι. Όμως και ο φυσικός πλούτος της Πελοποννήσου είναι και αυτός ανεκμετάλλευτος, με τα τόσα μνημεία ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομίας. Η Περιφερειακή Ανάπτυξη, που θα είναι ισόρροπη γεωγραφικά, δίκαια κατανεμημένη κοινωνικά.
Κλείνοντας την συνέντευξη αυτή ο κ. Δράκος ανέφερε χαρακτηριστικά :
«Η Πελοπόννησος αξίζει πολλά και είναι καθήκον μας να της τα δώσουμε. Η σπίθα της επανάστασης για την Ελλάδα της Περιφερειακής Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Ευημερίας, θα ξεκινήσει από εδώ, το Μοριά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου