Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

"Παγκόμια μέρα κατά της διαφθοράς" σήμερα!!!

Η 9η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2003 ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της διαφθοράς, με πρωτοβουλία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στα μηνύματά τους, με αφορμή τον εορτασμό αυτής της ημέρας, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, όσο και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, επισημαίνουν τη σοβαρότητα και τις επιπτώσεις της κλοπής του δημόσιου χρήματος και τονίζουν την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Κατά της διαφθοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, μάχεται η μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια». Στις 9 Δεκεμβρίου του 2003, οπότε και καθιερώθηκε ο εορτασμός της Ημέρας,η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕυιοθέτησε τη Συνθήκη κατά της Διαφθοράς.
Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο πληρώνονται σε όλο τον κόσμο για δωροδοκίες 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, γεγονός που εντείνει τη διαφθορά και συμβάλλει στην υπονόμευση του μέλλοντος των επερχόμενων γενεών, καθώς, σύμφωνα και με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, «η κλοπή του δημόσιου χρήματος προς ίδιον όφελος σημαίνει λιγότερους πόρους για την κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων, δρόμων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού».

1 σχόλιο:

  1. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ Κ ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΒΛ. ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ Κ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ Κ ΑΔΕΛΦΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΝΝΑ Κ ΑΔΕΛΦΗ Κ Ο ΛΟΓΟΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΛΛΑ Κ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ.
    ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://sino-mosies.blogspot.com/

    ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ: ΒΙΑ: ΑΔΕΛΦΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΚΡΑΤΟΣ κλπ
    ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ-ΧΡΗΜΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ.
    http://www.youtube.com/watch?v=KOeCV3YaomU

    ΑπάντησηΔιαγραφή