Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Κοιτάσματα πετρελαίου στον Μεσσηνιακό Κόλπο;

Την μεγάλη πιθανότητα ύπαρξης  κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, κατ’ επέκταση και στον Μεσσηνιακό κόλπο, περιλαμβάνουν στοιχεία σε μελέτη του USGS (United States Geological Survey).
Το USGS (United States Geological Survey) είναι το πλέον επίσημο συμβούλιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ,  που ασχολείται με την έρευνα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι 8 στις 10 περιοχές που ερευνήθηκαν , έδειξαν ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου  που φτάνουν μέχρι και το 40%.Συγκεκριμένα στην Δυτική Ελλάδα υπάρχει μικρό κοίτασμα στο Κατάκολο. Σε αντίθεση με τον Πατραϊκό Κόλπο, τον Μεσσηνιακό Κόλπο, τοΒ. Ιόνιο , Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία  να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επιστημόνων αλλά και των αρμόδιων φορέων.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  ετοιμάζει νομοσχέδιο  στο οποίο προβλέπεται την ίδρυση δημόσιου φορέα για την ερεύνα και την εκμετάλλευση  εγχώριων κοιτασμάτων αλλά και  αλλαγές στην νομοθεσία  με βασικό πυρήνα την διευκόλυνση των διαδικασιών και την προστασία του περιβάλλοντος. Θα παρέχει κίνητρα  ώστε να προσελκύσουν επενδυτές ώστε να  εναρμονίζονται με  τις ισχύουσες διατάξεις στην Ελλάδα  αλλά και διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου