Νέα και Ειδήσεις report24.gr

Νέα και Ειδήσεις report24.gr
Νέα και Eιδήσεις report24.gr

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Συνέντευξη υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκου στο ΤΕΛΕΑΣΤΥ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 31/8/2010 στον τηλεοπτικό σταθμό «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κοντονή, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος.


ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στην κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αλλά και στο πως αυτή συνδέεται με την προοπτική ανάπτυξης στο επίπεδο μιας Περιφέρειας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστήριξε ότι «η κρίση έχει δημιουργήσει ένα κλίμα που προβληματίζει το λαό. Πολλές φορές του δημιουργεί αισθήματα απαισιοδοξίας κι έχουμε χρέος αυτή την περίοδο με όλα τα όπλα και όλα τα μέσα να στηρίξουμε την παραγωγική διαδικασία, για να μπορέσει η Περιφέρειά μας, αλλά και ολόκληρη η Πατρίδα μας, να ξεφύγουν από αυτή την οικονομική πίεση». Ο Δημήτρης Δράκος παραδέχτηκε ότι μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελληνική Περιφέρεια, αλλά από την άλλη πλευρά, τόνισε σήμερα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, τα οικονομικά προβλήματα αποκτούν τεράστιες διαστάσεις και η Ελλάδα βιώνει μία κρίση στην ακραία εκδοχή της. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που καταγράφονται και στην Περιφέρεια με την πτώση του τζίρου, τη μείωση της φορολογητέας ύλης που δε βοηθά στην κάλυψη των ελλειμμάτων, στα νέα λουκέτα που μπαίνουν συνεχώς στα καταστήματα, στην απώλεια θέσεων εργασίας και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Άρα λοιπόν απέναντι σε αυτά τα οποία η Τρόικα και το Μνημόνιο έχουν επιλέξει να γίνουν, πρέπει να υπάρξει μια άλλη κατάθεση πολιτικής και συγκεκριμένες επιλογές, οι οποίες θα φέρουν την οικονομική άνθηση ξανά στην Ελληνική Περιφέρεια και γενικότερα, στον τόπο».

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
Αναπτύσσοντας τις απόψεις του για τον «Καλλικράτη», όπως ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή, αλλά και για τις δυνατότητες του νέου μοντέλου διοίκησης ο Δημήτρης Δράκος, στάθηκε κατ’ αρχήν στη διάσταση των οικονομικών των Δήμων και των Αιρετών Περιφερειών. Είπε συγκεκριμένα:
«Η υπόθεση της οικονομικής αυτοδυναμίας των αυτοδιοικήσεων Α & Β΄ βαθμού (που είναι και επιταγή του άρθρου 102 του Συντάγματος, του καταστατικού μας χάρτη), δεν συντελείται με τον Καλλικράτη. Οι πόροι οι οποίοι δίνονται είναι το 2,4% του φόρου Φυσικών Προσώπων και το 4% του ΦΠΑ. Αυτά τα χρήματα αν τα αθροίσει κανείς, φτάνει στο ποσό των 900 εκατ. ευρώ. Ξέρετε πόσο έχουν σήμερα οι αποκεντρωμένες κρατικές Περιφέρειες στη διάθεσή τους για να λειτουργήσουν; Γύρω στο 1,5 δις. Δηλαδή, πολύ περισσότερα χρήματα από εκείνα τα οποία δίνονται στον καινούργιο θεσμό, μέσω του οποίου φιλοδοξούμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ελληνικής Περιφέρειας».
Στο επόμενο σημείο που στάθηκε ο Δημήτρης Δράκος, ήταν εκείνο της δυνατότητας σχεδιασμού-προγραμματισμού μελέτης και υλοποίησης έργων μέσα από τις αυτοδιοικητικές δομές. Συγκεκριμένα, προέβη στις ακόλουθες επισημάνσεις:
«Η κ. Κατσέλη, λίγο πριν το Πάσχα, ψήφισε ένα νομοσχέδιο με το οποίο ουσιαστικά η υπόθεση του Δημοκρατικού Προγραμματισμού (σ.σ.: δηλαδή τη συμμετοχή των πολιτών στον προγραμματισμό που θα κάνουν οι Περιφέρειες) μετατίθεται στις ελληνικές καλένδες, ενώ περιέχεται ως ο βασικός πυρήνας των αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης η οποία συνεστήθη με τον Καλλικράτη. Αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τη φιλοσοφία της αποκέντρωσης μέσα από την Αυτοδιοίκηση. Νομίζουμε ότι πρέπει αυτά τα ζητήματα, τα οποία είναι υψίστης σημασίας αναπτυξιακής , αλλά κυρίως λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, να προσεγγίζονται με άλλη σοβαρότητα και ευθύνη».

ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα που λαμβάνει στις επαφές του με τους πολίτες για το τι περιμένουν από την Αυτοδιοίκηση, καθώς και ποιος είναι ο ρόλος των αυτοδιοικητικών φορέων και αξιωματούχων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε: «Ο λαός για ένα είναι έτοιμος. Ένα πράγμα απαιτεί. Ισχυρές Περιφερειακές Αυτοδιοικητικές δομές, ισχυρούς Δήμους και ισχυρή Περιφέρεια. Να αντιμετωπίσει η Αυτοδιοίκηση τις τοπικές και περιφερειακές υποθέσεις. Να αντιμετωπίσει την καθημερινότητά του πολίτη. Να βρει ο πολίτης ένα στυλοβάτη και συμπαραστάτη στη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων του. Αυτό απαίτησε ο λαός όλα αυτά τα χρόνια. Κι εμείς οι αυτοδιοικητικοί αγωνιστήκαμε για να δημιουργηθεί ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Δημοκρατία στην Ελλάδα. Κι αυτό αποτελεί επιταγή και του Συντάγματός μας, αλλά κυρίως απαίτηση των κοινωνιών μας».

ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Μιλώντας για θέματα υποδομών της Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Δράκος εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει παραδοθεί ο μεγάλος οδικός άξονας Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας – Σπάρτης, ώστε να υποβοηθηθεί από συγκοινωνιακή άποψη η υπόθεση της συνολικής ανάπτυξης της Περιφέρειας. Πρόσθεσε όμως, ότι υπάρχουν άλλα μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό δίκτυο όλων των νομών. Ανέφερε ως παραδείγματα, το δρόμο Καλαμάτας – Πύλου, την περιοχή της Μάνης, την οδική σύνδεση της Σπάρτης με Νεάπολη και Αρεόπολη, το ανατολικό τμήμα από Άργος για Λεωνίδιο που κόβεται και δε συνεχίζει προς Μονεμβασιά, αλλά και το δρόμο Πύργου – Τρίπολης.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το πώς είναι δυνατό να καλυφτεί οικονομικά η βελτίωση των υποδομών, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρατήρησε ότι «αν και βρισκόμαστε στο ΕΣΠΑ, το τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, δυστυχώς δεν έχουν καλυφτεί οι ελλείψεις σε υποδομές». Υπογράμμισε ωστόσο ότι «στην επόμενη περίοδο πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση των υφισταμένων χρηματοδοτικών μέσων», είτε μιλάμε για ευρωπαϊκά κονδύλια, είτε για τους πόρους δημοσίων επενδύσεων. Πρόσθεσε ακόμη ότι επείγει η σωστή ιεράρχηση στόχων μέσα από τον προγραμματισμό που θα κάνουν οι Περιφέρειες, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα, η ιεράρχηση δεν ήταν πάντα σωστή, καθώς «επενδύονταν πόροι σε έργα, τα οποία δεν ήταν προτεραιότητας και έμεναν έργα υψηλής αναπτυξιακής αξίας τα οποία δεν γίνονταν». Κατέληξε λέγοντας ότι «πιστεύουμε ότι μέσα από την ανάπτυξη ισχυρών αυτοδιοικητικών θεσμών θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών σε μεγάλα έργα υποδομής».


ΝΕΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Πελοποννήσου, όπως και ολόκληρης της Ελλάδας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε τα εξής: «Η Αγροτική Οικονομία αποτελεί τον στυλοβάτη της ανάπτυξης των Περιφερειών και των κοινωνιών σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει. Υπάρχουν αυξημένα έξοδα στην διαδικασία των καλλιεργειών, τεράστια κόστη εισροών στη Γεωργία και δυστυχώς, μεγάλα προβλήματα στις πωλήσεις των αγροτικών προϊόντων. Πωλήσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν καλύπτουν τα κόστη. Τις τελευταίες μέρες, ήρθαμε σε επαφή στην περιοχή της Κυνουρίας με τους κτηνοτρόφους. Βρίσκονται σε απελπισία. Τα κόστη εκτροφής των ζώων με τις ζωοτροφές και μάλιστα σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, είναι τεράστια μπροστά στα έσοδά τους. Να πωλείται γάλα 50 λεπτά και 40 λεπτά και μάλιστα οι πληρωμές να γίνονται εντελώς ετεροχρονισμένα, είναι κάτι που ασκεί μεγάλη πίεση στην άσκηση της Κτηνοτροφίας». Εξίσου σοβαρά χαρακτήρισε ο Δημήτρης Δράκος και τα προβλήματα που σχετίζονται με την Ελαιοκομία και πρότεινε ότι πέρα από τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα Αγροτικά, είναι ανάγκη να υιοθετήσουμε και κεντρικές εθνικές επιλογές, οι οποίες, σε συνδυασμό με τις συνέργειες των ίδιων των τοπικών παραγωγών, θα στρέψουν την αγροτική διαδικασία στην κατεύθυνση της ποιοτικής καλλιέργειας, της βιολογικής γεωργίας, των προϊόντων ονομασίας προέλευσης, προκειμένου να βγούμε από τον κλοιό των προβλημάτων και να σταθούμε στο διεθνή ανταγωνισμό.


ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
Με αφορμή την παρέμβαση του υποψηφίου των Οικολόγων-Πρασίνων Λάμπρου Μπούκλη στην εκπομπή, ο Δημήτρης Δράκος ανάπτυξε τις βασικές του θέσεις για το Περιβάλλον και την προστασία του. Είπε χαρακτηριστικά: «Αναμφίβολα, το περιβάλλον είναι συνδεδεμένο απόλυτα με την ανθρώπινη ύπαρξη. Δεν έχουμε δικαίωμα σε καμία περίπτωση να το υποβαθμίζουμε. Να μην το προστατεύουμε. Από την άλλη πλευρά δεν έχουμε δικαίωμα να μην το αξιοποιούμε ως «πόρο», ο οποίος θα μας δώσει την δυνατότητα μίας γενικότερης ανάπτυξης, εκείνης δηλαδή που έχει ονομαστεί και Πράσινη Ανάπτυξη, ή με άλλα λόγια, οικολογική προσέγγιση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Άρα λοιπόν πρέπει να βρίσκεται πάντα το Περιβάλλον στην πρωτοπορία των διεκδικήσεών μας». Πρότεινε επίσης την εφαρμογή αυστηρών κανόνων για τους παραβάτες. «Είναι αδιανόητο στην πατρίδα μας να μην έχουμε επιλύσει το μέγα ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Είναι αδιανόητο να παίρνει ο άλλος την μπουλντόζα και να πηγαίνει να αλλοιώνει τη μορφή του περιβάλλοντος, χωρίς αυστηρές ποινές. Είναι αδιανόητο να γίνεται κατασπατάληση των υδατίνων πόρων έτσι όπως κάνει κέφι του καθενός, ή έτσι όπως τον βολεύει. Εδώ, σε αυτή τη χώρα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές προδιαγραφές εφαρμογής των κανόνων».
Η συζήτηση στράφηκε και στο θέμα της κατάργησης του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, ενός μέσου μεταφοράς φιλικού προς το περιβάλλον. Ο Δημήτρης Δράκος τόνισε: «Είναι αδιανόητο ένα τρένο το οποίο έγινε στην Πελοπόννησο στο Μοριά την εποχή του Τρικούπη να είναι σταματημένο. Να μην μπορεί να λειτουργήσει. Έχουμε προβεί σε κινήσεις και διεκδικήσεις απέναντι στους υπουργούς και στην κυβέρνηση προκειμένου να ανατραπεί αυτή η φιλοσοφία που έβαλε το τρένο στην Πελοπόννησο στη γωνία. Όταν ξεκίνησε μέσα από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης η κίνηση για τον εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας γραμμής, όλοι οι τότε νομάρχες της Πελοποννήσου αντιδράσαμε. Διότι σκεφτήκαμε ότι οι πόροι αυτοί θα αναλωθούν χωρίς να αναβαθμιστεί ο σιδηρόδρομος. Δυστυχώς επαληθευθήκαμε κι αυτή τη στιγμή έχουμε τη μη λειτουργία του. Πρέπει ο σιδηρόδρομος και να συνεχίσει να λειτουργεί και παράλληλα να βρεθούν τα κονδύλια προκειμένου να γίνει η αναβάθμισή του».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ

Ερωτώμενος για τον τρόπο αντιμετώπισης της υποψηφιότητας Τατούλη, ο Δημήτρης Δράκος απάντησε ότι «εμείς την τακτική μας, αλλά και την παρουσία μας στην Αυτοδιοίκηση, δεν την συναρτάμε με τις υποψηφιότητες» και συμπλήρωσε ότι «εμείς έχουμε συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση την οποία καταθέτουμε στο λαό». Επιπρόσθετα, εξέφρασε την ευχή στην προεκλογική περίοδο «να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους υποψηφίους να καταθέσουν την πρότασή τους» και να γίνει «μια υψηλού επιπέδου πολιτισμένη συζήτηση, ή ακόμη και πολιτική ζύμωση».
Τέλος, κάνοντας αναφορά στο κλίμα που συναντά ανάμεσα στους κατοίκους της Πελοποννήσου τους οποίους συναντά, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε: «Αντιμετωπίζουμε χαμόγελα, ζεστές χειραψίες και αγκαλιές, οι οποίες μας παροτρύνουν να κινηθούμε στην κατεύθυνση που επιλέξαμε και να αναλάβουμε τις τύχες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πιστεύω πολύ ότι στο τέλος θα έχουμε το αποτέλεσμα εκείνο που προσδοκούμε όλοι».

Το πρόγραμμα του Δημήτρη Δράκου

Σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος σε συνέντευξη που έδωσε τον σταθμό «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Κοντονή «Κάθε Μέρα Παντού», ανέλυσε το πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών του Νοεμβρίου , δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ακολούθως ο κ. Δράκος είχε μια σειρά επαφών με παράγοντες και εκπροσώπους φορέων της Πελοποννήσου και με εκπρόσωπους σωματείων στην Αττική.
Απόψε θα παρευρεθεί σε γιορτή στην Κάτω Μέλπεια του Δήμου Ανδανείας στην Μεσσηνία.
Την Τετάρτη το πρωί στις 9 το πρωί ο κ. Δράκος θα συναντηθεί στον 6ο όροφο του Διοικητηρίου , με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ του Νομού Μεσσηνίας.
Στις 11 την ίδια μέρα ο Δ. Δράκος θα επισκεφτεί την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Σύκων και Ξηρών Καρπών «ΣΥΚΙΚΗ» στο 6 χλμ. του δρόμου Καλαμάτας - Μεσσήνης, όπου θα έχει συζητήσεις για θέματα παραγωγής σύκου.

«Παίξτε για τον Μπαχράμη»

Πρεμιέρα για την Σούπερ Λίγκα και στα οκτώ όμως γήπεδα πριν ακουστεί το πρώτο σφύριγμα του πρωταθλήματος όλες οι ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου πατριώτη μας Π.Μπαχράμη.
Στο Καυτατζόγλειο φίλαθλοι του Ηρακλή φώναζαν στους παίχτες : «ΠΑΙΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΧΡΑΜΗ» .
Με δάκρυα στα μάτια ξεκίνησε ο αγώνας στην Λάρισα. Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛ Κώστας Κωνστάντος και κάποιοι από τους φιλάθλους παρέδωσαν τιμητική φανέλα στον αδελφό του Παναγιώτη, Ζώη Μπαχράμη. Οι παίκτες του αγώνα τοποθέτησαν στο γήπεδο την φανέλα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή με μια μπάλα πάνω και όλοι έβαζαν ανθοδέσμες με λουλούδια. Η φωτογραφία του από το γκολ που έβαλε στην Προοδευτική ήταν σε φυσικό μέγεθος στα κάγκελα της Θύρας 8.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας στο Πεταλίδι και στο Χατζή

Συνεχίζοντας τις επαφές του πριν την ανακοίνωση του συνδυασμού του ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, επισκέφτηκε χθες τις Δημ.Τ.Ο. του Πεταλιδίου και στο Χατζή.
Στο Πεταλίδι τα μέλη της Τ.Ο. έθεσαν στον κ. Παναγιωτόπουλο τα προβλήματα που τους απασχολούν όπως η παράκαμψη του Πεταλιδίου , το αποχετευτικό και ο βιολογικός καθαρισμός της περιοχής, ο δρόμος Ριζόμυλος Κορώνη, η προστασία των ακτών από τη διάβρωση της θάλασσας,ο καθαρισμός του αλιευτικού καταφυγίου από προσάμμωση, η επισκευή της προκυμαίας και άλλα θέματα.
Τέθηκε επίσης το σημαντικό ζήτημα της συκοκαλλιέργιας ,αφού η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα και ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή αποζημιώσεων στους συκοπαραγωγούς. Οι ζημιές λόγω ανομβρίας και υψηλών θερμοκρασιών που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και οι ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί σύκου είναι πολύ μεγάλη.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της ΔΗΜ Τ.Ο ότι, για τις πρόσφατες ζημιές η Νομαρχία Μεσσηνίας έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που την αφορούν και έχει ήδη αποστείλει επιστολή στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία της ζητά το Υπουργείο να ενεργοποιήσει επιτέλους τον μηχανισμό του αρμόδιου φορέα της πολιτείας τον «ΕΛ.Γ.Α».
Στο Δήμο Βουφράδος ετέθησαν ζητήματα που αφορούσαν την αγροτική παραγωγή και κυρίως τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, το ζήτημα της αποζημίωσης των συκοπαραγωγών από τον καύσωνα (όπως ετέθη και στο Πεταλίδι), την προώθηση έργων που να καθιστούν προσβάσιμη την περιοχή του Πολυλιμνίου και την αναβάθμισή του, η οποία διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και έχει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης, κ.α.
Ο κ.Παναγιωτόπουλος συζήτησε με τα κομματικά στελέχη της περιοχής ζητήματα σχετικά με το περιεχόμενο των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών και κατέληξε λέγοντας ότι οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, με γνώμονα το συμφέρον των ίδιων και των παιδιών τους καταψηφίζοντας τους οπαδούς του μνημονίου που δημιουργεί ανεργία και προκαλεί απελπισία στον λαό.
Σήμερα το απόγευμα ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με τα μέλη της Δημ. Τ.Ο. Μεθώνης και αύριο το απόγευμα με τα μέλη της Δημ Τ.Ο. Αυλώνος και Κυπαρισσίας

Τα Φωτοβολταικά στην Μεσσηνία

Πλήρης , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ, είναι η μισή Μεσσηνία ενώ σχεδόν πλήρης είναι η άλλη μισή. Οι γραμμές της ΔΕΗ που παρουσιάζουν πληρότητα είναι αυτές που εκτίνονται από το Ασπρόχωμα μέχρι τον Μελιγαλά και από εκεί μέχρι το Καλό Νερό. Όπως και οι γραμμές από Γαργαλιάνων – Φιλιατρών είναι και πλήρης.
Κάποια κενά υπάρχουν ακόμα στην περιοχή της Καλαμάτας. Οι μονάδες φωτολταικών που λειτουργούν αυτήν την στιγμή στην Μεσσηνία παράγουν 6MW. Η κάθε γραμμή της ΔΕΗ μπορεί να αντέξει ισχύ μέχρι και 10MW φωτοβολταικών μονάδων.

Απεργία πείνας και 48ωρη απεργία από τους περιπτερούχους

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ένωση Περιπτερούχων Μεσσηνίας όπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό ότι στην συνέλευση της 29ης Αυγούστου 2010 στης Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος , που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο παρουσία 40 σωματείων από όλη την Ελλάδα, αποφασίστηκε 48ωρα προειδοποιητική απεργία στις 9-10 Σεπτεμβρίου 2010. Στην απεργία αυτή θα συμμετέχουν τα περίπτερα και τα καπνοπωλεία ( ψιλικατζίδικα).

Ακόμα, αποφασίστηκε , οι πρόεδροι, καθώς και όποιος άλλος από τους συναδέλφους μπορεί να συμμετέχει στην απεργία πείνας που θα πραγματοποιηθεί από 8 Σεπτεμβρίου έως 12 Σεπτεμβρίου 2010 ,έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα.
Η ένωση περιπτερούχων Μεσσηνίας θα συμμετέχει στις ποιο πάνω ενέργειες της ομοσπονδίας».
Στην ενέργεια αυτή θα προβούν οι περιπτερούχοι Ελλάδος ,και φυσικά οι περιπτερούχοι Μεσσηνίας , ζητώντας την επαναφορά του νόμου σύμφωνα με τον οποίο το ποσοστό κέρδους τους καθοριζόταν από την κυβέρνηση και όχι από τις καπνοβιομηχανίες και ζητούν να γίνετε πώληση καπνού από όσους έχουν νόμιμη άδεια.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τέλος στο Σούπερ Μάρκετ Γαργαλιάνων

Σε έκτακτη συνέλευση που έγινε στο αμφιθέατρο της Νομαρχία, μέσα σε ηλεκτρισμένο κλίμα , η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, αποφασίστηκε το κλείσιμο του Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης στους Γαργαλιάνους. Αποτέλεσμα είναι να μείνουν χωρίς δουλειά 3 μόνιμοι εργαζόμενοι και κατάργηση οργανικών θέσεων. Από τους 77 παρόντες κατά του κλεισίματος του Σ/Μ ψήφισαν πέντε ενώ 3 ήταν τα λευκά, οκτώ ψήφισαν κατά της απολύσεως των εργαζομένων και δυο λευκό. Η ψηφοφορία έγινε δια ανατάσεως του χεριού και από την στιγμή που οι υπόλοιποι δεν σήκωσαν το χέρι η ψήφος τους θεωρήθηκε υπέρ του κλεισίματος. Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κοζομπόλης Βασίλης ανέφερε ότι κατά τον ισολογισμό του 2009 το έλλειμμα έφτασε τα 155.00 ευρώ. Στην αποθήκη όμως το έλλειμμα ήταν κι εκεί μεγάλο και οι ορκωτοί λογιστές βρήκαν 200.000 ευρώ. Ευθύνες έριξε στον υπεύθυνο διαχειριστή, και πλημμελή εκτέλεση καθήκοντος από τους εργαζομένους και θα υπάρξουν όπως είπε και πειθαρχικές κυρώσεις.
Ο νομικός σύμβουλος Χ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι απόλυση με απόφαση της Γ.Σ. μπορεί να γίνει με κατάργηση των οργανικών θέσεων.
Κάποια μέλη του Δ.Σ. και της συνέλευσης ζήτησαν την απορρόφηση των εργαζομένων σε άλλα τμήματα της Ένωσης.

Αποστρέφομαι τις πολιτικές ταλαντεύσεις υπό μορφή εκκρεμούς

«Καμία ψήφος δεν θεωρείται δεδομένη ενώ οι πολίτες είναι πλέον πολιτικά ώριμοι και καταλαβαίνουν ποιος τους μιλάει στα ίσα και ποίος πηγαίνει να τους παραπλανήσει με έωλα επιχειρήματα» είπε εχθές σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Η ΧΩΡΑ ο Νομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος.
Απευθυνόμενος στους Μεσσήνιους πολίτες τόνισε πως παρότι είναι 13 χρόνια Νομάρχης είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει κάθε μέρα την συνέπεια και την αφοσίωσή του στις ανάγκες του τόπου. Όσο για την περιοχή της Αρκαδίας είπε πως έχει εγκατασταθεί εκεί τον τελευταίο καιρό και έτσι ζει από κοντά την καθημερινότητα και τα προβλήματά της περιοχής. Ενώ μιλώντας σε όλους τους Πελοποννήσιους ανέλαβε ρητή δέσμευση να οδηγήσει την περιφέρεια στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.
Σε σχετική ερώτηση για την υποψηφιότητα του Π. Τατούλη, ο κ. Δράκος ανέφερε ότι μη έχοντας ξεκαθάρισε το σκηνικό των υποψηφίων δεν μπορούμε να μιλάμε για βασικό αντίπαλο. Ζητά την ψήφο του κάθε πολίτη αλλά δεν θα εμπλακεί σε καμία αντιπαλότητα. Το μόνο που επιδιώκει είναι να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για το αύριο της Πελοποννήσου ώστε να τον εμπιστευθεί ο κάθε Πελοποννήσιος.
Αναφερόμενος στην επιβολή το Μνημονίου και εξηγώντας για τις συνεχείς τοποθετήσεις του ενάντια σε αυτό είπε χαρακτηριστικά : « προσωπικά αξιολογώ την φιλοσοφία του Μνημονίου ως μονοδιάστατη, αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική. Δηλαδή, εντελώς αδιέξοδη». Το εισόδημα των πολιτών περιορίζετε με αποτέλεσμα η αγορά να ασφυκτιά με αδιάθετα προϊόντα στα ράφια ή σε αποθήκες, λουκέτα επιχειρήσεων και την ανεργία να αυξάνετε. Με αυτή την καθημερινότητα έρχομαι αντιμέτωπος κάθε μέρα. Το μοντέλο της Περιφερειακής Διοίκησης που έφτιαξε η κυβέρνηση είναι στα μέτρα της Τρόικας και όχι αυτό για το οποίο πάλεψαν οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης. Ένα μοντέλο Διοίκησης που θα διακρινόταν από οργάνωση, σχέδιο, όραμα και στόχο. Έχει στόχο να αξιοποιήσει όλο το ανθρώπινο δυναμικό της περιφέρειας από τους εργάτες της οικοδομής και τα χωράφια έως του επιστήμονες ,επιχειρηματίες που είναι όλοι τους ικανοί και έμπειροι άνθρωποι. Όμως και ο φυσικός πλούτος της Πελοποννήσου είναι και αυτός ανεκμετάλλευτος, με τα τόσα μνημεία ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομίας. Η Περιφερειακή Ανάπτυξη, που θα είναι ισόρροπη γεωγραφικά, δίκαια κατανεμημένη κοινωνικά.
Κλείνοντας την συνέντευξη αυτή ο κ. Δράκος ανέφερε χαρακτηριστικά :
«Η Πελοπόννησος αξίζει πολλά και είναι καθήκον μας να της τα δώσουμε. Η σπίθα της επανάστασης για την Ελλάδα της Περιφερειακής Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Ευημερίας, θα ξεκινήσει από εδώ, το Μοριά.»

Ο Σ. Παναγιωτόπουλος στην Μάνη

Συνεχίζοντας τις επαφές με τις Δημ.Τ.Ο. ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε το Σάββατο με τα μέλη και τον Πρόεδρο της Δημ. Τ.Ο του Δήμου Λεύκτρου .
Στον κ. Παναγιωτόπουλο τέθηκαν ζητήματα για την τοπική κοινωνία , θέματα βελτίωσης της οδοποιίας και της επικινδυνότητας επαρχιακής οδού, το πρόβλημα έλλειψης νερού που στα ορεινά χωριά είναι ακόμα ποιο έντονο αλλά και ο,τι αφορά την αγροτική ανάπτυξη και προϊόντα.
Για όλα τα ζητήματα έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος σε πολύ καλό κλίμα δίνοντας περισσότερη έμφαση στο ότι τα ζητήματα αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένα με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Συζητήθηκαν και πολιτικά θέματα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι είναι οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές μπορούν να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στην Κυβέρνηση γιατί η πολιτική του μνημονίου οδηγεί στην περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας, σε σφίξιμο στο ζωνάρι σε μισθωτούς και συνταξιούχους, σε ύφεση και σε εκτίναξη της ανεργίας , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια ακόμα εκλογική νίκη ώστε να διασφαλιστούν όλες οι κατακτήσεις που έχει πετύχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Από την μεριά του το Προεδρείο της Δημ. Τ.Ο δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης στον αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Έχασε την μάχη με την ζωή

Την Παρασκευή το απόγευμα στον δρόμο Κυπαρισσίας – Φιλιατρών σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο είχε τραυματισθεί ο 48χρονος οδηγός . Δυστυχώς τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να χάσει την μάχη με την ζωή.
Την Παρασκευή το απόγευμα και ενώ ο άτυχος 48χρονος κινείτο προς Φιλιατρά έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ αυτοκινήτου του ,πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και με μεγάλη ταχύτητα έπεσε στα παρακείμενα κτήματα και κόβοντας μερικές ελιές σταμάτησε την τρελή του πορεία. Ο οδηγός βρέθηκε αρκετά μέτρα ποίο μακριά από το αυτοκίνητό του αφού η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που έφυγε εκτός του οχήματός του.

Αεροπόρος θα γινώ τη γη να μην αγγίζω, νάμαι ψηλά στον ουρανό, τα σύννεφα να σχίζω.......

Κατέληξε γύρω στη 1:20 το ξημέρωμα ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης, που έδωσε σκληρή μάχη για να παραμείνει στη ζωή, μετά το πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα νότια της Κρήτης. O 35χρονος Σήφης Αναστασάκης που είχε υποστεί διάτρηση πνεύμονα και εγκεφαλικές βλάβες, νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Στο 251 ΓΝΑ στην Αθήνα νοσηλεύεται ο 25χρονος ανθυποσμηναγός Παύλος Βοτζάκης, ο οποίος διασώθηκε.
H επίσημη ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρει:
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι ο Σμηναγός (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης κατέληξε περί την ώρα 01:20 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Αυγούστου 2010.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Έργο εθνικής σημασίας η ολοκλήρωση της εθνικής οδού Πύργου – Τρίπολης

Η Εθνική Οδός Πύργου – Τρίπολης είναι έργο εθνικής σημασίας και γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να αποτελέσει μία από τις ύψιστες προτεραιότητές μας, με ολοκλήρωση των μελετών και συγκεκριμενοποίηση και διάθεση των πόρων χρηματοδότησης πριν εκπνεύσει το τρέχον Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Τόνισε σε σύσκεψη που συγκάλεσε στην Αρχαία Ολυμπία ο Νομάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με θέμα «Εθνική Οδός Πύργου – Τρίπολης (GR-74) - Η πορεία κατασκευής της - Οι προοπτικές της και η ανάπτυξη της γύρω περιοχής» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Δράκος.
Το συγκεκριμένο έργο είναι σημαντικό για το σύνολο του Μοριά , επισήμανε ο κ. Δράκος. Παρατήρησε μάλιστα ότι «παρ’ όλο που έχουν ήδη περάσει τρία Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και έχει αρχίσει το τέταρτο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε για να κατακτήσουμε την πλήρη συγκοινωνιακή ανάπτυξη και κάλυψη της ευρύτερης περιοχής».
Στόχος της κατασκευής του δρόμου Πύργου – Τρίπολης  είναι η κατασκευή ενός άξονα υψηλών προδιαγραφών ώστε η διαδρομή από τον κάμπο της Ηλείας ως την Δυτική Πελοπόννησο να γίνει κατά μία ώρα συντομότερη.
Ο κ. Δράκος έκανε πρόταση στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ. Εσωτερικών Τάσο Αποστολόπουλο να γίνει υπέρβαση των δύσκολων δημοσιονομικών δεδομένων που υπάρχουν σήμερα και να διαμορφωθεί μια να διαμορφωθεί μία συγκεκριμένη πολιτική υποστήριξης, χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου.

Συναντήσεις του Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Συνάντηση του Αντινομάρχη και Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σ. Παναγιωτόπουλου , του Αντινομάρχη και Υποψήφιου Δημάρχου Πύλου- Νέστορος Δ. Καφαντάρη, της Νομαρχιακής Συμβούλου Αντωνίας Μπούζα αλλά και του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Αγγελή πραγματοποιήθηκε εχθές  με τα μέλη του Δ.Σ. της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.
Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία όπως το θέμα της αποχέτευσης ,ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα της περιοχής, την βελτίωση του οδικού άξονα Ριζόμυλος - Κορώνη, την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών στο λιμάνι της Κορώνης αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών στο κάστρο της Κορώνης.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναγνωρίζοντας την σημασία των έργων τόνισε την σημαντική συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση των έργων ανάπτυξης για την περιοχή. Ετέθησαν και πολιτικά ζητήματα για τις επερχόμενες εκλογές και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τα δεσμά του μνημονίου.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

5 εστίες φωτιάς στην Κάτω Άμφια

Στις 3.30 το μεσημέρι περίπου στην περιοχή Κάτω Άμφια του Δήμου Θουρείας ξέσπασαν ταυτόχρονα 5 εστίες φωτιάς. Μια από αυτές μάλιστα ήταν πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια του χωρίου, έγινε αμέσως αντιληπτή από τους κατοίκους του χωριού και κατάφεραν και την έσβησαν πριν προλάβει και εξαπλωθεί
Ανά 500 περίπου μέτρα υπήρχε και μία εστία φωτιάς, σε μία περιοχή όλο βλάστηση και γεμάτη ελαιόδεντρα. Στην περιοχή έσπευσαν 5 οχήματα της Π.Υ. και στις 8 το βράδυ περίπου κατάφεραν και έσβησαν πλήρως την φωτιά. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για εμπρησμό.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕ.ΠΑ.ΓΝΗ.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ. ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤAI ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟKOΜΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 6971952271

6971952271.


ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ!!!!

Ταφόπλακα στις ελπίδες των αγροτών

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Δράκος με αφορμή το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ που κατατίθεται στην Βουλή, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ που στέλνεται στην Ολομέλεια της Βουλής αποτελεί ταφόπλακα για τις τελευταίες ελπίδες σωτηρίας που διατηρούσε ο αγρότης. Γι’ αυτό πρέπει να ανακληθεί, ή να καταψηφιστεί.
Μέχρι σήμερα, ο ΕΛΓΑ επιτελούσε εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό ρόλο, καθώς στήριζε τον αγρότη στην ατυχία του.
Τώρα του ζητάει τις εισφορές προκαταβολικά, κατά εκβιαστικό τρόπο, με την απειλή μάλιστα συνεπειών, ακόμη και αν είναι κατεστραμμένος.
Από την άλλη πλευρά, δεν του εγγυάται τις αποζημιώσεις, εάν τα αποθεματικά είναι ανεπαρκή.
Εμείς οι άνθρωποι της Ελληνικής Περιφέρειας έχουμε ζήσει και ζούμε τις αγωνίες του αγρότη.
Ως αυτοδιοικητικοί παράγοντες που εκπροσωπούμε και την Αγροτική Τάξη, γνωρίζουμε πόσο απαραίτητο είναι για την επιβίωσή της, να νιώθει ότι δίπλα της στέκει συμπαραστάτης, μία ευαίσθητη Πολιτεία. Ένα υπεύθυνο κράτος.
Τώρα, σε αυτή την κρίσιμη και μεταβατική εποχή, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο χρέος και ευθύνη να απευθυνθούμε στην κυβέρνηση, κάνοντας έκκληση να μην επιμείνει σε μία πολιτική απόφαση, η οποία δηλώνει άγνοια για την ζωή του αγρότη, ή ακόμη χειρότερα, αναλγησία.
Σε αυτή την πρόκληση, που έρχεται να προστεθεί στα δεινά που επιβάλλει στην Ελληνική Κοινωνία το Μνημόνιο της ύφεσης, της φτώχιας και της ανεργίας, ουδείς δικαιούται να μένει σιωπηλός.»
Στά πλαίσια των επαφών του ο υποψήσιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Δράκος θα κάνει τις παρακάτω επισκέψεις :
ΣΑΒΒΑΤΟ 28-08-2010
09.30. Ο κ. Δ. Δράκος θα επισκεφθεί την Λαϊκή Αγορά Ναυπλίου, όπου θα έχει συνάντηση με παραγωγούς και επιχειρηματίες
11.30. Ο κ. Δράκος θα επισκεφθεί το Τολό Αργολίδας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ασίνης κ. Μπουκούρη Παναγιώτη και τους Δημοτικούς Συμβούλους στο καφενείο «Νεφέλη».
12.00-12.15 Στη συνέχεια, ο κ. Δράκος θα έχει συνάντηση στο Ξενοδοχείο John & George με το συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού
18.00 Αναχώρηση για Κρανίδι όπου στη διαδρομή θα κάνει στάσεις στα χωριά Αδάμη και Τραχιά.
20.30 Ο κ. Δράκος θα παρευρεθεί στον Εσπερινό του Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου στο Κρανίδι Αργολίδας και στην περιφορά της εικόνας. Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Κρανιδίου, τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ Κρανιδίου, παράγοντες της περιοχής και φίλους. .
ΚΥΡΙΑΚΗ 29-08-2010
 09.30 Ο κ. Δράκος θα παρακολουθήσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό χώρο Λιμποβισίου του Δήμου Φαλάνθου Αρκαδίας στο εξωκλήσι του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου και στην συνέχεια την επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Θ. Κολοκοτρώνη.
13.00 Άφιξη στο Ξενοδοχείο ΜΕΝΕΛΑΪΟΝ στη Σπάρτη Λακωνίας
17.30 Ο κ. Δράκος θα επισκεφθεί την Γκοριτσά Δήμου Θεραπνών
19.30 Στην συνέχεια θα επισκεφθεί το Γεράκι Δήμου Γερονθών
21.00 Ο κ. Δράκος θα βρίσκεται στον Αγ. Δημήτριο Δήμου Νειάτων

Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2010 από τον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΤ στον Πύργο Ηλείας ,στην εκπομπή με τον Περικλή Πατσούρη στην εκπομπή «Σε Πρώτο Ενικό» ,θα προβληθεί η συνέντευξη που έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος.

Συναντήσεις υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλου

Στα πλαίσια των επαφών του με του με τα εκλεγμένα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ. , o Σωτήρης Παναγιωτοπουλος εχθές επισκέφτηκε την Τ.Ο. Αβίας. Στην διάρκεια της επίσκεψης αυτής τα μέλη της Δημ.Τ.Ο.  του έθεσαν κάποια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της Αβίας, όπως το θέμα της οδοποιΐας και γενικότερα της βελτίωσης των υποδομών, αγροτικά θέματα αλλά και το θέμα της διάβρωσης των ακτών που κάθε χειμώνα γίνεται εντονότερο.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος από την μεριά του τόνισε την σημασία μα και ανάγκη ταυτόχρονα για διασφάλιση των κατακτήσεων που έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια για την Μεσσηνία και την κοινωνία της αλλά και την ανάγκη για την καλύτερη πορεία του τόπου της αποδέσμευσης της Ελλάδας από το μνημόνιο.
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Τατούλη δήλωσε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο ότι όσοι θέλουν να υπηρετήσουν τον θεσμό της Τ.Α. πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα το καλό των πολιτών και όχι την δική τους ματαιοδοξία υπηρετώντας τα συμφέροντα του Δ.Ν.Τ.
Οι επαφές του κ. Παναγιωτόπουλου με στελέχη των τοπικών οργανώσεων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες προκειμένου να ακούσει τους όλους και να έχει μία ολοκληρωμένη άποψη πριν ξεκινήσει επίσημα τον προεκλογικό του αγώνα.

Τροχαίο στον Άγιο Φλώρο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Αγιου Φλώρου. Φορτηγό με κατεύθυνση προς Τρίπολη επιχείρησε να στρίψει αριστερά στην διασταύρωση προς Σκάλα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. αυτοκίνητο που ερχόταν προς Καλαμάτα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο άτομα, ένα αγόρι και μία κοπέλα. Από την σύγκρουση το αγόρι και οδηγός του αυτοκινήτου εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο και χρειάστηκε η συνδρομή της Π. Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του. Ο νεαρός έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με τραύματα στα πόδια. Η συνοδηγός του είναι καλά στην υγεία της.

Σύλληψη ληστή στην Κυπαρισσία

Στο Καλό Νερό Δήμου Κυπαρισσίας συνθλιφθεί 29χρονος γιατί εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, για ένοπλη ληστεία, της ανακρίτριας Κυπαρισσίας. Ο λόγος είναι ότι αρχές Αυγούστου είχε εισβάλει, μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, σε μπαρ στην παραλία Κυπαρισσίας , με την απειλή όπλου πήραν το ποσό των 2.200 ευρώ, ενώ φεύγοντας πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Στην έξοδό τους από το κατάστημα και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν , πάλι με την απειλή όπλου, πήραν το αυτοκίνητο υπαλλήλου του καταστήματος ,μαζί με τον ιδιοκτήτη του, και έφυγαν. Λίγο αργότερα κατέβασαν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Ενώ το αυτοκίνητο το άφησαν στην θέση Μεμί της Κυπαρισσίας λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά. Τον 29χρονο είχε αναγνωρίσει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ αναζητούνται και οι δύο συνεργοί του. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κυπαρισσίας.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Φωτιά σε ξενοδοχείο στην Κορώνη

Φωτιά σε ξενοδοχείο στην Κορώνη εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα από σπινθήρα ενώ γίνονταν εργασίες συντήρησης στον καυστήρα. Ευτυχώς άμεση ήταν η επέμβαση οχήματος της πυροσβεστικής που έκανε περιπολία στην περιοχή και έσβησε έγκαιρα η φωτιά. Η εστία ήταν στην σοφίτα και οι ζημιές λιγοστές. Οι ένοικοι του ξενοδοχείου είναι όλοι καλά στην υγεία τους και συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους

Φωτιές σε κάδους σκουπιδιών

14 καμένοι κάδοι σκουπιδιών εκ των οποίων οι 11 είναι ανακύκλωσης είναι το αποτέλεσμα εμπρησμών στην πόλη της Καλαμάτας. Γύρω από το κέντρο τις τελευταίες μέρες άγνωστοι έχουν βάλει στο μάτι, για τους δικούς τους λόγους, τους κάδους σκουπιδιών. Η προσπάθεια του Δήμου είναι να αντικαταστήσει όσο ποιο γρήγορα μπορεί τους καμένους κάδους.
Σήμερα περίπου στις 4 το πρωί, αλιευτικό σκάφος επιστρέφοντας από ψάρεμα και στην προσπάθειά του να δέσει στην Μαρίνα Καλαμάτας ο καπετάνιος του αλιευτικού αντιλήφθηκε  εισροή νερών με κίνδυνο να βυθιστεί το σκάφος.Παρουσία λιμενικών και οχήματος της Πυροσβεστικής έγινε άντληση των νερών.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Εκεί που σταμάτησε ο χρόνος











Ηλεία Αύγουστος 2007 : Θρήνος, απελπισία, οργή, μεγάλα λόγια και υποσχέσεις.















Ηλεία Αύγουστος 2010 : Ποίος από όλους όσους είχαν επισκεφθεί τον τόπο της τραγωδίας θυμάται τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που είχε πει τότε;

Σύλληψη Βούλγαρου κακοποιού

Σε έλεγχο ρουτίνας που έκαναν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν 41χρονο άνδρα βουλγαρικής υπηκοότητας για εξακρίβωση στοιχείων. Κατά την διασταύρωση των στοιχείων του ανακάλυψαν ότι εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Δικαστικής Αρχής Σόφιας, για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης. Συγκεκριμένα στις 29 Αυγούστου 2006 είχε δολοφονήσει έναν ομοεθνή του χτυπώντας τον στο κεφάλι.
Για την σύλληψη του εν λόγω κακοποιού ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ώστε να διαταχθεί η προσωρινή κράτησή του.

Πανσέληνος με Θάνο Μικρούτσικο

Στο κατάμεστο από κόσμο  Κάστρο της  Καλαμάτας εχθές το βράδυ είχε την χαρά ο κόσμος της Μεσσηνίας να απολαύσει το Αυγουστιάτικο φεγγάρι με τις υπέροχες μελωδίες του Θάνου Μικρούτσικου συνοδευόμενο  στο τραγούδι από τον Γ. Κούτρα και τον Χ. Θηβαίο.
Μας ταξίδεψαν από την Γέφυρα του Αδάμ ως την Θεσσαλονίκη και πέρα στις Γραμμές των Οριζόντων ως την Σελήνη ,μαζί με τον Γουίλι τον μαύρο θερμαστή, το πειρατικό του κάπτεν –Τζίμ αλλά και τον Άμλετ.

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Την παραίτησή του από την διαδικασία ανάδειξης υποψήφιου στην Πύλο, για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου υπέβαλε ο Ηλίας Κανάκης. Σε δήλωσή του έκανε γνωστό ότι λόγω της καθυστέρησης της διαδικασίας για την ανάδειξη υποψηφίων δημάρχων Πύλου – Νέστορος αλλά και το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για δημοψήφισμα ή κάλπες τον αναγκάζουν να παραιτηθεί. Μόνος προς το παρόν υποψήφιος μένει ο Τ. Τσορώνης ,με το όνομα του κ. Αλευρά να ακούγεται όμως όλο και περισσότερο για «μεταδημότευσή του» στον δήμο Πύλου – Νέστορος.
Εχθές το βράδυ ο κ.Κοσμόπουλος έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου, εμμένοντας στην αρχική του τοποθέτηση.
Τέλος ο δήμαρχος Θουρείας Γ.Σκαλαίος δήλωσε ότι δεν του έχει γίνει πρόταση για τον Δήμο Καλαμάτας αλλά ακόμα και αν του γινόταν θα αρνιόταν.

Η κρίση και στην εισαγωγή σε Τ.Ε.Ι – Α.Ε.Ι.

Τα πρώτα στοιχεία από την ανάρτηση των βάσεων δείχνουν ότι 4.000 θέσεις θα μείνουν κενές. Κατ’ επέκταση πολλά θα είναι τα τμήματα που αναγκαστικά δεν θα λειτουργήσουν αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αυτά.
Οι λόγοι πολλοί κυριότερος όμως είναι η οικονομική κρίση. Οι περισσότεροι νέοι δήλωσαν σχολές που βρίσκονται στις πόλεις διαμονής τους ή σε πολύ κοντινές πόλεις στον τόπο που μένουν, ώστε να μην επιβαρύνουν περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό .
Αυτό που όμως αναζητούν περισσότερο είναι η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση τους. Πράγμα που εξηγεί και την  πτώση στα παιδαγωγικά τμήματα αφού για να διορισθούν μετά την αποφοίτησή τους θα πρέπει να περιμένουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι επιπτώσεις όμως στις πόλεις που έχουν τμήματα των Τ.Ε.Ι. θα είναι μεγάλες αφού αρκετοί επαγγελματίες βασίζονται στον φοιτητόκοσμο.

Η κίνηση στην αγορά

Μια μικρή βόλτα στην αγορά εχθές το βράδυ ήταν άκρως απογοητευτική. Ο κόσμος αρκετός στους δρόμους μα και σε μαγαζιά, οι αγορές όμως λιγοστές. Αν και οι τιμές σε πολύ χαμηλά επίπεδα και οι προσφορές έχουν ήδη αρχίσει η κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί υποτονική. Οι πωλήτριες, όταν έμπαινες σε κάποιο μαγαζί, απογοητευμένες και ζητούσες να δεις κάποιο προϊόν το έκανα με λίγη δυσπιστία στο βλέμμα ,αφού οι περισσότεροι έμπαιναν έβλεπαν και έφυγαν. Τοποθετούσαν το προϊόν πίσω στο ράφι αμέσως, μόλις το έβλεπες, γιατί απλά ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που ψωνίζουν, και όταν του έλεγες ότι θα το αγοράσεις έμοιαζαν να μην σε πίστευαν.
Δεν είναι τυχαίο που αρκετά μαγαζιά έχουν ήδη κλείσει ή πρόκειται να κλείσουν.

Καζάνι που βράζει η Μεσσήνη.

Έντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί σε στελέχη της Ν.Δ. και όχι μόνο η επιλογή του αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλου για τον Δήμο Μεσσήνης. Έχει ήδη παραιτηθεί από μέλος του κόμματος ο Πρόεδρος Παμίσου Γιώργος Πετρουλάκης αντιδρώντας στην απόφαση αυτή.
Η ΝΟΔΕ σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι η «επιλογή το αντινομάρχη Σ. Αναστασόπουλου είναι επιλογή νίκης και αυτό θα φανεί το βράδυ των εκλογών. Είναι ένα καταξιωμένο αυτοδιοίκητο στέλεχος , που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τον νέο Δήμο Μεσσήνης» .
Πληροφορίες θέλουν τον σημερινό δήμαρχο Μεσσήνης Κ. Σπυρόπουλο να ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και με τον αντινομάρχη Σ. Αναστασόπουλο κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό.
Από την άλλη πλευρά ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Λυκουρέτζος δήλωσε σε μεγάλο κανάλι ότι πρόκειται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας σε όσα στελέχη του κόμματος αντιδρούν με τις υποψηφιότητες που έχουν αποφασιστεί.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Σύλληψη αλβανού δραπέτη στην Καλαμάτα

Μετά από κλοπή τσάντας έξω από τα ΕΛ.ΤΑ. Καλαμάτας συνελήφθηκαν δύο άτομα μία ελληνίδα 31 χρονών και ένας 37χρονος αλβανός. Κατά την σύλληψη τους ο Αλβανός έδειξε στην αστυνομία βουλγαρικό δελτίο ταυτότητας το οποίο όμως ήταν πλαστό. Μετά από δακτυλοσκοπική εξέταση αποκαλύφθηκε ότι ο εν λόγω δράστης είχε πάρει άδεια από τις φυλακών Τίρυνθας και δεν είχε επιστρέψει. Όσο για την 31χρονων συνεργό του είχε καταδίκες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και ήταν υποχρεωμένη να δίνει το παρόν στο οικείο αστυνομικό τμήμα το πρώτο 5θημερο κάθε μήνα, πράγμα που δεν έκανε. Υπάρχει και τρίτος ύποπτος που διαφεύγει της σύλληψης και που εις βάρος και των τριών υπάρχει καταδικαστική απόφαση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ,αφού στις 25/5/2010 είχαν επιτεθεί κατά ιδιοκτήτριας μπαρ στην Κόρινθο.

Σύσκεψη της ΝΟΔΕ για της εκλογές του Νοεμβρίου


Σε σύσκεψη που έγινε στο ξενοδοχείο ELIT, η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας με συμμετοχή τοπικών οργανώσεων Καλαμάτας, Θουρίας ,Αρφαρών και Αριος ,ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα. Πρώτος στόχος είναι η στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχρη Μεσσηνίας Δ.Δράκου με σκοπό την νίκη και κατόπιν την επικράτηση σε όσο το δυνατόν περισσότερους Δήμους στην περιοχή μας. Ετέθησαν και οι όροι στρατηγικής για την ποιο καλή αντιμετώπιση της υποψηφιότητας του Π. Τατούλη. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Π. Μαντάς τόνισε ότι οι εκλογές αυτές δεν θα έχουν μόνο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα αλλά και πολιτικό δεδομένη της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας τον τελευταίο καιρό.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σ. Παναγιωτόπουλος ,είπε, πως προτίθεται να επισκεφθεί όλες τις τοπικές οργανώσεις της Καλαμάτας. Ενώ αρχές Σεπτεμβρίου αναμένετε να ανακοινώσει τον συνδυασμό του.
Καμία απολύτως κουβέντα δεν έγινε για την υποψηφιότητα του Νίκου Φωτέα που συνεχίζει σαν ανεξάρτητος.

Καταδίωξη ληστών από λιμενικούς στην Αλόννησο

Σήμερα στις 8 το πρωι  2 ένοπλοι με καλάσνισκοφ μπήκα και έκλεψαν την Εθνική Τράπεζα Αλοννήσου . Βγαίνοντας επιβιβάστηκαν σε μηχανή όμως συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο. Με την απειλή του όπλου πήραν άλλη μηχανή από διερχόμενο οδηγό. Την στιγμή εκείνη έγινα αντιληπτοί από Αξιωματικό του Λιμενικού που τους καταδίωξε, οι ληστές πυροβόλησαν εναντίον του χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν. Κατόπιν οι δύο ένοπλοι κατευθυνθήκαν σε έναν όρμο και αρπάζοντας ένα 9μετρο ταχύπλοο με δύο εξωλέμβιες μηχανές έφυγαν προς Σκιάθο ή Σκόπελο. Δυνάμεις του λιμενικού έχουν κινητοποιηθεί και έχουν εντοπίσει το σκάφος με τους ληστές όμως το γεγονός ότι είναι οπλισμένοι κάνει την επιχείρηση αρκετά δύσκολη.Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Διάσωση 45χρονου στους Γαργαλιάνους

Εχθές το βράδυ 45χρονος κάτοικος Γαργαλιάνων έπεσε στο φρεάτιο βόθρου στην προσπάθειά του να να τον ελέγξει. Άμεση ήταν η επέμβαση του Π.Υ. Γαργαλιάνων που έφτασε στον τόπο του ατυχήματος με 1 όχημα και 4 άνδρες και πέτυχαν την διάσωση του 45 χρονου. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων Γεωργακόπουλος Κ.

Ο Δ. Δράκος σε Κορινθία και Αργολίδα

Συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφτηκε το σαββατοκύριακο τους νομούς Αργολίδος και Κορινθίας.
Ο αγώνας μας είναι πολυμέτωπος και υπερβαίνει τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές και έχει σκοπό την ανατροπή των δεδομένων που μας έχουν οδηγήσει στην άσχημη αυτή κατάσταση η προσφυγή μας στο Δ.Ν.Τ. και η επιβολή του Μνημονίου και οι συνέπειες αυτών στην καθημερινή ζωή. Τα ζητήματα αυτά δεν αφορούν μόνο την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Δράκος.
Ο Νομάρχης Άργους προσέφερε την πλήρη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Δ. Δράκου και έκανε επίθεση στον Π. Τατούλη.
Κατόπιν ο κ. Δράκος είχε συνάντηση με νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους , με μέλη του εργατικού κέντρου. Μετά επισκέφτηκε το Εμπορικό Επιμελητήριο Επιμελητήριο Αργολίδος , όπου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκφράζοντας την στήριξη του στο πρόσωπου του κ. Δράκου είπε ότι θα είναι αρωγός στον αγώνα του γιατί η περιφέρεια χρειάζεται άτομα που γνωρίζουν πώς να χειρίζονται θέματα αυτοδικοικητικού χαρακτήρα.

Νεκρές χελώνες στην παραλία της Καλαμάτας

Στην παραλία της Καλαμάτας εχθές το απόγευμα μετά από τηλεφώνημα λουόμενου στο λιμεναρχείο, εντοπιστήκαν δύο νεκρές χελώνες Καρέτα-Καρέτα.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση τόσο του Κ. Λιμεναρχείου Καλαμάτας όσο και του Δήμου , όπου και περισυλλέγησαν οι νεκρές χελώνες.

Νεκρή βρέθηκε η εφοριακός από την Κυπαρισσία

Από περαστικό βρέθηκε εχθές μέσα στο αυτοκίνητο της, η εφοριακός που είχε εξαφανισθεί το πρωί της Παρασκευής από την Κυπαρισσία. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για αυτοκτονία,αφού μέσα στο αυτοκίνητό της βρέθηκε ένα άδειο κουτί χάπια και ένα ιδιόχειρο σημείωμα της.

Τραγική κατάληξη για την μικρή 11χρονη

Δυσάρεστη κατάληξη είχε η εξαφάνιση του 11χρονου κοριτσιού. Βρέθηκε νεκρό μέσα σε πηγάδι όπου και το είχε πετάξει, Αλβανός υπήκοος , ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος του. Ο Αλβανός έχει ήδη συλληφθεί και ανακρίνετε.
Τα ξημερώματα της Κυριακής το μικρό κορίτσι βρισκόταν στην πλατεία του χωρίου και από εκεί χάθηκαν τα ίχνη του. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας αλλά και του Χαμόγελου του παιδιού που αμέσως ενεργοποίησε την διαδικασία AMBER ALERT. Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το ποθητό και το μικρό κορίτσι δεν βρέθηκε ζωντανό.
Οι κάτοικοι του χωριού είναι ανάστατοι και προβληματισμένοι γιατί έχουν πλέον αρχίσει να ανησυχούν για το αν θα πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν την πλατεία του χωριού του .

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ο Λ.Μίχος Μέλος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ απαντά

Ο βουλευτής και τέως δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος απαντά σήμερα, στην ίδια εφημερίδα που έκανα προχθές δηλώσεις στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ Το Θάρρος .
«οι διαδικασίες για τους υποψήφιους βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμέται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά. Διαφώνησε με όσους υποστηρίζουν ότι υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα των υποψηφίων στην Μεσσηνία τόνισε ότι υπάρχουν και άλλες μεγάλες πόλεις που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι υποψήφιοι.
Φανερά ενοχλημένος αναρωτήθηκε τι έχουν προτείνει οι ίδιοι ώστε να δοθεί λύση. Για την επιλογή του σωστού προσώπου πρέπει να σταθμιστούν πολλοί παράγοντες και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σύντομα θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θα συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτελεσμα στις εκλογές στου Νοεμβρίου.

Ο Δημήτρης Δράκος στην Μάνη

Και ενώ στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακόμα ψάχνουν λύση για τους υποψηφίους του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Δράκος κάνει αισθητή την παρουσία του σε εκδηλώσεις του Νομού.
Παρευρέθηκε σε εκδήλωση αφιερωμένη στον πρώτο αιρετό Νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα που έγινε στο Καρυοβούνι στη Μάνη. Την διοργάνωση της είχαν αναλάβει ο Σύλλογος Καρυοβουνίου και ο Πολιτιστικός Αντίλογος.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ στην Καλαμάτα

Στην πόλη μας, για ολιγοήμερες διακοπές , βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος. Κατέλυσε στο ξενοδοχείο ΕΛΙΤ όπου και διαμένει. Η επίσκεψη του εδώ δεν έχει επαγγελματικό χαρακτήρα απλά ο Πρόεδρος ήθελε λίγες μέρες ξεκούρασης στην όμορφη πόλη μας.

22ος Κολυμβητικός Διάπλους Μεσσηνιακού Κόλπου

Με την συμμετοχή 17 αθλητών από Ελλάδα, Αυστραλία , Γερμανία , Ιταλία και Ολλανδία αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 Σεπτεμβρίου ο 22ος Κολυμβητικός Διάπλους Μεσσηνιακού Κόλπου. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν από την Κορώνη και θα τερματίσουν στην Καλαμάτα.
Την παράσταση, όμως κλέβει ο διεθνούς φήμης Ούγγρος υπέρ-κολυμβητής Αττίλα Μανιόκι που θα προσπαθήσει την 3πλή διάσχιση της διαδρομής Κορώνη – Καλαμάτα. Μια απόσταση 45 περίπου ναυτικών μιλίων (90 χλμ)! Η προσπάθειά του αυτή θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στις 8 το πρωί.

Εξαφάνιση 50χρονης στην Κυπαρισσία

Την εξαφάνιση της 50χρονης αδελφής της Σ.Γ. , δήλωσε εχθές στο Α.Τ. της περιοχής , κάτοικος της Κυπαρισσίας.



Η 50χρονη εφοριακός,την Παρασκευή ξεκίνησε από το σπίτι της για να πάει στην δουλεία της,  αλλά μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας  δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι της.


Πριν καιρό η 50χρονη είχε χαθεί κατά την διάρκεια εκδρομής του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας στον Ταΰγετο  , εντοπίστηκε όμως λίγο αργότερα από ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Η θαλαμηγός Callisto ήταν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ένα από τα 100 μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου ,έχει μήκος 65μ. Το συγκεκριμένο σκάφος ναυλώνεται από αστέρες του Χόλυγουντ και δεν δένει σε λιμάνι αλλά μένει συνέχεια αρόδου. Έχει 6 υπερπολυτελείς καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα. Το γεγονός ότι δεν έδεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας σημαίνει ότι οι επιβάτες του ίσως δεν ήθελαν να γίνουν αντιληπτοί από τον κόσμο.

Πληροφορίες λένε ότι στην θαλαμηγό ήταν η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Μπιγιονσε που έχει επιλέξει να κάνει τις διακοπές της στο Ιόνιο πέλαγος αφού λίγες μέρες πριν το Callisto είχε περάσει και από την Κεφαλονιά….

 

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καλλιρόη

Το μόλις 9 μηνών αβάπτιστο αγοράκι, ήταν το θύμα τροχαίου που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα με οικογένεια Αλβανών στην περιοχή Καλλιρόης της εθνικής οδού Τρίπολης-Καλαμάτας. Η οικογένεια ήταν στην Αλβανία όπου είχαν πάει και επέστρεφαν στην Καλαμάτα που μένουν τα τελευταία χρόνια. Το άτυχο αγοράκι καθόταν στο πίσω κάθισμα και σε ειδικό παιδικό καθισματάκι μαζί με άλλα δύο αδελφάκια του ηλικίας 9 και 8 ετών αντίστοιχα. Για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του δεξιά και έπεσε σε χωράφι με μεγάλη υψομετρική διαφορά απο τον δρόμο. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου όπου και καθόταν το άτυχο μωρό χτύπησε περισσότερο από τις περιστροφές που έκανε το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του το μωρό ακαριαία και να τραυματιστούν σοβαρά τα άλλα δύο παιδάκια.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σε νευρική κρίση στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στα όρια νευρικής κρίσης βρίσκονται τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και περισσότερο οι βουλευτές Ν.Γιαννακοπούλου και Δ. Κουσελάς. Σε δηλώσεις που έκαναν ,στην εφημερίδα Το Θάρρος, στρέφουν τα βέλη τους προς την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα και το θεωρούν υπαίτιο που δεν προχώρησε καμία υποψηφιότητα αλλά και τον Δ. Αλευρά ,που παρότι δεν είναι υποψήφιος, πιστεύουν πως αν είχε αναλάβει πρωτοβουλίες θα είχε αποφευχθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει έρθει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το μόνο που βλέπουν σαν λύση είναι ή την κάθοδο ενός εκ των βουλευτών ή ενός καινούργιου άφθαρτου προσώπου. Ο τρίτος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης πιστεύει ότι οι βουλευτές θα πρέπει να κρατήσουν αποστάσεις από τους υποψηφίους.