Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

«Ποντίκια» και «ναυάγια» , δεν έχουν θέση στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε!!!

Η Κάλπη , δικαίωσε και πάλι την «φήμη» της ως «εγκυμονούσα» και μας εξέπληξε για άλλη μια φορά με τα αποτελέσματα στο Β΄ γύρο των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών.
Νέα πρόσωπα με αξιόλογη πορεία στην αυτοδιοίκηση αλλά και νεοεμφανιζόμενα στην πολιτική σκηνή, έδωσαν τον προσωπικό τους αγώνα, με πολλά από αυτά να κερδίζουν τις εντυπώσεις, τους στόχους και τελικά την ίδια την εκλογική αναμέτρηση, μέσα από αντίξοες συνθήκες και άνισες μάχες.
Σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμη και τα ίδια τα κόμματα που υποστήριξαν τις υποψηφιότητές τους, ξαφνιάστηκαν από αυτή την απρόσμενη επιτυχία , τηρώντας και τα ίδια αρχικά μια μάλλον ουδέτερη και επιφυλακτική στάση . Τα πράγματα άλλαξαν βέβαια όταν κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, οι επιλογές τους από outsider έγιναν φαβορί, κατακτώντας το εκλογικό σώμα αλλά και την εκλογική τους περιφέρεια! Υποψηφιότητες που κατάφεραν στην συνείδηση των περισσοτέρων ψηφοφόρων, να καταγραφούν ως ικανά και άξια άτομα, που έδωσαν έναν ωραίο αγώνα παλεύοντας για όλα όσα πίστευαν ότι μπορούν να προσφέρουν. Το αποτέλεσμα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο , να δικαιώσει την προσπάθειά τους αλλά και αυτή των επιτελείων τους.
Μαζί όμως με την ώρα της νίκης και της δικαίωσης, ήρθε και η ώρα που όλοι θα κληθούν να αποδείξουν σε όσους τους τίμησαν με την ψήφο τους, ότι ήταν άξιοι πράγματι αυτής της τιμής και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό τους.
Όπως όμως ήταν φυσικό, ήρθε και η ώρα αυτών που έτρεξαν να δρέψουν τις δάφνες από το στεφάνι της νίκης, να «καρπωθούν» λίγη από αυτή την επιτυχία, να πουν πόσο πίστεψαν και πόσο πάλεψαν για αυτήν και να δηλώσουν πόσο χάρηκαν με την κατάκτησή της...
Ειδικά για αυτό το τελευταίο θα τους πιστέψουμε!!! Γιατί ποιος δεν χαίρεται μια νίκη «άλλου», από την οποία μπορεί να «κλέψει» έστω και ένα μικρό κομματάκι για τον εαυτό του; Για όλα τα άλλα όμως διατηρούμε τις σοβαρές επιφυλάξεις μας. Αναρωτιόμαστε, που ήταν όλοι αυτοί, όταν « οι ήρωές» τους βρισκόντουσαν στο «λάκκο με τα φίδια»; Πού ήταν όταν οι «εκλεκτοί» τους υποψήφιοι, τους χρειάζονταν δίπλα τους για να τους στηρίξουν και να τους δώσουν δύναμη για τον αγώνα τους; Ξενύχτησαν μήπως ποτέ μαζί τους, προσπαθώντας να βρουν τρόπο για την διεξαγωγή μιας τίμιας και καθαρής εκλογικής αναμέτρησης, με στόχο την κατάκτηση της πολυπόθητης αλλά και τόσο δύσκολης νίκης; Μοιράστηκαν μήπως την αγωνία τους για την έκβασή της; Ψέλλισαν έστω και ένα λόγο παρηγοριάς και ελπίδας όταν τους κυρίευε η κούραση, η απογοήτευση και η ανασφάλεια ; Σίγουρα όχι!
Απλοί παρατηρητές εκ του ασφαλούς ήταν, σε όλη την διάρκεια της μάχης και έτσι έμειναν μέχρι το τέλος. Αυτό βέβαια δεν τους εμποδίζει τώρα , να μετονομάζουν τα «μετόπισθεν» σε «πρώτη γραμμή», κάνοντας αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο , να δρουν παρασιτικά και να αναρριχώνται έρποντας,
προσπαθώντας να κερδίσουν έστω και 5 δευτερόλεπτα δημοσιότητας που τους αναλογούν! 
Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ τους γνωρίζουν, τους αναγνωρίζουν και σιγά –σιγά τους έμαθε και ο κόσμος πιο έξω…
Οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών είναι αυτοί και δυστυχώς δεν το έχουν καταλάβει. Καιρός, λοιπόν να αντιληφθούν ότι έπαιξαν και έχασαν. Το μήνυμα των εκλογών τους ανήκει. Και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι κερδίζουν μόνο όσοι μένουν και αγωνίζονται ενάντια σε κάθε αντιξοότητα και αρνητική πρόβλεψη , με το όποιο τίμημα και προσωπικό κόστος και όχι αυτοί που με την πρώτη ένδειξη ότι το πλοίο βουλιάζει, το εγκαταλείπουν πρώτοι σαν τα ποντίκια…
Τώρα τρέχουν να ανέβουν σπρώχνοντας και προσπαθώντας παράλληλα να «αρπάξουν ότι τυρί επιπλέει» από τα διπλανά πλοία...
Η Ελλάδα όμως δεν χρειάζεται πλέον ούτε άλλα ποντίκια, ούτε άλλα ναυάγια! Σωστούς καπετάνιους χρειάζεται με ικανό και άξιο επιτελείο για την υπηρετούν όπως της αξίζει.
Ανθρώπους νέους, άφθαρτους, ικανούς , έντιμους , ανιδιοτελείς , με όραμα και όνειρα . Που κερδίζουν τον κόσμο με την παρουσία τους, το χαμόγελο και τη θετική τους ενέργεια.
Τους παρουσιάζεται λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία που δεν έχουν δικαίωμα να χάσουν . Μια ευκαιρία να δοκιμαστούν και να κριθούν για την ικανότητα, την αποτελεσματικότητα , την ειλικρίνεια , για το έργο και την αποφασιστικότητά τους. Μια ευκαιρία να αποδείξουν οτι εκτός από «ωραίοι» και «νεοκουστουμαρισμένοι» στην πολιτική σκηνή ,
έχουν  αξία , ήθος και εντιμότητά. Να γίνουν τα πρότυπα της νέας γενιάς , να τους δώσουν πίσω τις αξίες και τα ιδανικά τους. Να αποκαταστήσουν την χαμένη τιμή της πολιτικής .
Αυτό χρειαζόμαστε σαν άτομα , αυτό έχουμε ανάγκη σαν χώρα. Θέλουμε σιγουριά για το αύριο, για το μέλλον μας, μα πάνω και περισσότερο από όλα, θέλουμε ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας.
Και σε αυτό το μέλλον , δεν έχουν θέση τα φαντάσματα και οι πρακτικές του παρελθόντος…
Κοντομηνά Ιωαννα

1 σχόλιο:

  1. Πολύ εύστοχο , πολύ επίκαιρο και πολύ αληθινό!!!
    Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις που καταθέτεις Ιωάννα και μακάρι να βγεις αληθινή και αυτή η νέα γενιά των "ωραίων» και «νεοκουστουμαρισμένων" πολιτικών ,να αποδειχθεί πράγματι ωριμότερη και ικανότερη από την προηγούμενη , γιατί όπως πολύ σωστά λες το έχουμε ανάγκη και εμείς και τα παιδιά μας και ο τόπος μας...ίσως αυτή να είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να σηκωθούμε και πάλι όρθιοι ! Όσο για τα "ποντίκια" της πολιτικής , πάντα υπήρχαν , υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο εμείς τους το επιτρέπουμε και όσο κάποιοι άλλοι δέχονται αδιαμαρτύρητα τις γλοιώδεις υπηρεσίες τους... Στο χέρι μας είναι να απαλλαγούμε από αυτά μια για πάντα.
    Θερμά συγχαρητήρια για τις θέσεις και τις απόψεις σου. Εύχομαι να συνεχίσεις έτσι μαχητική και δημιουργική! Γιατί όταν μικραίνει ο ορίζοντας, μικραίνει κι η ψυχή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή