Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η μελέτη του τεχνητού ύφαλου Κυπαρισσίας

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.), δρ. Αργύρη Καλλιανιώτης , παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή ,  την μελέτη για την κατασκευή τεχνητού υφάλου στον κόλπο της Κυπαρισσίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας.
Η μελέτη περιλαμβάνει : Ιχθυολογική μελέτη, Ωκεανογραφική μελέτη, μελέτες λιμενικών έργων και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η υλοποίηση της μελέτης χρειάστηκε  ένας χρόνος.
Ενώ η κατασκευή του υπολογίζεται να διαρκέσει ένα χρόνο και θα ακολουθήσουν τρία χρόνια
Παρακολούθησης από επιστήμονες. Στην μελέτη θα υπάρχει και Σχέδιο Διαχείρισης που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας της περιοχής.
 Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου , υπολογίζεται ότι θα έχει παραδοθεί στην Νομαρχία Μεσσηνίας ο φάκελος και έτσι θα μπορεί να υποβληθεί το δυνατόν γρηγορότερα, για ένταξη του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και μέχρι τον Μάρτιο γίνει η προκήρυξη κατασκευής του έργου.
Η παρουσίαση έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Κυπαρισσίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν  δεκάδες ψαράδες της περιοχής , εκπρόσωποι συλλόγων, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου