Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Έργο εθνικής σημασίας η ολοκλήρωση της εθνικής οδού Πύργου – Τρίπολης

Η Εθνική Οδός Πύργου – Τρίπολης είναι έργο εθνικής σημασίας και γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να αποτελέσει μία από τις ύψιστες προτεραιότητές μας, με ολοκλήρωση των μελετών και συγκεκριμενοποίηση και διάθεση των πόρων χρηματοδότησης πριν εκπνεύσει το τρέχον Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Τόνισε σε σύσκεψη που συγκάλεσε στην Αρχαία Ολυμπία ο Νομάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με θέμα «Εθνική Οδός Πύργου – Τρίπολης (GR-74) - Η πορεία κατασκευής της - Οι προοπτικές της και η ανάπτυξη της γύρω περιοχής» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Δράκος.
Το συγκεκριμένο έργο είναι σημαντικό για το σύνολο του Μοριά , επισήμανε ο κ. Δράκος. Παρατήρησε μάλιστα ότι «παρ’ όλο που έχουν ήδη περάσει τρία Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και έχει αρχίσει το τέταρτο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε για να κατακτήσουμε την πλήρη συγκοινωνιακή ανάπτυξη και κάλυψη της ευρύτερης περιοχής».
Στόχος της κατασκευής του δρόμου Πύργου – Τρίπολης  είναι η κατασκευή ενός άξονα υψηλών προδιαγραφών ώστε η διαδρομή από τον κάμπο της Ηλείας ως την Δυτική Πελοπόννησο να γίνει κατά μία ώρα συντομότερη.
Ο κ. Δράκος έκανε πρόταση στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ. Εσωτερικών Τάσο Αποστολόπουλο να γίνει υπέρβαση των δύσκολων δημοσιονομικών δεδομένων που υπάρχουν σήμερα και να διαμορφωθεί μια να διαμορφωθεί μία συγκεκριμένη πολιτική υποστήριξης, χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου