Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας στο Πεταλίδι και στο Χατζή

Συνεχίζοντας τις επαφές του πριν την ανακοίνωση του συνδυασμού του ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, επισκέφτηκε χθες τις Δημ.Τ.Ο. του Πεταλιδίου και στο Χατζή.
Στο Πεταλίδι τα μέλη της Τ.Ο. έθεσαν στον κ. Παναγιωτόπουλο τα προβλήματα που τους απασχολούν όπως η παράκαμψη του Πεταλιδίου , το αποχετευτικό και ο βιολογικός καθαρισμός της περιοχής, ο δρόμος Ριζόμυλος Κορώνη, η προστασία των ακτών από τη διάβρωση της θάλασσας,ο καθαρισμός του αλιευτικού καταφυγίου από προσάμμωση, η επισκευή της προκυμαίας και άλλα θέματα.
Τέθηκε επίσης το σημαντικό ζήτημα της συκοκαλλιέργιας ,αφού η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα και ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή αποζημιώσεων στους συκοπαραγωγούς. Οι ζημιές λόγω ανομβρίας και υψηλών θερμοκρασιών που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και οι ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί σύκου είναι πολύ μεγάλη.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της ΔΗΜ Τ.Ο ότι, για τις πρόσφατες ζημιές η Νομαρχία Μεσσηνίας έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που την αφορούν και έχει ήδη αποστείλει επιστολή στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία της ζητά το Υπουργείο να ενεργοποιήσει επιτέλους τον μηχανισμό του αρμόδιου φορέα της πολιτείας τον «ΕΛ.Γ.Α».
Στο Δήμο Βουφράδος ετέθησαν ζητήματα που αφορούσαν την αγροτική παραγωγή και κυρίως τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, το ζήτημα της αποζημίωσης των συκοπαραγωγών από τον καύσωνα (όπως ετέθη και στο Πεταλίδι), την προώθηση έργων που να καθιστούν προσβάσιμη την περιοχή του Πολυλιμνίου και την αναβάθμισή του, η οποία διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και έχει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης, κ.α.
Ο κ.Παναγιωτόπουλος συζήτησε με τα κομματικά στελέχη της περιοχής ζητήματα σχετικά με το περιεχόμενο των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών και κατέληξε λέγοντας ότι οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, με γνώμονα το συμφέρον των ίδιων και των παιδιών τους καταψηφίζοντας τους οπαδούς του μνημονίου που δημιουργεί ανεργία και προκαλεί απελπισία στον λαό.
Σήμερα το απόγευμα ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με τα μέλη της Δημ. Τ.Ο. Μεθώνης και αύριο το απόγευμα με τα μέλη της Δημ Τ.Ο. Αυλώνος και Κυπαρισσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου